Gladde voeten, schaafwonden, likdoorns - hoe schoenen kiezen om niet te lijden?


Geleid door esthetische overwegingen en mode, kunt u uw voeten vaak blootstellen aan oncomfortabel schoeisel, zoals te hoge hakken of slecht passende schoenen. Oncomfortabele en ongezonde schoenen kunnen leiden tot pijnlijke schaafwonden, blaren en zelfs hallux. Om deze reden is het de moeite waard om te onthouden dat het verzorgen van uw voeten een investering in uw gezondheid is. Controleer hoe u schoenen kiest om niet te lijden.

Hoe schoenen voor volwassenen kiezen?

In tegenstelling tot wat het lijkt, is het kiezen van het juiste model schoenen, zelfs voor een volwassene, niet zo eenvoudig. U heeft waarschijnlijk meer dan eens last gehad van slecht gekozen schoenen, likdoorns, schaafwonden, pijn in de voeten, kuiten of wervelkolom. Gelukkig kan dit verholpen worden. Bij het kiezen van schoenen is het de moeite waard om op de volgende richtlijnen te letten:

  • Maat

Een goed gekozen maat is enorm belangrijk. Schoeisel mag niet te groot of te klein zijn. Als het te groot is, zal de voet bewegen en kan de schoen er schuren. Bovendien veroorzaakt het dragen van dergelijke schoenen onaangename pijn in de voeten en kuiten. Te kleine schoenen kunnen leiden tot vervorming van de voet. Een persoon die deze schoenen draagt, plaatst zijn voet op de buitenrand of op de hiel, wat pijn kan veroorzaken en zelfs platvoeten kan veroorzaken. Bij goed passende schoenen moet de opening tussen de teen en de teen ongeveer 5 mm zijn.

  • De juiste vorm

Bij het kiezen van schoenen is het het beste dat de neus van de schoen aansluit op de vorm van je voet. Het mag het niet vernauwen of vervormen. Dit kan leiden tot degeneratieve veranderingen in gewrichten en vingers en tot halluxes.

  • Geschikte hoogte:

Damesbenen op hoge hakken zien er prachtig uit. Wil je echter af en toe je benen wat rust gunnen, maar er net zo stijlvol uitzien, dan kun je kiezen voor comfortabele pumps, b.v. model Seastar bruine pumps met platte hakken of bijv. zwarte melissa open wedges S22.

  • Goede zool

De zool is ook belangrijk in het schoeisel, waardoor je voeten kunnen rusten en geen pijn doen tijdens het lopen. De zool moet geprofileerd zijn om de voet voldoende ondersteuning te bieden. Het is het belangrijkste in sportschoenen, omdat het zijn taak is om schokken op te vangen. Voorbeelden van dergelijke schoenen zijn bijv. hardloopschoenen Nike Viale M AA2181-003 of hardloopschoenen Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600. Hun goed geprofileerde zolen zorgen voor comfort en stabiliteit tijdens het lopen en beschermen tegelijkertijd de voeten tegen blessures.

  • Van hoge kwaliteit

Vergeet ook niet om schoenen van goede kwaliteit te kiezen. Schoenen gemaakt van de goedkoopste materialen laten niet genoeg lucht door, waardoor je voeten niet gaan ademen en overmatig zweten. Wij adviseren b.v. bruine pumps sleehak Edeo 2354gemaakt met de grootste zorg van natuurlijk leer.

  • De lichtheid van het schoeisel

Let bij het kopen van schoenen ook op hun gewicht. Idealiter zouden ze zo licht mogelijk moeten zijn. Het zal ongetwijfeld invloed hebben op de mate van vermoeidheid van uw voeten na een hele dag wandelen. Zwaar schoeisel maakt de benen vermoeider en kan aan het eind van de dag opzwellen of pijn doen. Wij adviseren b.v. hardloopschoenen Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020  met een licht en luchtig bovenwerk.

Hoe kies je comfortabele schoenen voor een kind?

Bij het kiezen van schoeisel voor een kind, moet u bijzonder voorzichtig zijn. De gevoelige voeten van onze kinderen zijn zich net aan het ontwikkelen en daarom zijn ze extreem kwetsbaar voor vervormingen en verschillende soorten schaafwonden. Bedenk dat de conditie van de voet van uw kind een grote invloed heeft op zijn gehele motoriek. Waar moet je op letten bij het kiezen van schoenen voor de kleintjes? Bovenal:

  • Maat

Babyschoentjes mogen niet te groot of te klein zijn. Te grote zullen uw voeten niet ondersteunen, en te kleine zullen been- en kniepijn, schaafwonden, voetmisvormingen, platte voeten veroorzaken. De afstand tussen de tenen en de teen van de schoen moet 5 tot 6 mm zijn en de neus mag de beweging van de tenen niet belemmeren. De schoenen moeten stabiel zijn, maar tegelijkertijd mogen ze de voet niet knellen of blokkeren.

  • Vorm

Kinderschoenen moeten ronde tenen hebben om de tenen bewegingsvrijheid te geven. Schoenen zijn bijvoorbeeld een goede keuze American Club bruine winterlaarzen laarzen laarsjes American 1904.

  • Materiaal

De zool, het profiel en het materiaal zijn ook belangrijk. Idealiter zouden alle schoenen gemaakt moeten zijn van goede kwaliteit, zachte materialen, natuurlijk leer of katoen, zoals: Bartek marineblauw Casual jongensschoenen 55599 marineblauw gemaakt van natuurlijk leer, waardoor een perfecte pasvorm aan de voet mogelijk is zonder het risico op schaafwonden.

  • Vetersluiting en bovenwerk

Kinderschoenen kunnen worden voorzien van veters of klittenband die gemakkelijker aan- en uit te trekken zijn. Voor jonge kinderen die onlangs hebben leren lopen, moeten schoenen een hoog bovenwerk hebben om voldoende steun aan de enkel te bieden, b.v. jongensschoenen Ren But 1423 grijs indien Klittenbandschoenen Bartek 11703 voor meisjes.

Al met al is het kiezen van een goed passende schoen geen gemakkelijke taak en moet u rekening houden met een aantal factoren. Bij het kiezen van het juiste schoeisel is het de moeite waard om te letten op de juiste maat, het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, de zool of de vorm. Onthoud dat goed gekozen schoeisel uiterst belangrijk is, niet alleen voor het welzijn van uw voeten, maar ook voor uw wervelkolom. Beschouw de aankoop van schoenen daarom niet alleen als een plezier, maar ook als een investering in gezondheid. Bekijk de beschikbare schoenmodellen op KeeShoes en kies de variant die bij jou past. Wij genieten van uw winkelen!