Geniet van comfortabele schoenen dankzij een goed passend bovenwerk


Het bovenwerk, hoewel het slechts een visueel aspect lijkt te zijn, heeft een enorme impact op het algehele comfort van het gebruik van de schoenen. De hoogte en omtrek zijn vooral belangrijk voor mensen met hoge bogen en strakkere kuiten. Als je schoenen online bestelt, let dan naast de voor de hand liggende aspecten, zoals de lengte van de binnenzool, ook op de eigenschappen van het bovenwerk. We adviseren u hoe u deze kunt aanpassen om van comfortabele schoenen te genieten.

Wat is het bovenwerk precies en waar dient het voor?

Het mysterieus klinkende bovenwerk is niets anders dan het deel van de schoen dat je voet gedeeltelijk of volledig bedekt houdt.

Met andere woorden, het bovenwerk bestaat uit alle delen van de schoen die zich boven de zool bevinden en die je tenen, de achterkant van de hiel en de bovenkant en zijkanten van de voet bedekken. In het geval van laarzen bedekt het bovenwerk ook de enkel, en bij laarzen - de kuit en zelfs een deel van de dij.

De taak van het bovenwerk van de schoenen is om je voet een stabiele verbinding met de zool te geven, zowel bij het lopen als bij het staan. Een bovenwerk van goede kwaliteit kan zich voldoende aan de vorm van de voet aanpassen om u tijdens het gebruik echt comfort te bieden.

Wat zijn de functies van het bovenwerk?

Om deze taak volledig te kunnen vervullen, bestaat het bovenwerk van de schoenen uit verschillende onderdelen die belangrijke functies vervullen. Maak kennis met de belangrijkste van hen.

Door het materiaal dat de zijkanten en achterkant van de voet bedekt, kunt u de juiste vorm van de schoen behouden. In het hielgebied wordt vaak extra versteviging gebruikt, die de voet van onschatbare waarde ondersteunt en een langere levensduur van de schoenen garandeert.

Bovenop de voet zit een element dat de voet ondersteunt en ervoor zorgt dat je zelfverzekerd kunt lopen. Om dit deel van het bovenwerk te maken, gebruiken veel fabrikanten doorlatende materialen die zorgen voor voldoende luchtstroom in de voet.

In sommige schoenen vind je ook een tong waarmee je - samen met de veters - de schoen kunt aanpassen aan de maat van je voet. Het bovenwerk van de schoen kan ook bestaan ​​uit een neus om je tenen te beschermen.

Wie moet letten op de omtrek en hoogte van het bovendeel?

Omdat je al weet wat een bovendeel is en welke functies het vervult, is het de moeite waard om gevallen te bespreken waarin de omtrek en hoogte uiterst belangrijk zijn. In professionele, online schoenenwinkels zal deze informatie zeker op de productpagina beschikbaar worden gesteld.

Als je worstelt met hoge verhoging, let op de hoogte van het bovendeel. Zo weet je zeker dat de bestelde schoenen het bovenste deel van je voet niet verpletteren en kom je comfortabel op je bestemming aan.

Voor vrouwen met strakkere kuiten de omtrek van het bovenwerk zal een waardevol nieuws blijken te zijn, waardoor ze voorkomen dat ze te strakke laarzen bestellen. Bij deze schoenen kun je meerdere afmetingen van de bovenomtrek tegenkomen. Dit zijn:

  • de omtrek van de enkel
  • bovenomtrek kuit
  • de omtrek van het bovendeel in het bovenste deel van de schoen 

Zorg ervoor dat alle afmetingen bij je passen en geniet van de comfortabele schoenen die je verdient.

Hoe meet je de hoogte en omtrek van een bovendeel?

Je hebt alleen een centimeter van een kleermaker nodig om de afmetingen van het bovendeel op te meten. Wij adviseren hoe u de hoogte en omtrek van het bovendeel kunt controleren.

Gewoon om er zeker van te zijn dat bovenste hoogte bij u past, controleer dan de lengte vanaf het begin van de voetzool tot de gewenste plaats.

Om echter te controleren of de gegeven gegevens voor u geschikt zijn de omtrek van de bovenstemeet de omtrek van uw been rond de enkel en, bij langere schoenen, de kuit. Als je wilt dat je laarzen het bovenbeen niet knellen, voeg dan een centimeter of twee toe om jezelf extra ruimte te geven.

Als je er extra zeker van wilt zijn dat de afmetingen van het bovenwerk goed voor je zijn, heb je een paar van je favoriete, comfortabele schoenen nodig. Meet de lengte vanaf het begin van de hiel tot het einde van het bovenwerk en de omtrek op het breedste punt zonder ze op uw benen te leggen. 

Door deze tips op te volgen, weet je zeker dat je schoenen er goed uit zullen zien en dat je je er op je gemak zult voelen.

Waar is het bovenwerk van gemaakt en hoe wordt het aan de schoen bevestigd?

Kortom, er worden verschillende materialen gebruikt om het bovenwerk te maken. Natuurlijk en ecologisch leer is het populairst, terwijl op warmere dagen veel mensen kiezen voor textiel en synthetische materialen, maar ook voor verschillende soorten suède, zoals nubuck of velours.

Van welk materiaal het bovenwerk ook is gemaakt, het is door middel van naden of lijm met de zool verbonden. Elk van deze oplossingen heeft zijn voor- en nadelen, die we kort hebben besproken.

Genaaide schoenen zullen u zeker vele jaren van dienst zijn, maar hun prijs kan veel hoger zijn dan in het geval van gelijmde schoenen. Het is de moeite waard eraan te denken dat vanwege de hogere duurzaamheid van dit schoeisel deze kosten snel terugverdienen. 

Gelijmde schoenen zijn een goedkopere optie, die helaas na verloop van tijd kan desintegreren. Ook hun negatieve impact op de natuurlijke omgeving is belangrijk.

Of je nu kiest voor genaaid of gelijmd schoeisel, onthoud het belang van het bovenwerk, niet alleen om visuele redenen, maar ook vanwege de enorme impact op het comfort van het gebruik van het schoeisel.