Bijt je hond in schoenen? Ontdek 5 bewezen oplossingen


Bijt uw trouwe viervoeter notoir in uw schoenen? Begin met het vinden van de oorzaak van het probleem en zorg ervoor dat het niet opnieuw gebeurt. Vraagt ​​u zich af welke methoden het meest effectief zijn? We hebben een gids opgesteld die u zal helpen om voor eens en voor altijd om te gaan met het probleem van honden die in uw schoenen bijten.

Verdomd! Mijn hond kauwt op schoenen!

Een duur paar hoge hakken van een designer of versleten pantoffels waar je al jaren plezier van hebt? Het maakt waarschijnlijk niet uit voor uw hond! Ze smaken allemaal hetzelfde ;-)

Vraag je je af waarom je hond notoir in je schoenen bijt? Wil je voorkomen dat je trouwe viervoeter nog meer pantoffels vernielt? Bent u op zoek naar effectief advies om dit probleem voor eens en voor altijd aan te pakken?

U bent op de juiste plek! In onze gids hebben we de meest waardevolle tips verzameld voor eigenaren van onhandelbare honden. Laten we beginnen!

Identificeer de oorzaak van het probleem

Neem de tijd om de oorzaak van het probleem te achterhalen voordat u actie onderneemt. Dit is de meest effectieve manier om het volledig te elimineren.

Heb je te maken met een puppy? Het is makkelijk! Hoogstwaarschijnlijk leert uw hond op deze manier over de wereld om hem heen. Zijn mond en tanden zijn perfecte hulpmiddelen. Net als bij baby's kan het doorkomen van tandjes bij puppy's ervoor zorgen dat alles wat op hun pad komt bijna automatisch in hun mond terechtkomt, wat hun gezwollen tandvlees kalmeert.

Mist uw hond u zo erg, ook al is hij even alleen? Vergeet niet dat de geur van de eigenaar op de schoenen blijft. Door ze in de mond te dragen, kan een gestreste viervoeter zijn aanwezigheid voelen en is het gemakkelijker om met verlatingsangst en sterk verlangen om te gaan.

Onderneem specifieke acties, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Speciaal voor jou hebben we 5 effectieve methoden verzameld waardoor tandafdrukken niet meer op je schoenen verschijnen.

# 1 Vermijd schoenen binnen het bereik van uw hond te laten

Als u uw schoenen op een gemakkelijk bereikbare plaats achterlaat, neemt de kans dat uw hond er uiteindelijk bij komt aanzienlijk toe. Schoeisel heeft immers de perfecte textuur voor hem. Relatief hoge flexibiliteit en voldoende kracht zorgen ervoor dat viervoeters er dol op zijn. Vooral als de schoenen van natuurlijk leer zijn gemaakt. 

Gelukkig kun je eenvoudig voorkomen dat het probleem escaleert. Het enige wat je hoeft te doen is je schoenen na thuiskomst in een afgesloten kledingkast te verstoppen. Als ze uit het zicht van uw huisdier zijn, zullen ze waarschijnlijk niet meer zo verleidelijk aantrekkelijk zijn. Zie je hoe eenvoudig het is?

# 2 Zorg ervoor dat uw huisdier goed wordt gestimuleerd

Bastaard, rashond of kruising - geen van hen houdt van verveling. Alle actieve dieren hebben afwisseling en activiteit nodig. Als uw hond constant op uw schoenen kauwt, kan dit vermakelijk zijn.

Om dit probleem te voorkomen, hoeft u uw huisdier alleen maar goed te stimuleren. Een uitstekende vervanging voor schoenen zijn kauwsnacks voor huisdieren. Kies rubberproducten of natuurlijke botten. Op deze manier kom je niet alleen van het probleem af, maar ondersteun je ook de mondhygiëne van je harige vriend.

# 3 Geef je huisdier meer aandacht

Honden houden van spelen. Als je niet genoeg tijd met ze doorbrengt, vinden ze misschien halve maten in je schoenen. De aanblik van een trouwe viervoeter met zijn favoriete sneaker in zijn bek zorgt er immers voor dat je bijna automatisch alles laat vallen om achter je huisdier aan te gaan. 

Op deze manier betrekt uw hond u bij een gezamenlijke activiteit. Om hem effectief te stoppen, hoef je alleen maar meer aandacht aan hem te besteden. In plaats van voor de tv te luieren, ga je met je hond wandelen of gooi je zijn favoriete bal door de kamer.

Als u niet de mogelijkheid heeft om extra tijd met uw huisdier door te brengen, investeer dan in logisch speelgoed dat is ontworpen voor honden dat verveling voorkomt en hen in staat stelt hun geest te trainen.

# 4 Behandel oude schoenen niet als speelgoed

Je denkt dat je oude schoenen geweldig speelgoed voor je hond zullen zijn en in plaats van ze weg te gooien, heb je besloten ze te recyclen en te behandelen als een manier om extra vermaak voor je viervoeter te bieden?

Dit is een van de meest gemaakte fouten! Uw hond kan tenslotte moeite hebben om het verschil te zien tussen oude, versleten pantoffels en nieuwe designer-stiletto's die een fortuin kosten.

#5 Wees niet bang om de hulp van specialisten in te schakelen

Als geen van de methoden werkt en je nog steeds lelijke tandafdrukken op je schoenen hebt, is het de moeite waard om de hulp in te roepen van een ervaren specialist. Een dierenarts of gedragstherapeut zal eventuele problemen in een oogwenk diagnosticeren en een effectieve behandeling implementeren.

Op heterdaad betrapt?

Nu je weet hoe je moet omgaan met het probleem van het bijten van schoenen door je hond, is het ook de moeite waard om je te concentreren op de juiste reactie.

Als je je viervoeter op heterdaad betrapt, ga hem dan in geen geval door het huis achtervolgen. Benader de hond met een kauwgom of bot en voer de uitwisseling rustig uit.

Wees standvastig en laat uw hond weten dat dit gedrag onaanvaardbaar is.

Na verloop van tijd kunt u uw hond het commando "laat het" aanleren. Het zal zeker nuttig zijn tijdens wandelingen, wanneer uw huisdier besluit iets te proeven dat schadelijk kan zijn.

Probleem opgelost!

Zoals je kunt zien, zijn er veel manieren om het probleem van hondenbijtschoenen effectief aan te pakken. Identificeer de oorzaak van deze stand van zaken en probeer vervolgens onze oplossingen totdat ze succesvol zijn. Wees consistent en je zult zeker snel de effecten merken. Veel geluk!