Gaan de leren schoenen afwijken? Ontdek effectieve manieren!


Bij nieuw aangeschafte leren schoenen kan het even duren voordat ze perfect bij de vorm van je voet passen. Als u tot een groep van weinig geduldige mensen behoort, kunt u dit proces ondersteunen met huismiddeltjes. Vraag je je af hoe je je leren schoenen kapot kunt slaan? We hebben een handvol effectieve tips opgesteld waarmee u uw leren schoenen gemakkelijk kunt oprekken.

Zullen de leren schoenen crashen?

We hebben niet allemaal zoveel geluk als Assepoester dat de nieuwe schoenen als gegoten zitten. Gelukkig hoeven blaren en schaafwonden je oogleden niet meer wakker te houden, zeker niet bij leren schoeisel.

Leer is een extreem flexibel materiaal dat zich tijdens het dragen naar de vorm van je voet uitstrekt en voor een perfecte pasvorm zorgt. Helaas kan dit proces veel geduld vergen. Als u uw nieuwe aanwinst echter zo snel mogelijk aan de wereld wilt laten zien, kunt u het proces versnellen. Lees meer over thuismethoden waarmee je je leren schoenen zelf kunt breken.

Gebruik een föhn

Een van de meest populaire manieren om leren schoenen kapot te maken, is door een föhn te gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is strakke leren schoenen aan te trekken, en u zult de stroom warme lucht rechtstreeks naar het gebied leiden waar u het grootste ongemak voelt. Schakel na ongeveer 30 seconden de droger uit en wacht tot de huid volledig is afgekoeld.

Als je te maken hebt met erg oncomfortabele schoenen, draag dan een dikke wollen sok aan je voet om de ruimte te vullen. Onthoud echter dat deze methode alleen geschikt is voor genaaide leren schoenen. Gelijmd schoeisel kan door verhitting beschadigd raken.

Na het uitvoeren van dit proces is het de moeite waard om een ​​speciaal preparaat voor impregnatie op de huid aan te brengen, dat de door de hitte van de droger gedroogde huid zal hydrateren en de uitstekende conditie zal herstellen.

Schoenrekspray

Als je relatief weinig tijd hebt en het oprekproces van je leren schoenen zo veel mogelijk wilt versnellen, ga dan naar een schoenenwinkel voor een schoenenrekspray. Dit product maakt de vezelstructuur van de huid los, waardoor deze zachter wordt.

Breng het aan op het binnenste gedeelte van de schoen waar je ongemak voelt. Wacht volgens de gebruiksaanwijzing een paar minuten en schuif dan je voet in het schoeisel, zodat het perfect in zijn vorm past.

Heb je meer tijd, besluit dan een stretching spray te combineren met wollen sokken. Het enige wat je hoeft te doen is het op de gewenste plekken op je schoenen te strooien en er vervolgens een paar opgerolde paar wollen sokken in te doen. Laat ze een nacht in je schoen zitten en geniet 's ochtends van een perfect passende schoen.

Hoe leren schoenen thuis kapot te slaan?

Vraag je je af hoe je leren schoenen thuis kapot kunt slaan? Deze taak is gemakkelijker dan je zou denken!

Draag strakke schoenen bij het doen van huishoudelijke taken. Het afstoffen van nieuwe leren hoge hakken ziet er misschien een beetje komisch uit, maar geloof dat het het waard is! Als je het effect nog wilt versterken, kun je ze dragen met dikke wollen sokken. Hierdoor demp je de druk en verminder je het ongemak.

Wanneer u uw leren schoenen op deze manier oprekt, pas dan op dat u niet overdrijft. Hoewel het lijkt alsof hoe langer je ze draagt, hoe sneller je ze kunt breken, in werkelijkheid kun je pijnlijke blaren krijgen.

Om dit te voorkomen, moet u uw schoenen door het hele huis dragen en de tijd geleidelijk verlengen van enkele tot enkele minuten. Dit proces kan enkele dagen tot twee weken duren, maar het zal ervoor zorgen dat uw schoenen perfect passen bij de vorm van uw voeten.

Gebruik een schoenimpregnering

Het voeden van de schoenen verlengt niet alleen hun levensduur, maar maakt de leren schoenen ook veel zachter, waardoor ze gemakkelijk kunnen breken. Het enige wat u hoeft te doen is een speciale schoenimpregnering op een zachte doek aan te brengen en deze vervolgens met cirkelvormige bewegingen van matige druk in een schoon bovenwerk te wrijven.

Zorg ervoor dat u elk deel van de schoen gelijkmatig bedekt en veeg vervolgens overtollige impregnering weg. Als je er zeker van wilt zijn dat de stof alle voedingsstoffen heeft opgenomen en je schoenen een flexibele afwerking hebben, laat je het product een nacht intrekken.

Om het effect te versterken kunt u houten schoenspanners gebruiken die u in de schoen plaatst. Om extra kosten te voorkomen, kunt u ze met succes vervangen door opgerolde sokken of oude kranten die in ballen zijn gerold.

Wees alstublieft geduldig

Het is een goed idee om geduld te hebben bij het breken van leren schoenen. Te intensief uitrekken van het schoeisel kan leiden tot overmatige loslating van de vezelstructuur. Als gevolg hiervan kunnen er lelijke vouwen, rimpels en zelfs scheuren op het bovenwerk ontstaan. 

Neem de tijd om deze problemen te vermijden. We zijn ervan overtuigd dat u dankzij ons effectieve advies een bevredigend resultaat krijgt!

Als u deze uitdaging echter niet alleen aankunt, wees dan niet bang om uw favoriete paar leren schoenen aan een specialist toe te vertrouwen. De schoenmaker heeft een speciaal apparaat waardoor je schoenen professioneel kapot gaan en je je geen zorgen hoeft te maken over ongewenste bijwerkingen.