Hoofdrol: stijldansschoenen. Kijk waar je op moet letten


Je hebt je aangemeld voor lessen stijldansen en je bent er goed in, maar het kiezen van het juiste paar schoenen is een beetje overweldigend voor je? Vraag je je af of dansen op je favoriete, comfortabele schoenen die je elke dag draagt ​​een goede oplossing is? Laat ons je twijfels over dansschoenen wegnemen en je vertellen waar je op moet letten.

Waarom is het de moeite waard om in dansschoenen te investeren?

Je begint net aan je avontuur met stijldansen en je vraagt ​​je af waarom je zou investeren in stijlschoenen als je favoriete sneakers die je elke dag draagt ​​zo comfortabel zitten? Het is makkelijk! 

Een rubberen zool in combinatie met een houten parketvloer kan een serieuze barrière vormen voor spectaculaire bewegingen. Zo'n zool is immers ontworpen voor veel grip en werkt vooral in de sport. 

Sneakers of sportschoenen belemmeren niet alleen je bewegingen, maar kunnen ook erg gevaarlijk zijn voor je enkels, knieën en heupen, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van rotaties. Bovendien zijn schoenen voor dagelijks gebruik merkbaar zwaarder dan hun tegenhangers die bedoeld zijn voor dansers. 

Als je geeft om soepele, onbeperkte passen, investeer dan in schoenen die speciaal zijn ontworpen om te dansen. Als je budget het momenteel niet toelaat, kun je ze tijdelijk vervangen door schoenen met leren zolen.

Wat zijn de dansschoenen?

Er zijn verschillende factoren die dansschoenen anders maken dan alledaagse schoenen. Check zeker waar je op moet letten.

# 1 Enig materiaal

Het belangrijkste aspect dat dansschoenen onderscheidt van ander schoeisel is de zool, waardoor de danser of danser bewegingen met gepaste gratie kan uitvoeren. Over het algemeen zijn voor dansschoenen zolen van leer of suède het populairst. 

De eerste hiervan zijn geldig voor bij Argentijnse tango, terwijl de ander slaagt voor de test tijdens stijldansen. Het suède in het zoolgebied zorgt niet alleen voor de juiste slide, maar zorgt er ook voor dat je het gemaakte figuur veilig kunt behouden.

# 2 Hielhoogte

Zelfs als je goed kunt lopen op torenhoge hakken, kan dansen op zulke schoenen een hele uitdaging voor je zijn. Onthoud dat er een enorm verschil is tussen de hakhoogte waarin je elke dag beweegt en die waarin je danst. Er worden immers veel stappen achteruit gezet. 

Begin met schoenen met lage hakken om vallen en pijnlijke verwondingen te voorkomen. Naarmate je meer zelfvertrouwen krijgt en vooruitgang boekt in je studie, kun je na verloop van tijd besluiten om je schoenen te upgraden naar hogere schoenen. 

Sommige dansschoenen hebben een verstelbare hakhoogte. Deze oplossing is perfect voor beginners die geen fortuin willen uitgeven en teleurstelling willen voorkomen. 

# 3 Perfecte pasvorm

Naast het materiaal waarvan de zool gemaakt is en de hoogte van de hak, is de perfecte pasvorm van de dansschoenen net zo belangrijk. Veel dansers geloven dat deze factor zelfs belangrijker is dan in het geval van dagelijks gedragen schoenen. 

Schoenen die te klein zijn, kunnen ervoor zorgen dat uw voeten niet vrij kunnen bewegen. Aan de andere kant, in het geval van schoenen die te groot zijn, zal het gemakkelijker voor u zijn om uw evenwicht te verliezen, te struikelen en een pijnlijke blessure op te lopen. 

Zoek naar schoenen waarbij je tenen vrij kunnen bewegen terwijl je voet op zijn plaats blijft. Er wordt gezegd dat bij stijldansen de schoen een soort verlengstuk van de benen is!

Met de juiste pasvorm kun je gracieus bewegen op de dansvloer en je concentreren op de muziek en je partner, niet op het ongemak in je voeten.

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van stijldansschoenen?

Onder de schoenen voor stijldansen vind je zowel gesloten als open tenen. De eerste beschermt je vingers tegen schaafwonden en wonden. Aan de andere kant helpen open schoenen je om individuele danspassen duidelijker te benadrukken. 

Let bij het kiezen van schoenen voor stijldansen op het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Als je geeft om de maximale pasvorm aan je voeten, gok dan op suède. Aan de andere kant, als je ook op zoek bent naar voldoende ademend vermogen, zijn schoenen van natuurlijk leer een schot in de roos. 

Even belangrijk is het uiterlijk van de dansschoenen. Als je een bepaald budget hebt dat je eraan kunt besteden, kies dan voor een neutraal model dat zich gemakkelijk aanpast aan verschillende stijlen. Als u zich echter meer paren kunt veroorloven, kies dan voor uw favoriete kleuren en motieven.

Een goed paar schoenen is onmisbaar!

Een goed paar schoenen is een basisattribuut van elke danser waarmee je bij elke stap vertrouwen kunt opbouwen. Als je je zo comfortabel mogelijk wilt voelen op de dansvloer, volg dan zeker ons advies op, dat we in deze gids hebben besproken. We zijn er zeker van dat de gepresenteerde tips u zullen helpen de juiste beslissing te nemen! 

PS Vergeet niet goed voor je stijldansschoenen te zorgen. Hierdoor weet u zeker dat uw schoenen u vele jaren van dienst zullen zijn en zult u er elke keer weer prachtig uitzien.