Heeft uw kind platvoeten? We stellen voor welke schoenen het examen zullen halen


Is uw kind gediagnosticeerd met platvoeten? Als u op zoek bent naar een manier om pijn effectief te elimineren en uw houding te verbeteren, begin dan met ... het veranderen van schoenen. U moet echter niet vergeten dat schoeisel voor een kind met platvoeten speciaal moet zijn ontworpen om zijn voeten perfect te ondersteunen. Ga na waar volgens podologen en kinderorthopedisten aandacht aan moet worden besteed.

Platvoeten... en hoe nu verder?

Is uw kind gediagnosticeerd met platvoeten? Er zijn veel dingen die u kunt doen om met deze aandoening om te gaan.

Gespecialiseerde orthopedische inlegzolen die de houding van uw kind corrigeren en mogelijke pijn verlichten, zijn geweldig. Koop ze echter niet zelf, maar ga naar een professional. Onthoud dat de voeten van ieder van ons een unieke vorm hebben en dat de inlegzolen bij deze vorm moeten passen. 

Veel orthopedisten raden ook aan om speciale oefeningen te doen, soms onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Als je nog betere resultaten wilt behalen in de strijd tegen platvoeten bij je kind, zorg er dan voor dat je schoenen kiest met een uitstekende stabiliteit en perfecte ondersteuning. Vergeet niet dat een groot deel van het leven van uw kind op de kleuterschool of op school wordt doorgebracht. Zorg er dus voor dat ze de perfecte schoenen voor platvoeten draagt.

Welke schoenen voor een kind met platvoeten?

Platvoeten is een aandoening die een grote impact heeft op het dagelijks functioneren van uw kind. Het stelt een verkeerde lichaamshouding vast en belemmert de ontwikkeling van botten en spieren. Als je de negatieve gevolgen van deze ziekte wilt voorkomen, zorg er dan voor dat je kind goed schoeisel draagt.

Dergelijke schoenen moeten hem maximaal comfort bieden, de voetboog ondersteunen en de hiel stabiliseren. Klinkt ingewikkeld? Kom tot rust! Je leert alles van onze gids.

 

Stabiele en eenvoudige zool

Bij platvoeten is het uiterst belangrijk om te zorgen voor een dikke, brede en stabiele zool met een lichte verhoging. Zij is het die voorkomt dat de benen van de baby naar binnen zakken.

Bovendien mag de zool niet gebogen zijn. Zorg er ter controle voor dat de lijn tussen je hiel en teen evenwijdig is en niet diagonaal.

Als uw kind veel onderweg is, zorg er dan voor dat de zolen van zijn schoenen schokken opvangen.

Harde hak

Naast het bieden van voldoende ondersteuning voor de voetboog, is het erg belangrijk om het hielbeen te verzorgen. Om deze reden is de hielkap in de schoen, d.w.z. het achterste deel, dat hard en stabiel moet zijn, net zo belangrijk. U kunt dit controleren door de bovenkant van de schoen rond de hiel te knijpen.

Evenwichtige flexibiliteit

Hoewel schoenen voor een kind met platvoeten hem steun moeten geven, moeten ze licht en flexibel genoeg zijn zodat zijn voeten niet te snel moe worden. Te flexibele schoenen kunnen in dit geval echter niet slagen voor het examen.

Zoek naar schoenen met extra ondersteuning van de voetboog om de druk van uw voet te halen en u te helpen deze goed te positioneren. Kies schoenen die relatief stijf zijn bij de middenvoet en flexibel bij de tenen. Vraagt ​​u zich af hoe u dit kunt controleren?

Buig gewoon de schoen en probeer de voor- en achterkant op elkaar te plaatsen. Bij schoenen met platvoeten mag de buiging alleen lijken op de natuurlijke buiging van de voet en mag de hele schoen niet in tweeën worden gevouwen.  

Goede diepte en uitneembare inlegzolen

Veel specialisten raden aan dat kinderen speciale inzetstukken voor platvoeten dragen. Zorg er bij het kopen van schoenen voor het comfort van deze aandoening voor dat de inlegzolen in de schoen uitneembaar zijn en dat u ze gemakkelijk kunt vervangen door op maat gemaakte zolen zonder het volume in de schoen te beperken.

Zorg er ook voor dat je schoenen diep genoeg zijn. Hierdoor kunt u gemakkelijk een eventuele insert plaatsen, die een specialist aan uw kind zal aanbevelen om te dragen, en uw kind zal ongemak en pijn voorkomen.

Welke schoenen te vermijden met platvoeten bij een kind?

U mag uw kind in geen geval slippers of slippers aandoen. Sandalen die de hiel onbeschermd laten, zijn ook een slechte keuze. Kies in plaats daarvan voor sandalen met een ingebouwde hak.

Vermijd ook slip-on schoenen met een losse snit. Om het probleem van wegzakkende voeten te verhelpen, kiest u schoenen met veters of klittenband die in een mum van tijd kunnen worden aangepast aan de breedte van de voet van uw kind om gelijkmatige ondersteuning te bieden en beweging in de schoen te voorkomen.

Een investering voor jaren!

Vraag je je af waarom het de moeite waard is om te investeren in schoenen van goede kwaliteit als je kind platvoeten krijgt? Het is makkelijk!

Ten eerste bevordert goed schoeisel een gezonde voetontwikkeling en verbetert het de houding. Ten tweede zorgt het voor stabiliteit en minimaliseert het de negatieve impact van botsingen met de grond. Ten derde voorkomt het voetblessures.

Probeer in geen geval te besparen op schoenen voor platvoeten. Kies een paar ondersteunende exemplaren van goede kwaliteit schoenen die u in onze online winkel vindt.

Vergeet niet dat slechts ongeveer 5% van de kinderen onder de zes jaar bij wie platvoeten worden vastgesteld, op volwassen leeftijd met dit probleem worstelt. Om rustig te slapen, is het noodzakelijk om te zorgen voor goed ontworpen schoenen die zijn houding stabiliseren en de ontwikkeling van platvoeten voorkomen.