Gezonde kinderschoenen


Een gezonde voet is een gelukkige voet.

Een gezonde voet is een gelukkige voet. Kinderen houden ervan om ruimtes te verkennen, verschillende texturen te leren kennen, ze zijn gefascineerd door de oneffenheden van de grond en zijn specificiteit. Ze ervaren zintuiglijke indrukken door aanraking, wat op zijn beurt de ontwikkeling van hun zintuiglijke integratie stimuleert. Kinderschoenen zouden dan ook een prima excuus moeten zijn voor een iets geavanceerdere wereldreis en ze mogen de peuter niet beperken.

Kinderschoenen - welke te kiezen?

Gezonde kinderschoenen zijn schoenen die bijna onmerkbaar zijn aan de voeten van een peuter. Daarom moeten ze extreem licht, zacht, ademend en goed gevormd zijn, zodat de voet vrij zijn werk kan doen, waarbij alleen de juiste bewegingspatronen behouden blijven.

Een stabiel looppatroon is de basis voor de veilige beweging van een kind - onthoud echter dat schoenen niet de bron moeten zijn om op verschillende niveaus in evenwicht te blijven en ermee om te gaan. Dit is een speciale taak voor de voeten van kinderen die constant bezig zijn, zich ontwikkelen en trainen. Gezonde kinderschoenen kunnen de kleine dus niet helpen bij deze activiteiten, maar alleen ondersteunen.

Te stijf, zwaar schoeisel met een hoog bovenwerk zal de reactievrijheid beperken en ongemak veroorzaken. Alleen flexibele, 1/3 buigbare schoenen zullen hun functie goed vervullen.

Laten we aandacht besteden aan de ruggen. Allereerst is de hiel van elk kind anders, dus wat bij het ene kind past, is onhandig voor het andere. Laten we daarom eens kijken of de in de volksmond bekend als "hielkap" goed hecht en niet te stijf is.

Hoge bovendelen kunnen soms worden gebruikt - bijvoorbeeld in de winter. Laten we er echter rekening mee houden dat het een hogere noodzaak is en als we tot een dergelijke oplossing besluiten, laten we dan controleren of het bovenwerk flexibel genoeg is. Bij het hurken, spelen in de speeltuin of hardlopen moet het kind een maximaal gevoel van bewegingsvrijheid hebben. Dit zal hem veilig houden.

Thuis schoeisel

Net zo belangrijk is wat kinderen buitenshuis bewegen, is welke pantoffels ze thuis dragen. Laten we consequent zijn. Als we aandacht besteden aan de keuze van schoenen, laten we dan ook beslissen over gezonde pantoffels voor kinderen. Vermijd teenslippers die je voeten niet vasthouden. Laten we er rekening mee houden dat de slippers goed gevormd zijn, licht genoeg zijn en ook de voet ondersteunen. In dit geval is ook het staartstuk van groot belang. Als het zijn functie goed vervult, blijft de hiel op zijn plaats. Laten we ook eens kijken naar de zool. Als het relatief dun en flexibel is, zal het de speelvrijheid van uw kind niet beperken.

Laten we ook rekening houden met de gebruikte materialen. Een zweterige huid zal wegglijden en schuren. Laten we zorgen voor delicate stoffen of kiezen voor pantoffels gemaakt van dun natuurlijk leer. Laten we de voering binnen bekijken. Het mag niet helemaal vlak zijn om vervorming van de voeten te voorkomen. Laten we letten op de plaats voor de tenen en de breedte van de schoenen.

Zomer schoenen

Gezonde sandalen voor kinderen betekenen genieten van zomerse uitstapjes en vele uren buiten. Zoek naar zachte en zeer dunne leren sandalen om schaafwonden en blaren te voorkomen. De blote voet in de schoen voelt oneffenheden, naaipunten of uitstekende versieringen. We moeten de binnenkant van de schoenen zorgvuldig met onze handen controleren, of er lijmresten, knopen, sluitingen, enz.

Ongeacht het seizoen moeten kinderschoenen aan bepaalde gebruiksvoorwaarden voldoen. Ook in het herfst- en winterseizoen moeten we alleen op zoek naar gezond schoeisel. Kies voor zonnige en koude dagen schoenen met een ademend membraan en een dikke zool. Als de vorst komt, gaan we op zoek naar warme, goed geïsoleerde laarzen of snowboots die de bewegingen van het kind niet beperken en zijn voeten beschermen tegen kou en vocht.

Laten we voorzichtig zijn met de maatkeuze. Niet elke stijl van schoeisel die een peuter tegelijkertijd draagt, hoeft exact dezelfde maat te hebben. Het kan zijn dat we grotere laarzen gaan kopen vanwege de verwarmende schapenvacht aan de binnenkant. Daarentegen passen iets dunnere sportschoenen met een binnenzool die is bekleed met een dekentje in een kleinere maat.

We moeten altijd de afmetingen van de binnenvoering controleren, ook rekening houdend met zaken als de dikte van de sokken en panty's van het kind. De winter is de tijd voor isolerende kleding, thermisch ondergoed, wollen kniekousen en dikke microfleece broeken. Het kind moet altijd goed geselecteerde schoenen dragen, omdat het verantwoordelijk is voor het gezonde, onbeperkte en natuurlijke lopen van ons kind.