Hoe online schoenen bestellen om teleurstelling te voorkomen?


Online winkelen is een uitkomst voor mensen die weinig tijd hebben, niet van winkelen houden of gewoon meer keuze willen. Hoewel er meestal niets bijzonders aan is, kan online schoenen kopen verschillende problemen veroorzaken. We adviseren waar je op moet letten en welke fouten je moet vermijden bij het online kopen van schoenen.

De duivel is niet zo eng...

Schoenen zijn een van de producten waar online winkelen vaak een beetje ingewikkeld is. Veel mensen stellen het op prijs om schoenen persoonlijk te kunnen passen en ervoor te zorgen dat ze comfortabel zitten. 

Online winkelen is echter een echte tijdsbesparing voor drukbezette mensen en zenuwen, voor degenen die een hekel hebben aan lange rijen en onbeschofte winkelmedewerkers. Bovendien kunt u op deze manier ook geld besparen. Als een paar schoenen je hart heeft gestolen in een fysieke winkel, maar de prijs ervan je effectief ontmoedigt om te kopen, noteer dan de modelnaam en zoek deze online op. De kans is groot dat je met een beetje moeite dezelfde schoenen voor een lagere prijs vindt.

Gelukkig is online schoenen kopen niet zo ingewikkeld als het lijkt. Het enige wat je hoeft te doen is je aan een paar regels te houden en onze tips op te volgen, en je voorkomt zeker teleurstellingen.

Meet je voet zorgvuldig

Denk je dat je je schoenmaat perfect kent? Er kan niets meer mis zijn! Maten kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant, en zelfs als u constant bij dezelfde koopt, kunnen de afmetingen van uw voet veranderen, bijvoorbeeld door zwangerschap of gewichtsverlies.

Als je het risico wilt verkleinen dat je de verkeerde maat schoenen koopt, zorg er dan voor dat je je voet opmeet. Dit is het belangrijkste aspect dat u waarschijnlijk zal helpen voorkomen dat u de goederen moet retourneren.

Hoe controleer je gemakkelijk en nauwkeurig de maat van je schoenen zonder ze te passen?

Let bij het opmeten van uw voeten vooral op hun lengte. Voor metingen heb je een stuk papier, een liniaal en iets nodig om op te schrijven.

Leg een stuk papier op de grond en schets zorgvuldig de vorm van de voet. Gebruik een liniaal om parallelle lijnen langs de tenen en hielen te markeren. Beginnend bij de lijn op het puntje van je langste teen, eindigend met het puntje van de hiel, meet de lengte van je voet en tel dan een halve cm op om de nodige hoofdruimte te behouden en je comfortabel te houden tijdens het lopen.

Vergeet niet deze stappen voor de andere voet te herhalen. Als de afmetingen verschillen, baseer dan uw keuze op de grootste van de afmetingen.

Zorg er dan voor dat de lengte van de binnenzool die je meet overeenkomt met de opgegeven maat. In veel winkels is deze informatie te vinden in een aparte maattabel of direct naast de schoenmaat.

Maak uzelf vertrouwd met de bijzonderheden van een bepaald model

Als je al weet welke maat je moet kiezen, zorg er dan voor dat de specificiteit van een bepaald paar schoenen bij je past. Denk aan aspecten als:

  • enige materiaal
  • binnenzool materiaal
  • buitenmateriaal
  • hak- of platformhoogte
  • sluiting

Zoek naar meningen van andere klanten en vergelijk prijzen op verschillende portals

Als u wilt dat uw online winkelervaring bevredigend is, lees dan de meningen van andere klanten. Dankzij dit zult u ontdekken hoe hun ervaringen met een bepaalde verkoper werden besproken, evenals - welke kwaliteit een bepaald paar schoenen werkelijk is.

Houd er rekening mee dat één paar schoenen in verschillende winkels tegen verschillende prijzen kan worden verkocht. Als je er zeker van wilt zijn dat je het voor de laagst mogelijke prijs koopt, neem dan even de tijd om op verschillende portals naar hetzelfde product te zoeken. U zult zeker schrikken van hoeveel de prijzen variëren van winkel tot winkel.

Als de prijs u echter verdacht laag lijkt, wees dan voorzichtig. Controleer of de verkoper betrouwbaar is door te verwijzen naar de mening van andere mensen. Onthoud dat er geen tekort is aan oplichters - vooral op internet.

Maak uzelf vertrouwd met het retour- en klachtenbeleid

Ondanks het zorgvuldig opmeten van je voet en het kiezen van de juiste maat, is er altijd de mogelijkheid dat je de bestelde schoenen wilt retourneren. Om deze reden is het de moeite waard om kennis te maken met het retourbeleid van een bepaalde winkel voordat u de aankoop voltooit. Controleer wie de kosten van het terugzenden van het pakket dekt en hoe u uw geld terugkrijgt. Kijk ook hoe de klachtenprocedure voor schoenen eruitziet.

Vergeet niet om na ontvangst van het pakket met de nieuwe aankoop te controleren of de schoenen comfortabel zitten en aan al uw eisen voldoen. Probeer ze thuis zonder de labels eraf te scheuren en zorg ervoor dat alles bij je past. Als je merkt dat je schoenen schuren, kun je een paar dagen door het huis lopen om ze een beetje op te rekken. Wanneer dit proces niet succesvol is, kun je de schoenen eenvoudig terugsturen binnen de door de verkoper gestelde termijn. Let er echter op dat het schoeisel geen zichtbare gebruikssporen vertoont. In dat geval kan de retour worden afgewezen.

Veel plezier met je nieuwe getailleerde schoenen

Na het nauwkeurig opmeten van uw voet en het kiezen van de juiste lengte van de binnenzool, ervoor zorgend dat de onderkant van het paar schoenen aan uw eisen voldoet en de winkel betrouwbaar is, kunt u de aankoop met succes afronden. 

Dit lijkt misschien een wat tijdrovend proces voor uw eerste aankoop, maar het zal elke keer dat u het koopt sneller en sneller gaan. Als je jezelf tijd wilt besparen, is het een goede manier om schoenen te kopen van hetzelfde merk dat je al jaren gebruikt.