Hoe zorg je voor suède schoenen zodat ze er ondanks het verstrijken van de tijd geweldig uitzien?


Suède schoenen zijn al jaren onverminderd populair. Dit type schoeisel ziet er geweldig uit en mooi vormgegeven dames- en herenmodellen verdienen aandacht. Om stoom van dit materiaal schoon te houden, is iets meer werk nodig dan bij nerfleer. De charme van suède ligt in zijn prachtige textuur en zachtheid, dus we moeten bijna na elk dragen denken aan een goede impregnering en verzorging van het schoeisel. We raden je aan om te leren hoe je voor een paar suède moet zorgen, zodat het schoonmaken weinig tijd kost en je schoenen er lang goed uit blijven zien.

Impregnatie van suède schoenen - laten we voorzichtig zijn

We zouden direct uit de doos voor suède schoenen moeten zorgen. Het is het beste om te impregneren voor de eerste keer dragen om het delicate materiaal te beschermen. Laten we voor dit doel een speciale voorbereiding gebruiken - laten we de verkoper vragen om de juiste agent te kiezen. De impregneerlaag is ontworpen om het suède te beschermen tegen water en vuil. Onthoud echter dat onze elegante pumps of zachte loafers niet bedoeld zijn om in plassen te rennen!

Een goede reiniging is de basis van suèdeverzorging

We reinigen suède schoenen na elk dragen. Hiervoor wordt een speciale borstel gebruikt, voorzien van rubberen lipjes. Hun rol is om vuil te verwijderen, ze zijn ook ontworpen om de haren op te tillen waaruit het suède bestaat. Hierdoor wordt het oppervlak van de schoen goed schoongemaakt en opgefrist en ziet het verhoogde dutje er geweldig uit. Er zijn verschillende technieken om vuil van suède te verwijderen. We kunnen proberen om kleine vlekken te verwijderen met een gum, d.w.z. een speciaal blok ontworpen voor het reinigen van suède. Een goede oplossing kan ook zijn om een ​​professionele vlekkenverwijderaar te kopen, die we met een speciale borstel op het bevlekte oppervlak aanbrengen. Onthoud dat je op internet veel huishoudmethoden zult vinden om je schoenen effectief van suède te reinigen, variërend van het weken in water met zeepvlokken, het wrijven van melk en eindigen met het wrijven van de broodkorst. Als we echter willen dat de schoenen hun esthetische uiterlijk lang behouden, laten we cosmetica gebruiken die is ontworpen voor suèdeverzorging en de verplichte reiniging na elke slijtage niet overslaan.

Een paar regels voor het omgaan met suède

Droog natte suède schoenen altijd uit de buurt van warmtebronnen en zon - ze kunnen het materiaal vernietigen en onomkeerbaar verkleuren. Vul je schoenen met kranten, leg ze op de deurmat en wacht tot het papier het water heeft opgenomen. We kunnen het hele proces versnellen door regelmatig kranten te vervangen. Suède schoenen, bevlekt met modder, kun je het beste laten drogen. Elke voortijdige actie kan het vuil in het suède oppervlak wrijven en lelijke vlekken veroorzaken. Vuil is veel gemakkelijker te verwijderen met een borstel als het oppervlak droog is - borstel het gewoon voorzichtig. Vergeet niet om schoenspanners in een ongebruikt paar te doen, waardoor de schoenen mooi in vorm blijven. Modieuze suède schoenen, perfect voor werk en dagelijks gebruik, zijn te vinden in de winkel KeeSchoenen.

Schoenen gemaakt van suède zijn comfortabel en zien er geweldig uit, dus het is de moeite waard om minstens één modieus paar in je garderobe te hebben - pumps, sandalen, lage schoenen of mocassins. Een goede verzorging is de sleutel, en het onthouden van een paar eenvoudige regels zorgt ervoor dat onze schoenen lang goed blijven en er tegelijkertijd geweldig uitzien.