Hoe ecologische leren schoenen schoon te maken? Onderhoud van eco-leer


Schoenen gemaakt van ecologisch leer lijken qua structuur en uiterlijk sterk op natuurlijk leer. Op het eerste gezicht zien we niet veel verschil. Ecologisch leer is een polyester materiaal dat bovendien is gecoat met polyvinylchloride en vervolgens wordt onderworpen aan verschillende chemische processen. Hoe ecologische leren schoenen schoon te maken? Alles over de verzorging van eco-leer.

De voordelen van ecologisch leer

Het grote voordeel van ecologisch leer is de prijs, die zelfs meerdere malen lager kan zijn dan zijn natuurlijke tegenhangers. Het is ook de moeite waard om te benadrukken dat je de dieren niet hoeft te doden om het materiaal te verkrijgen. Het is echter een materiaal van veel lagere kwaliteit, met een grotere neiging tot elke vorm van schade en kneuzingen. Luchtcirculatie en vochtdoorlatendheid worden ook aanzienlijk verminderd, wat zich vertaalt in het comfort van het gebruik van het schoeisel.

Dus als je je schoenen vrij vaak vervangt, je alleen een model nodig hebt voor specifieke gelegenheden en je niet te veel wilt uitgeven aan het kopen van schoenen, kun je overwegen om eco-leren schoenen te kopen.

Hoe zorg je voor ecologische leren schoenen zodat ze zo lang mogelijk mee kunnen?

1. Passende impregnering

Denk er bij het kopen van schoenen van ecologisch leer aan om speciale voorbereidingen te kopen die bedoeld zijn voor dit soort materiaal. In schoenenwinkels kun je gemakkelijk allerlei soorten poetsmiddelen, sprays of crèmes vinden die niet alleen je schoenen beschermen tegen externe factoren, maar ook glans geven, de kleur opfrissen en het oppervlak van de schoen goed reinigen.

Aandacht! Denk eraan om vlak voor de eerste toepassing een impregnering te gebruiken en deze vervolgens met regelmatige tussenpozen, om de paar dagen, aan te brengen.

Let er bij het kiezen van een impregnering op of deze bedoeld is voor gebruik op ecologisch leer. Anders kunt u de structuur van het materiaal beschadigen. Het is ook de moeite waard om de kleur van de voorbereiding zorgvuldig af te stemmen op de schaduw van de schoen. Als je twijfelt, gebruik dan eerst een impregnering op een klein, onzichtbaar oppervlak of kies een kleurloos preparaat dat bij elke kleur past.

2. Vermijd borstels met harde haren

Wrijven met een te harde borstel kan het materiaal beschadigen. Ecologisch leer is veel dunner en delicater dan natuurlijk leer.

Stof en opgedroogde modder kunt u met een borstel (zachte haren zijn noodzakelijk) verwijderen door het materiaal droog te wrijven. Ernstiger vuil kan worden verwijderd met een vochtige spons of doek.

Het advies. Als je niet thuis bent, gebruik dan babydoekjes om klein vuil te verwijderen!

Als de bovenstaande methoden niet helpen, moet u speciale preparaten gebruiken die bedoeld zijn voor het reinigen van eco-leer. Denk eraan om het middel gelijkmatig en in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant aan te brengen.

3. Verwijder regelmatig vuil

Probeer het regelmatig en voorzichtig te doen, want verwaarloosde schoenen zullen na verloop van tijd steeds moeilijker worden om ongewenst vuil en lelijke vlekken te verwijderen. Deze regel is vooral belangrijk in de herfst- en winterperiode, wanneer het de moeite waard is om de schoenen na elk gebruik af te vegen om onherstelbare schade aan het materiaal te voorkomen.

Door de juiste verzorging zullen de schoenen hun oorspronkelijke uiterlijk en vorm langer behouden. De schoenen zijn minder gevoelig voor beschadiging, maar ook beter bestand tegen vervuiling.

4. Was eco-leren schoenen nooit in de wasmachine

Maak je schoenen in geen geval schoon in de wasmachine of met de hand, terwijl ze volledig onder water zijn!

Als je schoenen extreem nat worden (bijvoorbeeld bij regenachtig weer), laat ze dan volledig drogen op een droge, geventileerde plaats, maar niet in direct contact met een intense warmtebron, zoals een hete kachel of direct zonlicht.

Te snel drogen leidt vaak tot scheuren en vervorming van het materiaal, waardoor de schoenen hun charme en natuurlijke uitstraling verliezen.

5. Plakken is niet nodig

Anders dan bij het reinigen van natuurlijk leer, kunnen we bij schoenen van ecoleer deze stap overslaan. Door een andere structuur neemt eco-leer geen stoffen op die in schoenpoets zitten en het gebruik ervan kan leiden tot lelijke vlekken, verkleuring en zelfs beschadiging van het materiaal.

Regelmatig reinigen en impregneren met producten bedoeld voor ecoleer is voldoende om de schoenen in goede conditie te houden.

Schoenen gemaakt van ecologisch leer zijn daarom een ​​goede keuze waarmee je veel geld kunt besparen. Met de juiste zorg en het volgen van een paar belangrijke regels, is het mogelijk om eco-leren schoenen lang zonder problemen te gebruiken.