Hoe snel en pijnloos nieuwe schoenen verdelen?


Hebben je nieuwe schoenen zich nog niet kunnen aanpassen aan de vorm van je voet? Heeft u het gevoel dat ze te stijf zijn en dat het lopen in de schoenen pijn en schaafwonden veroorzaakt? Maak je geen zorgen! Hoewel het meestal geduld vergt om je nieuwe aankomst comfortabel te maken, kennen we effectieve en pijnloze manieren om je schoenen snel los te laten. Laten we beginnen!

Nieuwe schoenen zonder blaren? Het is mogelijk!

Nieuwe schoenen kopen is een van de leukste gelegenheden om geld uit te geven. U kiest hun kwaliteit en uitstraling zeker zorgvuldig en stemt ze af op uw unieke stijl. We zijn ervan overtuigd dat u ook speciale aandacht besteedt aan het zo comfortabel mogelijk maken. Je geniet van je nieuwe aankoop tot...

Wanneer je ze aantrekt voor je eerste wandeling, blijkt dat dit waarschijnlijk niet de bedoeling was. De eerste schaafwonden en blaren zorgen ervoor dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt. Gelukkig is het niet zo erg als het lijkt! We kennen bewezen manieren om uw nieuwe schoenen snel en pijnloos aan en uit te trekken.

Lokaliseer de zere plekken en bevochtig ze op de juiste manier

Trek nieuwe schoenen aan en loop er zo lang mogelijk mee door het huis. Na ongeveer een uur ziet u welke punten op uw voeten het meest gevoelig zijn voor onaangename wrijving. Dit is wat blaarvorming kan veroorzaken. Als je deze plekken eenmaal hebt gevonden, is een goede hydratatie cruciaal. U heeft een voetcrème of vaseline nodig. Bevochtig uw voeten meerdere keren per dag en let daarbij op de eerder geïdentificeerde punten. Droge voeten hebben meer kans op pijnlijke blaren.

Vergeet ook niet om regelmatig je voeten te schillen. Zo raak je de dode huidcellen kwijt en worden de preparaten die je gebruikt beter opgenomen. Zo kom je zonder blaren weer op de been!

Bonus: Gehydrateerde en goed verzorgde voeten zullen je belonen met een mooie uitstraling!

Gebruik een anti-transpirant om te voorkomen dat je voeten gaan zweten

Zweterige voeten zijn de perfecte omgeving voor blaarvorming. Om dit te voorkomen, vergeet niet om een ​​voet anti-transpirant te gebruiken. Anti-transpirant crèmes en talkpoeders zijn ook verkrijgbaar in drogisterijen en apotheken. Kies de vorm die voor u het meest geschikt is en elimineer het probleem van hyperhidrose van de voeten. Hierdoor komt u een stap dichter bij het pijnloos uitdelen van nieuwe schoenen.

Trek op koude dagen een extra paar sokken aan

Hoewel deze methode niet bijzonder goed zal werken in de lente of zomer, geeft ze schitterende resultaten op koude dagen. Het enige wat je hoeft te doen is een extra paar dikke sokken aan te trekken, waardoor je voeten dankzij de extra laag minder gevoelig zijn voor schuren.

Bonus: een extra paar sokken helpt je om je nieuwe schoenen nog sneller uit te rekken.

Als het midden in een hete zomer is, kunnen sokken ook een grote hulp zijn! Draag ze altijd wanneer u nieuwe schoenen in uw huis probeert te verspreiden. Draag ze zolang je je prettig voelt.

Vermijd het losmaken van de veters

Kom je in de verleiding door de veters van je nieuwe sneakers los te maken? Denk je dat je voeten hierdoor meer ruimte krijgen? Er kan niets meer mis zijn! 

Schoenen die te los zijn geregen, kunnen schuren veroorzaken die u wilt voorkomen. Onthoud dat hoe strakker de veters zijn vastgemaakt, hoe sneller het proces van het scheiden van de schoenen.

Geef het dragen van nieuwe schoenen niet op

Als je je nieuwe schoenen effectief wilt verkopen, houd er dan rekening mee dat dit een geleidelijk proces is dat geduld vereist. We weten hoe graag u uw nieuwe aanwinst aan de wereld wilt laten zien. Gelukkig hoef je het dragen van een pas gekocht paar schoenen niet op te geven. Draag ze op plaatsen waar u niet lang hoeft te staan ​​of lopen. Perfect om in de rij te staan ​​voor de dokter. Onder invloed van de warmte die door je voeten wordt gegenereerd, rekken ze zich uit naar hun vorm.

Het is echter de moeite waard om een ​​extra paar comfortabele schoenen bij je te hebben, wat handig is in geval van nood.

Hoe zich te ontdoen van blaren?

Als je toch pijnlijke blaren op je voeten hebt, probeer ze dan niet uit te knijpen. Als ze erg vervelend zijn, gebruik dan een gedesinfecteerde naald om de bel te doorboren. Zo raak je de vloeistof erin kwijt. U mag in geen geval de resterende huid afpellen. Zij is het die je voeten beschermt terwijl je geneest. U kunt ook speciale pleisters gebruiken die de blaas beschermen en de nodige bescherming bieden tegen eventuele infecties.

Nieuwe schoenen hoeven je 's nachts niet wakker te houden. Als hun aankoop gepaard gaat met een speciale gelegenheid, is het de moeite waard om vroeg genoeg te beginnen met het uitrekken ervan om een ​​onaangename verrassing op een belangrijke dag voor u te voorkomen. Zorg ervoor dat je andere manieren bekijkt om strakke schoenen te krijgen, die we in een ander artikel hebben beschreven.