Hoe niet te veel betalen voor schoenen? 8 effectieve manieren om echt geld te besparen


Bent u op zoek naar besparingen in tijden van crisis? Vraagt ​​u zich af wat u nog meer kunt doen om uw kosten te verlagen? Redelijk en doordacht winkelen is een van de effectieve manieren om een ​​mager huishoudbudget te bestrijden. In het geval van schoenen wordt de zaak iets gecompliceerder. Zelfs als je niet van mode houdt en niet de nieuwste schoenmodellen nodig hebt, moet je ze toch af en toe vervangen. Ontdek hoe u dit verstandig doet.

Verstandig winkelen? Het is mogelijk!

Kindervoeten groeien in een duizelingwekkend tempo en bijna elk seizoen moeten ze schoenen naar een grotere maat verwisselen. Nieuwe schoenen kopen is echter niet alleen dan nodig. Volwassen voeten kunnen ook van grootte veranderen met de leeftijd en de gerelateerde veranderingen in het lichaam.

Bovendien kunnen sommige schoenen verslechteren en kunnen reparatiekosten niet rendabel zijn. Soms hebben we gewoon een nieuw paar schoenen nodig om een ​​specifieke look af te maken of om vertrouwen te winnen. 

Ongeacht de reden waarom u van plan bent een nieuw paar schoenen te kopen, u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw huisbudget eronder zal lijden. Er zijn enkele bewezen tips die u zullen helpen te voorkomen dat u te veel betaalt voor schoenen. Laten we beginnen!

#1 Koop geen extreem dure schoenen als je van plan bent ze heel zelden te dragen

Als je slechts een nieuw paar schoenen nodig hebt voor één styling voor een specifiek evenement, moet je zeker op zoek naar goedkopere modellen. 

Ecologisch leer kan bedrieglijk veel op natuurlijk leer lijken, en op deze manier bespaart u op schoenen die u maar een paar keer in uw leven zult dragen.

#2 Focus op kwaliteit bij het winkelen voor vrijetijdsschoenen

Hoewel kwaliteit niet zo'n belangrijk aspect is bij het kopen van schoenen die je zelden zult dragen, is het bij het kopen van vrijetijdsschoenen de sleutel tot succes en - natuurlijk - besparingen. 

Schoenen van goede kwaliteit, hoewel meestal aanzienlijk duurder, zijn de investering zeker waard. Onthoud echter dat een hogere prijs niet altijd een kwaliteitsindicator is. Om deze reden is het de moeite waard om kennis te maken met de beoordelingen van andere gebruikers voordat u koopt.

Een fatsoenlijk paar schoenen zal u vele jaren van dienst zijn onder één voorwaarde, die we in de volgende sectie hebben besproken.

#3 Zorg goed voor je schoenen

Hoeveel u voor uw schoenen zorgt, heeft een bepaalde invloed op hoe vaak u ze vervangt. Gebruik beschermende impregnaties en andere bijzonderheden die u zullen helpen ze in goede staat te houden, zelfs bij dagelijks gebruik.

#4 Winkel buiten het seizoen

Aan het einde van het seizoen besluiten veel verkopers, die ruimte willen maken voor nieuwe collecties, bepaalde modellen uit te verkopen. Ga daarom aan het einde van de winter voor nieuwe laarzen en koop sandalen in de zomer. Zo kun je veel besparen!

#5 Wacht op de verkoop

Soms is het de moeite waard om te wachten op de verkoop. Kijk naast acties met betrekking tot collectie-uitwisselingen in winkels ook uit naar evenementen als Black Friday en Cyber ​​Monday.

# 6 Wees niet bang om meer uit te geven aan fatsoenlijk schoeisel

Hoe belachelijk het ook mag klinken, een van de meest effectieve manieren om geld te besparen op schoenen is om... duurdere paren te kopen. In de meeste gevallen betekent een hogere prijs een hogere kwaliteit en dus - besparingen op de lange termijn.

#7 Ga voor de klassiekers

Als je van plan bent wat meer geld uit te geven aan nieuwe schoenen, kies dan zeker de klassiekers. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw schoenen lang meegaan, niet slechts één seizoen.

In dezelfde gedachtegang zullen klassieke neutrale kleuren zeker uw bondgenoot blijken te zijn. Kies tinten die perfect bij de rest van je garderobe passen en gebruik goedkopere accessoires, zoals sieraden of sjaals, om kleuraccenten te creëren.

#8 Koop babyschoentjes voor… jezelf

Kinderschoenen zijn vaak verkrijgbaar tot maat 38. Als je in dit assortiment valt, kun je flink besparen. Kinderschoenen zijn meestal goedkoper dan schoenen voor volwassenen. 

Psst! Wees niet bang voor kinderpatronen en glowing in the dark zolen. Veel grote merken zoals Converse, Adidas, Vans en Dr Martens produceren kinderversies van hun grootste bestsellers.

#8 Koop in geverifieerde online winkels

Om geld te besparen, is het ook de moeite waard om beproefde online winkels te kiezen in plaats van vaste. De kosten van het onderhouden van het pand en het betalen van personeel zorgen ervoor dat de prijzen van schoenen radicaal van elkaar kunnen verschillen.

In online winkels zijn er vaak aantrekkelijke kortingscodes die de prijzen van producten verlagen nadat ze aan het einde van de transactie in het daarvoor bestemde vak zijn ingevoerd.

Zorg er echter voor dat de online winkel echt samenwerkt met toonaangevende fabrikanten en echte meningen heeft op internet. Het is tegenwoordig erg belangrijk, nu er geen tekort is aan oplichters die willen profiteren van andermans onwetendheid.

Denk strategisch en bespaar

Zoals je kunt zien, is besparen op het kopen van schoenen niet zo moeilijk en komt het neer op het maken van een paar kleine veranderingen. Wij zijn van mening dat u dankzij ons advies niet meer te veel betaalt voor schoenen en dat u het bespaarde geld aan meer plezier besteedt. Veel geluk!