Beter voorkomen dan genezen. Alles wat je moet weten over preventieve kinderschoenen


Elke ouder maakt zich zorgen over de goede ontwikkeling van hun kind. Naarmate uw kind actiever wordt, wordt de behoefte aan schoenen duidelijk. Sommige ouders besluiten preventieve schoenen te kopen zonder een specialist te raadplegen. Men zegt immers dat voorkomen beter is dan genezen. Vraag je je af of het echt nodig is? wij suggereren!

Waar worden profylactische schoenen voor gebruikt en hoe verschillen ze van regulier schoeisel?

Profylactische schoenen worden - uiteraard - gebruikt om te bewegen. Hun superkracht is echter dat ze zijn ontworpen om de structuur van de voet, enkel en zelfs het hele been te ondersteunen. Hierdoor bevorderen ze de goede groei van uw kind en maken ze een goede ontwikkeling van het looppatroon mogelijk. Ze zorgen voor ongehinderde mobiliteit, absorberen schokken, verbeteren de balans, garanderen comfort en voorkomen pijn.

Simpel gezegd, het zijn de preventieve schoenen die wandelen, rennen en de wereld verkennen voor uw peuter een waar genoegen maken, geen kwelling. Hieronder hebben we de belangrijkste aspecten samengevat die hen onderscheiden van klassiek schoeisel.

Allereerst zijn preventieve schoenen anders geprofileerd dan hun standaard tegenhangers. De tussenzool en buitenzool zijn stijver en ronder, zodat ze minder snel verdraaien. Bovendien hebben profylactische schoenen een harde hielkap die voor extra stabiliteit zorgt.

Voor wie zijn profylactische schoenen?

Ondersteunend, goed passend schoeisel is essentieel. Een actief kind dat met grote nieuwsgierigheid de wereld om zich heen ontdekt, mag zich niet laten tegenhouden door oncomfortabele schoenen.

Er zijn gevallen waarin de aankoop van profylactische schoenen een must is. Ze worden gedragen door kinderen die zijn geboren met voetafwijkingen en degenen die deze in de loop van de tijd hebben gekregen.

Gelukkig schrikt orthopedisch schoeisel niet meer af met zijn uiterlijk uit vervlogen tijden. Fabrikanten van preventieve schoenen volgen de laatste trends en passen stijlen aan aan de noden en voorkeuren van de jongste gebruikers.

 

Waarom koopt u zelf geen orthopedische schoenen?

Als niemand uw angsten heeft bevestigd en uw kind niet is gediagnosticeerd door een specialist, mag u in geen geval de beslissing nemen om zelf profylactische schoenen te kopen. Ongerechtvaardigd gebruik van dergelijk schoeisel kan de spieren van de voet verzwakken. 

Er zijn echter tekenen die u vertellen dat het tijd is om een ​​afspraak te maken met uw arts. Daar zijn ze:

  • Uw kind heeft de neiging geblesseerd te raken in het enkelgebied
  • de voetjes van je baby wijzen naar binnen tijdens het lopen
  • de voetjes van je baby wijzen naar buiten tijdens het lopen
  • Uw kind heeft chronische pijn in de hiel, rug of knieën
  • de voeten van uw kind vertonen duidelijk tekenen van platvoeten

Controleer of uw kind orthopedische schoenen nodig heeft

Twijfelt u of uw kind orthopedische schoenen nodig heeft? Raadpleeg zeker de kinderarts van uw kind, die u indien nodig doorverwijst naar een specialist. 

Een ervaren orthopeed beoordeelt onmiddellijk welke ziekten gecorrigeerd moeten worden en helpt u bij het kiezen van de juiste orthopedische schoenen of raadt u aan speciale inlegzolen aan te schaffen die de voeten van uw kind ontlasten.

Waar orthopedische schoenen kopen?

Als uw angsten worden bevestigd en de arts heeft aanbevolen dat uw kind preventieve schoenen draagt, is het de moeite waard om modellen te zoeken die aan al uw eisen voldoen. Stop met het kopen van tweedehands profylaxeschoenen. Vergeet niet dat elke voet anders en uniek is. Dergelijke schoenen kunnen het probleem verergeren en zelfs onomkeerbare veranderingen in de structuur van de voet veroorzaken. 

Kies in plaats daarvan schoenen van gerenommeerde merken die ze in samenwerking met orthopedische specialisten maken. Zoek naar schoenen die de juiste constructie combineren met de nieuwste technologische oplossingen. Kies modellen gemaakt van natuurlijke materialen. Voor kinderen zijn schoenen met klittenband perfect, omdat ze gemakkelijk aan en uit te trekken zijn en - belangrijker nog - een perfecte pasvorm garanderen.

De beste preventieschoenen vind je in onze online winkel. Kies tussen meisjessandalen met schattige vlinderversieringen en opgebouwde leren laarzen vastgemaakt met klittenband. We raden het aan voor jongens schoenen in een tint marineblauw met bruine inzetstukkendie zelfs aan de strengste eisen voldoen.

Hoe vaak moeten orthopedische schoenen worden vervangen?

Vergeet niet dat de levensduur van orthopedische schoenen kan variëren, afhankelijk van hun kwaliteit en gebruik. Als u echter duidelijke tekenen van slijtage opmerkt, investeer dan in een nieuw paar. Anders kan deze schijnbare economie een negatieve invloed hebben op de houding en gezondheid van uw kind!

Vergeet ook niet hoe snel kindervoeten groeien. Controleer regelmatig of de schoenen de juiste maat hebben om comfort te garanderen en de gezonde ontwikkeling van uw peuter te ondersteunen.