Hak die uit de schoen glijdt? Wij hebben een oplossing!


Ik denk dat ieder van ons wel eens dat frustrerende gevoel heeft ervaren wanneer de hiel uit de schoen glijdt en je nog maar één stap verwijderd bent van een pijnlijke val. Gelukkig kun je nu opgelucht ademhalen! We hebben op één plek de meest effectieve huismiddeltjes verzameld, waardoor je dit probleem gemakkelijk kunt oplossen en voor eens en voor altijd het uitglijden van hakken kunt vergeten. Werken!

Waarom glijdt mijn hiel uit mijn schoen?

Ik denk dat ieder van ons wel eens dat frustrerende gevoel heeft ervaren wanneer de hiel uit de schoen glijdt en je nog maar één stap verwijderd bent van een pijnlijke val. Dit brengt niet alleen uw veiligheid in gevaar, maar kan ook uw zelfvertrouwen aanzienlijk aantasten. Bovendien kunnen schoenen met een afglijdende hak blaren veroorzaken en het algehele bewegingsmechanisme verstoren, wat zelfs kan leiden tot blijvende veranderingen in uw looppatroon.

Vraag je je af waarom dit überhaupt gebeurt? Misschien komt dit door de verkeerde maat. De extra ruimte in de schoen helpt de voet naar voren te bewegen, zodat de hiel vrij kan glijden. Een andere reden hiervoor kan zijn dat de vorm van de schoen niet goed aansluit bij de anatomie van uw voet. Waarschijnlijk zijn je schoenen te breed voor je voeten. Uitglijdende voeten in de schoen komen ook voor door overmatig zweten.

Als je in je schoenencollectie schoenen hebt waarin je dit probleem voelt, hoef je er geen afstand van te doen. We kennen effectieve huismiddeltjes waardoor uw voeten niet meer uit uw schoenen glijden en u veilig uw bestemming bereikt. Laten we beginnen!

Haarlak

Als de hiel koppig uit de schoen glijdt, heb je ... haarlak nodig. En het is niet omdat een mooie opgestoken kop op het hoofd de aandacht afleidt van de uitglijdende voet :-) Spuit de onderkant van de voet in met vernis en wacht tot het droog is. Zo krijg je een extra kleverige laag die uitglijden voorkomt.

Psst! Deze methode wordt zelfs gebruikt door beroemdheden tijdens gala's en optredens op de rode loper!

dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape werkt op dezelfde manier als haarlak. Het gebruik van deze methode omvat Jessica Alba lijmt het aan de binnenzool van haar schoen voordat ze haar voet erin laat glijden.

De grip kan echter afnemen naarmate de voeten geleidelijk zweten. Pas ook op dat de tape niet van positie verandert, omdat dit vingerafdrukken kan veroorzaken. Als u er zeker van wilt zijn dat de verkregen resultaten blijvend zijn, kunt u investeren in een dubbelzijdige stoffen tape (de zogenaamde meubelband).

Baby poeder

Je kunt ook babypoeder proberen. Deze methode zal werken wanneer de oorzaak van uitglijdende hakken in de schoen zweet is. Talk neemt in een oogwenk vocht op en uw voeten zullen eindelijk niet meer ongecontroleerd bewegen. Even een klein beetje product op de binnenzool strooien voordat je je schoenen aantrekt en klaar ben je. 

Als het probleem overmatig zweten van de voeten is, kies dan schoenen gemaakt van natuurlijke materialen. Vermijd ook het aanbrengen van vochtinbrengende lotions vlak voordat u schoenen aantrekt en gebruik speciale anti-transpiranten die verkrijgbaar zijn in drogisterijen of apotheken.

Hakken of watten

Bij gesloten schoenen die wat los zitten, kunt u hielkapjes gebruiken en tegen een kleine vergoeding voorkomen dat de hiel wegglijdt. Lijm ze aan de achterkant van de schoen (aan de binnenkant van het bovenwerk). En voila! Je kunt de weg op! Watten zullen op dezelfde manier werken, waarmee je de lege ruimte in je vingers kunt vullen.

Antislip inlegzolen of sokken

In schoenenwinkels zijn er ook antislip-, gel- of siliconenzolen die u tijdens het lopen maximaal comfort bieden. Deze methode zal de test doorstaan ​​wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met sandalen op een speld of andere schoenen waarin u geen watten of een hielstuk kunt gebruiken. Transparante inzetstukken zijn praktisch onmerkbaar en, belangrijker nog, ze werken zeer effectief. 

Als u niet in de gelegenheid bent om naar de winkel te gaan, kunt u antislip-inzetstukken vervangen door ... hygiënische inlegzolen. Aandacht! Deze methode werkt niet met open schoenen, maar voorkomt effectief dat de voet beweegt tijdens het lopen. Je kunt ook antislipsokken dragen met ingebouwd schoeisel.

Probeer een andere vetertechniek

Als je schoenen uitglijden als je loopt, heb je ze misschien te los gestrikt. Probeer effectieve vetertechnieken die voorkomen dat uw voet in de schoen glijdt en zorg voor een maximale pasvorm. Trek de veters op dezelfde manier aan als altijd, maak vervolgens twee lussen waar je ze afwisselend doorheen rijgt en knoop ze vast zoals gewoonlijk. Veters die op deze manier van een lus zijn gemaakt, blokkeren de mogelijkheid van voetbewegingen.

Kies schoenen in een andere maat

Als geen van de gepresenteerde methoden de verwachte resultaten opleverde, zijn de schoenen die je hebt misschien gewoon te groot. In deze situatie is het een redelijke oplossing om schoenen een halve maat kleiner te kopen.

Probleem opgelost!

Wij geloven dat onze tips je hebben geholpen om het probleem van hakken die uit de schoen glijden aan te pakken. Probeer ze nu en kom voor eens en voor altijd af van het frustrerende gevoel dat je voeten naar voren bewegen!