Dikke kubussen? Wij weten hoe we ze slanker kunnen laten lijken!


Grote, brede enkels zijn een probleem dat veel vrouwen treft. In plaats van ze te verbergen onder de wijde broekspijpen, kun je ze eenvoudig slanker laten lijken en genieten van een perfecte look in rokken en jurken. Het enige wat je nodig hebt is… goed geselecteerde schoenen! In ons artikel vindt u waardevol advies dat u zal helpen dit probleem aan te pakken.

Dikke blokjes zijn geen probleem!

Dikke enkels verbergen onder wijde broekspijpen is niet de enige oplossing als je je ondanks complexen zelfverzekerd wilt voelen. Het enige dat u hoeft te doen, is een paar eenvoudige tips volgen die u helpen bij het kiezen van de perfecte schoenen voor verschillende gelegenheden. 

Zo ben je in een mum van tijd van dit probleem af, krijg je weer zelfvertrouwen en draag je je favoriete rokken en jurken met een lach op je gezicht. Interessant? Laten we beginnen!

Zorg voor je balans

Evenwicht is de sleutel! Niet alleen in het leven, maar ook qua uiterlijk. Als je wilt dat je enkels er slanker uitzien, kies dan schoenmodellen die ze in balans brengen.

Horizontale strepen rond de enkel kunnen je benen korter en wijder doen lijken, en dat wil je voorkomen!

Kies in plaats van smalle riemen en dunne hoge hakken massieve inzetstukken in de schoenen waardoor je enkels er veel beter uitzien. Kies voor brede, diagonale strepen en stabiele palen, waarmee je het WOW-effect bereikt.

Kies bewust je kleuren

Verschillende tinten beige zijn perfect voor blote benen. Het is de huidskleur die de aandacht afleidt van dikke enkels en je helpt een harmonieus uiterlijk van je figuur te krijgen. Als je een zwarte broek of zwarte panty draagt, kies dan voor donkere schoenen. Anders verkort je je figuur optisch en lijken je enkels dikker dan ze in werkelijkheid zijn. 

Vermijd contrasten die de aandacht kunnen vestigen op probleemgebieden. Kies laarzen en laarzen met een brede bovenkant, waardoor je been langer lijkt en de massieve enkel uit het gezichtsveld verdwijnt.

Beproefde schoenenmodellen voor dames met dikke enkels

Nu je weet hoe je schoenen kiest die je dikke enkels stap voor stap slanker laten lijken, is het tijd om inspiratie op te doen. Als u van kant-en-klare oplossingen houdt, lees dan zeker de lijst met onze favoriete modellen schoenen voor dames met stevige enkels die voor u zijn voorbereid. 

Pumps met open hiel

Dit zijn modieuze schoenen die comfort en elegantie combineren. Afgeronde tenen houden je voeten comfortabel en comfortabele hielbanden helpen je om je evenwicht te bewaren, ongeacht de hakhoogte die je kiest. Draag ze met jeans met 7/8 pijpen en linnen overhemden, voor je favoriete jurken zakelijk casual en voor plissérokken.

 

Onze favoriete modellen: zwarte suède pumps/ mosterd pompen/ beige pumps/ ballerina's met open hakken

 

Laarzen en laarzen met een brede schacht

Laarzen en enkellaarsjes zijn perfect voor koude winterdagen en herfstpluche. In plaats van te kiezen voor strakke, strakke modellen die je ongemakkelijk zullen maken, kies je voor een breed bovenwerk. Kies tussen klassieke laarzen, cowboylaarzen en losse enkellaarzen die ervoor zorgen dat je er perfect uitziet bij slecht weer. Draag ze met je favoriete plooirokken en losse, warme truien. 

Onze favorieten: bruine laarzen met een brede schacht/ laarzen met een brede schacht/ roze laarzen met een los bovenwerk/ klassieke cowboylaarzen/ zwarte enkellaarzen in cowboystijl

Pompen op de post

Pumps op de paal zijn gewoon gemaakt voor vrouwen met dikke kuiten. Dankzij deze schoenen kun je gemakkelijk je verhoudingen afstemmen en de styling voor deze meer formele gelegenheden voltooien. Draag ze naar kantoor voor kokerjurken of voor casual A-lijn rokken.

Onze favorieten: zwarte pumps op een pilaar met een gouden ketting/ gele pumps op een pilaar met strepen/ roze gebonden pumps op de paal 

Sandalen vastgemaakt boven de enkel

De zomer is het perfecte moment om de strijd aan te gaan met complexen van dikke enkels. Je bent zeker niet van plan om in gesloten schoenen te koken. Draag natuurlijke leren sandalen met luchtige rokken en jurken. Zorg er echter voor dat de sluiting net boven de enkellijn komt. Op deze manier krijg je het gewenste effect en verberg je dikke kubussen optisch. 

Aanbevolen modellen: bruine sandalen met studs/ zwarte sandalen met strikbandjes/ zwarte sandalen op de paal/ zilveren romanes

Vermijd deze schoenen als je dikke enkels hebt

Aan de andere kant zijn er modellen die onvolkomenheden benadrukken en het effect aanzienlijk vervormen.

Vermijd ballerina's, opvallende versieringen en naaldhakken. Getailleerde halfhoge laarzen zullen ook niet jouw bondgenoot zijn. Pas ook op voor ingebouwde schoenen die net onder de enkel eindigen.

Zeg voor eens en altijd vaarwel tegen complexen!

Met behulp van de bovenstaande tips kunt u zeker schoenen kiezen waarin u er evenredig uitziet en voor eens en voor altijd afscheid neemt van complexen.

Vergeet niet dat er geen grenzen zijn aan mode en als je zin hebt in modellen die we niet aanbevelen, geef ze dan niet op. Welke schoenen je ook kiest, draag ze trots met opgeheven hoofd en straal zelfvertrouwen uit.