De gids voor de stijlvolle man. Hoe combineer je sokken en schoenen om er modieus uit te zien?


Podologen twijfelen er niet aan dat het dragen van sokken gezond is voor je voeten. Ze bieden de nodige bescherming voor je voeten tegen wrijving, infecties of bacteriën. Vraag je je echter af hoe je schoensokken draagt ​​om er altijd modieus en stijlvol uit te zien? U bent op de juiste plek! In onze gids nemen we al uw twijfels over dit onderwerp weg.

Waarom zou je sokken dragen?

Podologen twijfelen er niet aan dat het dragen van sokken om veel verschillende redenen gezond is voor je voeten. Hun belangrijkste doel is om je voeten te beschermen tegen wrijving, infecties of bacteriën. 

Sokken voorkomen zweten en bovendien bieden ze je een onvergelijkbaar thermisch comfort op koude dagen. Naast hun onmiskenbare functionaliteit kunnen sokken ook een origineel accent zijn in elke styling.

Houd er rekening mee dat de bijwerkingen van het dragen van schoenen op blote voeten pijnlijke blaren, een slechte geur en zelfs moeilijk te behandelen infecties kunnen zijn. Als je het dragen van sokken met gesloten schoenen vermijdt, wordt zweet in de schoen opgenomen, wat op zijn beurt de perfecte omgeving creëert voor de groei van schimmels en andere vijanden.

Hoe draag je schoensokken om er stijlvol uit te zien en je comfortabel te voelen?

Nu je weet waarom je sokken met gesloten schoenen zou moeten dragen, let vooral op het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Kies katoen met een kleine hoeveelheid elastaan. Als je last hebt van overmatig zweten van je voeten, trek dan ademende bamboesokken aan of sokken met toevoeging van koolstof- of zilverionen. Kies in de winter voor wollen producten of thermoactieve sokken die je voeten beschermen tegen vorst.

Vraagt ​​​​u zich af hoe u sokken met schoenen kunt dragen? Of misschien weet je niet welke sokken het beste zijn voor een korte broek? U bent op de juiste plek! In deze gids zullen we al uw twijfels hierover wegnemen.

Welke sokken draag je bij schoenen?

Als je geklede schoenen draagt, let dan vooral op de sokken die je draagt. Kies in geen geval geribbelde sportsokken. Geloof dat zelfs als ze zwart zijn, ze er vreselijk uit zullen zien tegen de achtergrond van stijlvolle leren schoenen. 

Vermijd ook het dragen van sokken die uw benen blootleggen als u gaat zitten. Voeten zijn ten strengste verboden! Kies een model dat minstens in het midden van de kuit eindigt, wat perfect zal zijn in combinatie met een formele pantalon en schoenen. Zo krijgt u een soepele overgang en een stijlvolle, nette uitstraling.

Witte sokken zijn ook een slechte keuze voor een pak en elegante schoenen. Tenzij je naar een verkleedfeestje gaat waar je Michael Jackson gaat nadoen ;-)

Hou je van klassieke oplossingen? Stem de kleur van de sokken af ​​op de kleur van de broek. Op deze manier creëer je een consistente verticale lijn langs de hele benen en zie je er echt netjes uit. 

Toont u liever uw individuele stijl en wilt u spelen met mode? Zet in op originele sokken met grappige patronen die de aard van de omstandigheden benadrukken. Kies voor een bruiloft sokken met een kus- of hartmotief en voor een bedrijfskerstfeest kleed je sokken aan met sneeuwpoppen of sneeuwballen. Zo zie je er ondanks de formele outfit toch uit zoals je het liefste ziet, dus helemaal casual.

Welke sokken draag je elke dag met schoenen?

Vraagt ​​u zich af of er regels zijn voor het dragen van sokken bij alledaags schoeisel?

Kies allereerst sokken die op zijn minst een beetje bij je styling passen en zorgen voor een consistente afwerking. Zelfs met een lange broek is het de moeite waard om sokken te dragen die er gewoon goed uitzien. Kies donkere tinten sokken voor donkere schoenen en lichtere voor lichte.

Kies korte sokken met korte broeken. Voeten zullen bijvoorbeeld geweldig werken, wat er niet alleen goed uitziet, maar je ook helpt een oninteressante kleurtje te voorkomen.

Enkele van de meest voorkomende fouten

Om het nog gemakkelijker voor je te maken om sokken voor je schoenen te kiezen, hebben we een lijst opgesteld met de meest voorkomende fouten die je moet vermijden. 

# 1 Sokken en sandalen

Sokken en sandalen zijn een zeer controversiële combinatie, die algemeen wordt erkend als een van de grootste modeverlegenheid. Naast het feit dat het er erg rommelig uitziet, versterkt vuil op de sokken dit effect nog eens.

# 2 Lange sokken met korte broek

Als je in de hete zomer je voeten niet wilt blootstellen, kun je beter luchtige mocassins van natuurlijk leer of canvas espadrilles aantrekken. Vermijd echter het combineren van korte broeken met lange sokken. Deze schoenen zijn perfect voor nauwsluitende sokken. 

# 3 Opzettelijk rimpelen van sokken

Sommige mannen hebben de neiging om hun sokken expres rond de enkels te kreuken en te krullen. Deze veelgemaakte fout zorgt ervoor dat je er slordig uitziet en onnodig gewicht toevoegt aan het gebied.

#4 Verschillende merken combineren

Veel mannen besluiten sportschoenen van een merk te kopen. Originele Adidas-schoenen zullen een beetje vreemd zijn met sokken, waarop het logo van een ander toonaangevend sportmerk in het oog springt.

Sok duizelig!

Lang, kort, glad, met een patroon... Zo'n ruime keuze aan sokken maakt het kiezen van het juiste paar voor een specifieke gelegenheid een echte uitdaging. Gelukkig heeft de door ons opgestelde gids al uw twijfels weggenomen. Nu pleeg je nooit meer een sok faux pas!