Hoe snel schoenen matchen met elke outfit? Leer bewezen trucs!


Goed passende schoenen bij de rest van de outfit zijn essentieel als je er voordelig uit wilt zien. Voel je je overweldigd door het kiezen van het perfecte paar schoenen? Gelukkig zijn er een paar bewezen trucs die deze taak gemakkelijker kunnen maken dan je aanvankelijk dacht. We hebben ze verzameld in onze gids.

Let op het weer

Kijk eerst naar het weer. Het is duidelijk dat je geen sandalen zult dragen om sneeuwbanken op weg naar je werk aan te pakken, of warme laarzen midden in de hete zomer. Veel mensen letten er echter niet op of het specifieke materiaal waarvan het bovenwerk is gemaakt, zal werken in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld op een regenachtige dag.

Bij hevige regenval zou je het dragen van suède schoenen moeten opgeven. Dit materiaal is erg gevoelig voor vocht. Als u echter ten koste van alles van dergelijk schoeisel houdt, gebruik dan een impregneermiddel dat het delicate bovenwerk van suède beschermt.

Bijtende vorst is niet de beste tijd om torenhoge hakken te dragen, waar het moeilijk is om je evenwicht te bewaren. Een ijzig oppervlak kan uitglijden gemakkelijker maken, vooral in deze schoenen. Als u van plan bent om in de winter hoge laarzen te dragen, is het beter om comfortabele sleehakken of veilige palen te kiezen.

Overweeg de omstandigheden

Net zo belangrijk als het kiezen van je schoenen voor het heersende weer, is om ze af te stemmen op de gelegenheid. Sommige gelegenheden vragen om formeel schoeisel, terwijl elegante schoenen of pumps er in andere omstandigheden een beetje karikaturaal uitzien. 

Afhankelijk van of je naar een informeel of meer formeel evenement gaat, probeer je schoenen te matchen met je outfit. Kies elegante schoenen voor een sollicitatiegesprek of een belangrijke zakelijke bijeenkomst en draag voor een strandfeest comfortabele teenslippers.

Zorg er ook voor dat een evenement een specifiek evenement heeft kledingvoorschrift. Wilt u de indruk wekken van een professional tijdens een bedrijfspresentatie? Vermijd oude, versleten schoenen. Als je je outfit niet wilt verpesten door pakschoenen te combineren met een joggingbroek, onthoud dan de specifieke omstandigheden en het soort outfit dat je van plan bent te dragen.

Bedenk welke activiteit je van plan bent

Zit je lange uren aan je bureau? Of misschien heb je een dag vol drukte en hevige hoofdpijn? Het geplande activiteitsniveau zou u moeten helpen bij het kiezen van de hoogte en het comfort van het gebruik van een bepaald paar schoenen. 

Hoge hakken zijn geweldig voor gelegenheden waar je er gewoon goed uit wilt zien zonder al te veel te bewegen. Aan de andere kant, als u een actievere dag plant, zal het veel comfortabeler zijn in schoenen met platte zolen - sneakers, mocassins of lage schoenen.

Zet comfort voorop

Er zijn verschillende andere aspecten waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van stylingschoenen.

Zet vooral jezelf altijd op de eerste plaats en doe geen concessies aan comfort. Als een bepaald paar schoenen je onzeker maakt, geef ze dan op en kies iets anders. Zo keer je gemakkelijk terug naar je comfortzone en vergroot je je zelfvertrouwen.

 En aangezien we het over comfort hebben, is het naast mentaal comfort net zo belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Schoenen die te strak zitten, kunnen op korte en lange termijn problemen veroorzaken die u absoluut liever wilt vermijden.

Combineer kleuren bewust

Zwart is de meest veelzijdige en universele kleur die bij bijna alles past. Als je echter op zoek bent naar minder banale oplossingen, wees dan niet bang om met kleuren te spelen.

Vergeet echter niet om ze bewust te combineren. Voor neutrale stileringen in wit, zwart en beige kun je gemakkelijk schoenen in vrijwel elke tint matchen. Het wordt een beetje ingewikkelder als je een meer kleurrijke outfit draagt. 

Bij het stylen is het de moeite waard om vast te houden aan de regel van drie kleuren. Je kunt licht met licht combineren en diep met diepe kleuren, of juist focussen op contrasten. Complementaire kleuren zorgen ervoor dat je er eleganter en serieuzer uitziet, terwijl de tegengestelde kleuren een gedurfdere, energieke sfeer creëren.

Als je styling monochroom is, kun je dezelfde kleur in een vergelijkbare of andere tint voor je schoenen kiezen, een neutrale kleur kiezen of kiezen voor schoenen in een onderscheidende kleur, waardoor een stijlvol accent ontstaat.

Let op patronen, prints en decoraties

Een dierenmotief in de vorm van een luipaardprint op laarzen, grote gespen of glanzende versieringen kan dergelijke schoenen moeilijk te stylen maken. Als u zich ook afvraagt ​​wat u in zo'n situatie moet doen, probeer dan een van de twee opties te kiezen.

De eerste is om één kleur te kiezen die op de print op de bovenkant verschijnt en deze te introduceren in je outfit, vooral het onderste deel. Met andere woorden, op deze manier pas je gemakkelijk de tint van een jurk, broek of rok aan.

De tweede optie wordt geassocieerd met maximaal minimalisme. Kies eenvoudige stijlen met schoenen met patronen. In het geval van kleurrijk schoeisel met intrigerende motieven, zullen outfits in één kleur geweldig werken. Zo weet je zeker dat je jezelf niet overbelast en er elke keer weer stijlvol uitziet.