Hoe de schoen oprekken? Meer informatie over bewezen thuismethoden


Te strakke schoenen in de tenen is een echte nachtmerrie. Ze zijn niet alleen vreselijk oncomfortabel, ze kunnen ook leiden tot hallux, blaren en likdoorns. Om dit probleem op te lossen, hoeft u geen gebruik te maken van de diensten van een professionele schoenmaker. Je kunt het net zo goed thuis doen. Wij adviseren u hoe u uw schoenen snel en efficiënt kunt oprekken.

Hoe schoenen oprekken met een droger?

Heb je haast en alleen dit specifieke paar schoenen past bij je outfit en hoef je hem alleen nog maar aan te trekken? Er gaat niets verloren! Het enige wat je nodig hebt is... een droger!

Het gebruik van een droger is een van de meest populaire methoden die schitterende resultaten oplevert. Werkt het beste met leren en suède schoenen.

Stel een gematigd temperatuurniveau in en houd uw schoenen warm op plaatsen waar u zich ongemakkelijk voelt wanneer u ze aantrekt. Het zal nog effectiever zijn als je ze op je voeten zet met dikke wollen sokken. Dan worden de schoenen plastischer en passen ze zich perfect aan de structuur van je voeten aan, en voel je je alsof ze op maat zijn gemaakt.

Waarschuwing! De sleutel tot succes is de juiste afstand. Je wilt natuurlijk niet dat je schoenen beschadigd raken door hitte. Het veiligst is om de droger op ongeveer 20 cm van de schoen te houden. Vergeet niet om het draaiende te houden. Zo voorkom je dat het materiaal verbrandt.

Denk er ook aan om je schoenen niet te lang warm te houden. Na elke minuut gebruik is het de moeite waard om te wachten tot ze zijn afgekoeld. Anders kan de lijm verslechteren en kunnen de leren schoenen hun kleur verliezen. Na gebruik van deze methode is het raadzaam om de schoenen te voeden met een speciaal verzorgingspreparaat. Hoge temperaturen kunnen de huid uitdrogen.

Hoe laarzen uit te rekken in de vriezer?

Een iets minder populaire, maar even effectieve oplossing is om te strakke schoenen in de vriezer te leggen. Deze methode werkt voor hoge hakken, sneakers, sportschoenen en schoenen gemaakt van een ander materiaal dan leer. Je hebt een zak met ritssluiting en water nodig.

Vul de zak met water tot 1/3 van de hoogte en zorg ervoor dat deze goed gesloten is. Zet haar dan in een strakke schoen. Als uw tenen het meest oncomfortabel zijn, is dit waar het zakje zou moeten zijn. Leg de voorbereide schoenen in de vriezer en laat ze daar een nacht staan. Het water zal in ijs veranderen en daarom in volume toenemen, waardoor te strakke schoenen in de tenen worden uitgerekt.

Nadat je de schoenen uit de vriezer hebt gehaald, laat je ze - samen met de zak gevuld met ijs - ongeveer 15-30 minuten op kamertemperatuur staan. Na deze tijd kun je de zip-bag gemakkelijk uit de schoen halen.

Hoe nieuwe schoenen uitverkopen?

Als je genoeg tijd hebt, kun je proberen nieuwe schoenen te verkopen. Draag ze gewoon door het hele huis voor zoveel dagen als je je prettig voelt om ze te dragen. Het is de moeite waard om te helpen met een stretching spray. Het enige dat u hoeft te doen, is het op krappe plaatsen spuiten voordat u uw schoenen aantrekt. We raden ook aan om een ​​paar dikke sokken te dragen, dit zal het effect nog versterken.

Als u overweegt uw schoenen te vervangen of terug te sturen, zorg er dan voor dat u bij het oprekken van uw schoenen alleen op tapijt of andere zachte oppervlakken loopt. Op deze manier zullen de schoenen geen zichtbare gebruikssporen vertonen, waardoor het onmogelijk zou kunnen zijn om ze te retourneren of te vervangen.

Waarschuwing! Deze methode kan blaarvorming veroorzaken. Laat daarom, voordat u verder gaat met de activiteit, uw voeten rusten na een dag hard werken. Besteed hier speciale aandacht aan op warme dagen, wanneer de voeten natuurlijk opzwellen.

Kranten, sokken, alcohol, aardappelen, d.w.z. ongebruikelijke manieren om te kleine schoenen te maken

U kunt oude kranten gebruiken om te strakke schoenen op te rekken. Rol er slordige balletjes van en vul je schoenen ermee. Wacht een paar uur, liefst de hele nacht, en geniet van een iets grotere schoenmaat. Kranten kun je met succes vervangen door opgerolde sokken.

Als je je schoenen wijd wilt breken, kun je ook alcohol gebruiken. Verdun het 1: 1 met water en plaats de bereide oplossing in een spuitfles. Spuit het aan de binnenkant van te strakke schoenen en doe ze op je voeten. Na 20 minuten zul je zeker het gevoel hebben dat je schoenen wat losser zijn geworden. 

Een alternatieve manier om je laarzen te strekken is met een geschilde aardappel. Dep het droog met keukenpapier en laat het een nacht in je schoen liggen. Zo krijg je extra ruimte in je vingers.

Hoe schoenen wijder maken met schoenspanners?

Als je na het testen van alle methoden nog steeds niet het gewenste resultaat hebt behaald, is het de moeite waard om te investeren in professionele schoenspanners van hout of kunststof. Bovendien heeft u een speciaal huidverzachtend product nodig dat u zal helpen het te verlengen. Hierdoor komt het materiaal los en kunnen de schoenen zonder veel moeite uitrekken. 

Het enige wat u hoeft te doen is de schoenspanners in een te strak paar schoenen te plaatsen en deze met behulp van de stelschroeven aan de schoenen aan te passen totdat u weerstand voelt. Herhaal dit proces elke 8-12 uur totdat u de gewenste resultaten krijgt.

Het grootste nadeel van deze oplossing is de relatief lange duur. Het hele proces kan enkele tot enkele dagen geduld vergen. Helaas zijn er in dit geval geen snelkoppelingen. Te hevig en te sterk uitrekken van de schoen met de schoen kan leiden tot schoenbeschadiging.

We hopen dat de gepresenteerde methoden u hebben geholpen om het probleem van te strakke schoenen aan te pakken.