Hoe kun je jezelf opvrolijken en beschadigde hakken repareren?


Een gebroken hiel of zichtbare kenmerken zijn de echte vloek van veel vrouwen! Lange wandelingen op oneffen oppervlakken die typisch zijn voor stedelijke oude steden of autorijden op hoge hakken kunnen uw favoriete hakken zeker vernietigen en als gevolg daarvan uw goede humeur bederven. Gelukkig weten we manieren om je favoriete schoenen te bewaren en jezelf in een mum van tijd op te vrolijken. Werken!

Huismiddeltjes om beschadigde hielen te herstellen

Bijna elke vrouw heeft zo'n situatie meegemaakt dat ze bij het zien van haar favoriete beschadigde schoenen het verlangen om uit te gaan verloor. Of je hakken nu beschadigd zijn door oneigenlijk gebruik (bijvoorbeeld autorijden), gebeten zijn door een schattige puppy, of gekrabd zijn tijdens een spontane wandeling over een oneffen straatsteen, je hoeft er geen afstand van te doen . 

Hoewel u versleten schoenen kunt vervangen door nieuwe, is dit niet nodig. Als het schoeisel uniek was en een nieuw paar kopen geen optie is, of je bent geen fan van consumentisme, of je hebt andere uitgaven aan je hoofd, geef ze dan aan een professional. Een ervaren schoenmaker zou geen problemen moeten hebben met de reparatie van uw favoriete paar schoenen.

Deze oplossing kan echter relatief duur blijken te zijn. Gelukkig kennen we huismiddeltjes die je helpen je favoriete schoenen te redden en jezelf in een mum van tijd op te vrolijken. Laten we beginnen!

Gebroken hiel? Alles wat je nodig hebt is lijm

Wanneer u het huis verlaat met hoge hakken, vergeet dan niet om de tube sterke lijm in uw tas te verbergen. Volgens het "waarschuwing"-principe kunt u het probleem vrijwel onmiddellijk oplossen.

Het kan een universele instantlijm zijn die ook in andere onverwachte situaties van pas komt. Een nog betere oplossing zou een speciale lijm voor schoenen zijn.

Als je echter met houten hakken te maken hebt, kun je het beste houtlijm gebruiken. 

Denk eraan om met mate te zijn bij het aanbrengen van dit product. Te veel kan lelijke vlekken veroorzaken. Na het aanbrengen van de lijm de hiel stevig op de juiste plaats drukken en lang vasthouden en laten drogen. Als je zeker weet dat de lijm helemaal droog is, trek je stevig aan de hiel. Zo controleer je of het product hem stevig genoeg vasthoudt en kom je weer verder.

Geduld is de sleutel tot succes

Als de situatie niet zo kritiek is en je in een taxi kunt stappen en snel naar huis kunt gaan, of je hebt een extra paar schoenen bij je, heb dan geduld. Een reparatie die zonder haast wordt uitgevoerd, zal zeker duurzamer en effectiever blijken te zijn en u hoeft dit proces niet in korte tijd te herhalen.

Maak na thuiskomst de hak en zool van de schoen zorgvuldig schoon en verwijder alle vuil en resten van oude lijm. Je wilt natuurlijk niet dat de ene schoen iets groter is dan de andere. Je kunt dezelfde plekken ook met schuurpapier wrijven om het oppervlak nog beter voor te bereiden op het verlijmen.

Veeg vervolgens de plaats van het plakken van de hiel met de schoen af ​​met een wattenschijfje gedrenkt in alcohol. Wacht tot het is verdampt en ga verder met actie. Plak de hiel op de juiste plek en laat de schoenen de hele nacht aan. Als je het effect wilt versterken, kun je het geheel tijdens het drogen beschermen met elastiekjes.

Hoe versleten hakken vervangen?

Flippers slijten veel sneller dan de rest van de schoen. Grijpende en oneffen schoenen kunnen de schoenen wiebelig gevaarlijk maken. Onthoud dat je niet moet wachten tot het laatste moment voordat de teenslippers volledig zijn versleten.

Het zelf vervangen van beschadigde vlekjes is eenvoudiger dan u wellicht denkt. Veel fabrikanten voegen een paar extra hakken toe aan de schoenendoos. Gewoon de oude eruit halen en de nieuwe op hun plaats zetten. Om er zeker van te zijn dat alles volgens plan is verlopen, kun je voorzichtig met je hamer op het gebied tikken.

Doe het zelf! Geef beschadigde hakken een nieuw leven

Sjofele en bekraste hakken zien er echt lelijk uit en nemen de charme weg van zelfs de mooiste hoge hakken. Gelukkig zijn je schoenen te redden met behulp van huismiddeltjes.

Als u te maken heeft met kleine krasjes, kunt u deze overschilderen. Gebruik voor zwarte schoenen een watervaste stift of nagellak. Bij minder klassieke kleuren ligt de zaak iets gecompliceerder. Maak je geen zorgen als je problemen hebt met het volledig matchen van de kleur. Gelukkig mag een klein krasje bedekt met een iets andere tint van dezelfde kleur niet met het blote oog zichtbaar zijn.

Als de hielen van je favoriete schoenen zwaar beschadigd zijn, kun je een klein doe-het-zelf-project doen. Veeg ze grondig van vuil en puin en lijm ze vervolgens vast met sterke lijm. Bestrooi het met een dikke laag glitter zonder te wachten tot het droog is. Breng opnieuw lijm en glitter aan en herhaal deze handeling totdat het gewenste eindresultaat is bereikt. Bestrooi het geheel met haarlak en laat het een nacht drogen.

Zoals je kunt zien, is het in de meeste gevallen heel eenvoudig om beschadigde hakken zelf te repareren. Bedenk echter dat hoe ernstiger de schade is, hoe groter de kans is dat een bezoek aan de schoenmaker onvermijdelijk wordt.