Hoe en hoe zout uit schoenen verwijderen?


Natriumchloride, oftewel het populaire strooizout dat in de winter op trottoirs wordt gestrooid, is in de eerste plaats bedoeld om de veiligheid van voetgangers te waarborgen. Hoewel het een uiterst belangrijke rol speelt, heeft het ook een negatieve invloed op het uiterlijk van onze winterschoenen. Hoe schoenen beschermen tegen het binnendringen van zout? Hoe en hoe zout uit schoenen verwijderen?

Onesthetische witte vlekken en watervlekken nemen de charme van uw schoenen weg, en zout dat in de stof dringt, kan ze beschadigen, verkleuren en zelfs loslaten.

Het belangrijkste is om snel te reageren op vuil. Het uitstellen van schoonheidsbehandelingen kan het probleem alleen maar verergeren, dus handel direct na thuiskomst. U moet er ook aan denken om uw schoenen regelmatig schoon te maken en de verzorgingsmethode moet worden gekozen op basis van het soort materiaal waarvan ze zijn gemaakt.

Hieronder vind je enkele praktische tips om zout uit schoenen te verwijderen om te voorkomen dat ze te snel bederven.

Adequate impregnering

Bij het kopen van nieuwe schoenen is het de moeite waard om de juiste impregnering voor hen te kiezen. Vaak slaan we deze stap over, maar in dit geval is sparen af ​​te raden. Het gebruik van de impregnering voor de eerste applicatie en regelmatig aanbrengen tijdens gebruik (vooral in de herfst- en winterperiode) zal het materiaal effectief beschermen tegen externe factoren, vuil, vocht en zout dat diep in de vezels doordringt. Nadat de impregnatie is opgedroogd, is het aan te raden om de schoenen te polijsten en daarna te polijsten om ze extra te beschermen.

Een thuisvervanger voor olieachtige preparaten die in de winkel verkrijgbaar zijn, is vaseline of een zeer vette crème, die ook het binnendringen van zout voorkomt. Het zal ook onvervangbaar zijn goeden Verledenen voor schoenen met toevoeging van fluoride, bij voorkeur op basis van bijenwas.

Hoe zout van schoenen te verwijderen - professionele reinigers

De professionele middelen die beschikbaar zijn in schoenenwinkels zijn het meest effectief bij het reinigen van onze schoenen van zoutvlekken. Bij het kiezen van een preparaat is het echter de moeite waard om op te letten of het een universeel middel is of bedoeld is voor een bepaald type huid of materiaal.

Dit is uiterst belangrijk omdat een verkeerd gekozen voorbereiding schoenen kan beschadigen. Dus voor gebruik is het de moeite waard om het te testen op een klein, nauwelijks zichtbaar oppervlak.

Huismiddeltjes voor zoutvlekken op schoenen

Er zijn verschillende beproefde methoden die uw dagelijkse schoenverzorging gemakkelijker maken. Om het uit te voeren, heeft u alleen producten nodig die u zeker in uw huis zult vinden, waardoor u wat geld bespaart! Hoe zout uit schoenen verwijderen?

Water met azijn

Maak een oplossing die bestaat uit een glas warm water en een eetlepel azijn. Gebruik vervolgens een zachte doek om voorzichtig over de vlekken te wrijven. Azijn is een reinigingsmiddel en een natuurlijk desinfectiemiddel, waardoor je veilig witte vlekken van schoenen kunt verwijderen.

Zeep water

In dit geval moet u ook een oplossing maken die bestaat uit een glas warm water en 10 druppels afwasmiddel. Na het wrijven van de schoenen met een doek, laat u ze volledig drogen.

 

Voorzichtigheid. Om de vorm en de natuurlijke uitstraling van uw schoenen te behouden, vult u de binnenkant met kranten terwijl u ze droogt en zet u ze vervolgens op een warme, luchtige plaats. Vermijd directe blootstelling aan sterke hitte en zonlicht.

Citroen op witte zoutvlekken

Je kunt het direct aanbrengen door met een schijfje citroen over het oppervlak van de schoen te wrijven of een 1: 1 mengsel van water en citroensap te maken. Bij gebruik van de citroenoptie raden we aan deze op een licht zichtbare ondergrond aan te brengen om te voorkomen dat het materiaal verkleurt.

Warme melk

Veeg je schoenen af ​​met een in melk gedrenkte doek. Herhaal de procedure totdat de vlek verdwenen is en reinig vervolgens je schoenen met alleen water om eventuele melkresten te verwijderen. Als de schoenen schoon zijn, denk er dan aan om een ​​geschikte impregnering te gebruiken om het oppervlak van de schoen te beschermen.

De korst van het brood

Brood voor een paar dagen (maar niet oud) zal dankzij zijn absorberende eigenschappen het zout dat op de schoenen is afgezet perfect absorberen. Om van je favoriete schoenen af ​​te komen, volstaat het om met de binnenkant van het brood over de bevlekte plek te wrijven. Het is de minst ingrijpende methode en het zal zeker veilig zijn voor de meeste schoenen.

Een goede verzorging aangepast aan de grondstof, regelmatige reiniging en impregnatie van de schoenen zullen hun natuurlijke vorm en esthetische uitstraling behouden. Goed uitgevoerde behandelingen beschermen schoenen grotendeels tegen de schadelijke effecten van strooizout. Je hoeft je niet meer af te vragen hoe je zout uit je schoenen haalt. Onze tips zullen je zeker helpen om je schoenen lang in perfecte staat te houden.