Hoe zorg je voor suède schoenen? Het is makkelijker dan je denkt!


Suède schoenen lijken veeleisender te zijn dan traditionele leren schoenen. Er is geen manier om ze te poetsen, en ze houden niet zo van regen. Gelukkig is het niet zo problematisch om ze in goede conditie te houden als het lijkt. Leer de bewezen tips die ervoor zorgen dat je suède schoenen er altijd goddelijk uitzien!

Verzorg het suède elke dag

Suède maakt indruk met een interessante textuur en een geweldige uitstraling. Het is veelzijdig en past bij bijna elke gelegenheid. Toch vraagt ​​het wel een beetje zorg. Suède is relatief gemakkelijk te beschadigen, krassen en schaafwonden. Gelukkig zijn er effectieve manieren waarop suède schoenen jarenlang meegaan. Wij adviseren elke dag hoe u voor dergelijk veeleisend schoeisel moet zorgen. 

Als je wilt genieten van goed verzorgde suède schoenen, wacht dan niet tot de eerste vlek erop zit. Volgens het principe "voorkomen is beter dan genezen", moeten suède schoenen absoluut worden beveiligd voordat u uw nieuwe aankoop aan de wereld laat zien. Om dit te doen, moet u een beschermende spray voor impregnatie verkrijgen die bedoeld is voor schoeisel dat van dit materiaal is gemaakt. Zo geef je ze de nodige bescherming tegen vuil en lelijke vlekken. Poets je schoenen voordat je het preparaat gebruikt. Herhaal deze stap nadat je ze met de spray hebt besproeid.

Naast het impregneermiddel is een speciale borstel een belangrijk hulpmiddel bij het verzorgen van suède schoenen. Hoewel het niet duur is, kun je het gemakkelijk vervangen door een gebruikte tandenborstel. 

Schaf ook een speciaal suèdeverzorgingsproduct aan dat ervoor zorgt dat uw schoenen er na verloop van tijd als nieuw uit blijven zien. De fabrikanten van deze specificaties bieden een breed scala aan kleuren die u zullen helpen de kleur van uw schoenen op te frissen. Gebruik deze remedie ongeveer een keer per maand.

Van de regen onder Plantage…

Als u dagelijks suède schoenen draagt, vermijd ze dan bij slecht weer. Als de weersvoorspelling regen bevat, kun je beter ander schoeisel kiezen. Wanneer je onverwachts door de stortbui wordt getroffen, trek dan je natte schoenen zo snel mogelijk uit, droog ze af met een schone handdoek en laat ze op natuurlijke wijze drogen.

Bedenk dat haast geen goede raadgever is. Ondersteun dit proces in geen geval door uw schoenen bij een warme radiator te plaatsen of een droger te gebruiken. Zo kun je het materiaal laten vervagen. Wees geduldig en vergeet niet om houten planken in natte schoenen te doen, die je kunt vervangen door oude kranten of een papieren handdoek. Hierdoor voorkom je vervorming van de schoenen. Nadat de schoenen droog zijn, borstelt u het suède om de gladheid van het materiaal te herstellen.

Laat je suède schoenen er als nieuw uitzien

De basisregel is: gebruik in geen geval water om suède schoenen schoon te maken! Het heeft niet alleen een negatieve invloed op de kleur van je schoenen, maar ook op de textuur. 

Gebruik een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen. Relatief snelle, niet te intense bewegingen zorgen ervoor dat je zo'n delicaat materiaal niet beschadigt.   

Als er drank of andere vloeistof op je suède schoenen is gemorst, houd dan je hoofd omhoog! We weten een manier om van de vlek af te komen. Houd er echter rekening mee dat u snel moet handelen. Probeer eerst de vlek af te vegen met een schone handdoek. Als je de stof lichtjes droogt, bestrooi je de vlek met aardappelzetmeel of bakpoeder. Laat de schoenen de hele nacht aan en ga 's ochtends weer aan het werk met een suèdeborstel. 

Heeft u te maken met een opgedroogde vlek of kleine krasjes? Probeer een speciaal rubber te gebruiken om suède schoon te maken. Sommige borstels voor de verzorging van dit materiaal zijn ermee uitgerust. Een alternatieve oplossing is het gebruik van een schoolgum. Welk gereedschap u ook kiest, onthoud dat dit delicate materiaal voorzichtig moet worden gehanteerd. Wrijf het niet erg krachtig in slechts één richting.

Er zitten lelijke zout- of watervlekken op je suède schoenen en je krijgt ze niet weg voor eventuele schatten? Gelukkig zijn er manieren waarop u geen afstand hoeft te doen van uw favoriete paar schoenen. Het enige wat je nodig hebt is azijn en een schone handdoek. Doe een beetje azijn op de handdoek en wrijf over de doek totdat de vlek verdwenen is. Borstel daarna je schoenen. Zie je hoe gemakkelijk het is?

Bewaar suède schoenen op de juiste manier

Regelmatige verzorging van suède schoenen is net zo belangrijk als een goede opslag. Denk eraan om dergelijke schoenen onder geen enkele omstandigheid bloot te stellen aan direct zonlicht. Op deze manier kunt u meer kwaad dan goed doen door uw materiaal te laten vervagen. Suède houdt eigenlijk niet zo van warmtebronnen. Laat dergelijke schoenen niet in de buurt van warme radiatoren staan.

Als je je suède schoenen een tijdje niet gaat dragen, hang ze dan niet direct in je kast. Het is beter als je ze in een schoenendoos of stoffen tas doet. Zo bescherm je ze tegen stof en vocht. Denk er echter aan deze schoenen niet in een plastic zak te verpakken. Kies dan liever voor een linnen of linnen tas. Als alternatief kunt u een oude kussensloop gebruiken.

Zoals je kunt zien, kunnen suède schoenen praktisch zijn. U hebt waarschijnlijk al de meeste hulpmiddelen die nodig zijn voor hun zorg thuis. Goed verzorgde suède schoenen zullen u snel terugbetalen met een perfecte look en zullen u vele jaren van dienst zijn.