Bereid je voeten voor op zomerschoenen


Het seizoen voor slippers, slippers en sandalen is in volle gang. Als je wilt genieten van de charmes van de zomer zonder je voor je voeten te schamen, dan is deze gids iets voor jou! Kijk wat je kunt doen om zonder schaamte zomerschoenen te dragen en geef je voeten de verzorging die ze verdienen.

Verzorg je voeten

Wist je dat de huid van de voeten ongeveer 10 keer dikker is dan de huid van de rest van ons lichaam? Dit komt zowel door de druk die erop wordt uitgeoefend door het gewicht van het lichaam als door het constante wrijven tegen het schoeisel. Om deze reden heeft de huid van de voeten veel intensievere verzorging nodig.

Of je nu een vrouw of een man bent, goed verzorgde voeten zijn essentieel. Vooral in de zomer, wanneer we ze zo vaak aan daglicht blootstellen. Warme dagen worden geassocieerd met de noodzaak om dikke sokken en bedekte schoenen op te geven.

Of je nu op vakantie gaat naar een exclusief hotel of plannen hebt om standaard inkopen te doen in een lokale winkel, je krijgt waarschijnlijk zomerschoenen mee. Kijk wat je kunt doen om ze vrij te dragen.

Regelmatige zorg is de sleutel tot succes

Onthoud dat je voeten droger en droger worden naarmate ze ouder worden, wat nog meer verzorging vereist. Om niet in paniek een last-minute afspraak te maken met een podotherapeut voor een vakantiereis, loont het de moeite om regelmatige voetverzorging in uw dagelijkse routine op te nemen. Ontdek hoe u dit doet in drie eenvoudige stappen. 

Stap 1. Week je voeten en exfolieer

Maak minstens één keer per week een warm bad met een paar druppels tea tree olie als een effectieve remedie tegen hielkloven. Op deze manier voorkomt u bovendien overmatig zweten van de voeten en het ontstaan ​​van mycose.

Week je voeten enkele minuten en scrub dan. Voor dit doel kunt u thuiskoffiescrub gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is suiker mengen met olijfolie of een andere olie en het in de huid van je voeten masseren, daarna grondig afspoelen. 

Hierdoor bereid je je voeten voor op verdere verzorging en maak je het ze gemakkelijker om de voedingsstoffen in de vochtinbrengende crème op te nemen. 

Stap 2. Verwijder dode huidcellen

Na het weken van je voeten en het uitvoeren van een peeling, is het de perfecte tijd om de eeltige opperhuid te exfoliëren. Hiervoor heb je een speciale fijne rasp nodig. Maak zachte cirkelvormige bewegingen om dode huidcellen te verwijderen.

Aandacht! Vermijd het gebruik van puimsteen! Het is een leefgebied van bacteriën die bovendien een risico op huidirritatie kunnen vormen. 

Stap 3. Zorg voor intensieve hydratatie

Droog je voeten na het bad goed af en breng er een speciale crème met actieve voedingsstoffen op aan. Kies crèmes met ureum, amandelextract, sheaboter, groene thee of essentiële oliën om je voeten te hydrateren.

U kunt 's nachts katoenen sokken dragen om het hydraterende effect te versterken. Door deze methode regelmatig te gebruiken, weet je zeker dat je voeten je zullen terugbetalen met een geweldige uitstraling.

Verzorg je nagels

Wanneer je voeten glad zijn en je van lelijk eelt af bent, let dan op je nagels. Knip ze voorzichtig af en vermijd het afronden van de randen van de nagel. Dit is een veelgemaakte fout die bijdraagt ​​aan de pijn veroorzaakt door ingegroeide teennagels.

Als uw teennagels erg hard zijn, week uw voeten dan grondig voordat u ze knipt. Het is altijd de moeite waard eraan te denken om vervorming en breken van nagels te voorkomen. 

Maak nagel knippen heel voorzichtig. Pas op dat u zich niet snijdt of uw nagels overmatig inkort. Zo voorkom je pijn tijdens het lopen. 

Veel podotherapeuten raden aan om de schaar of tondeuse te vervangen door een nagelvijl. Kies een glazen model dat je makkelijk schoon kunt houden. U hoeft uw voeten niet nat te maken voordat u uw nagels vijlt. 

Het is ook de moeite waard om van de nagelriemen af ​​te komen. Knip ze echter niet uit om het nagelbed niet te beschadigen, maar breng een speciaal middel aan dat u zal helpen ze te verzachten. Nadat de in de instructies aangegeven tijd is verstreken, verwijdert u ze van de nagelplaat met een metalen nagelriembeitel.  

Na het inkorten van de nagels kun je conditioner of nagellak in je favoriete kleur aanbrengen. De zomer is de tijd waarin we gretiger met mode spelen en reiken naar niet voor de hand liggende tinten nagellak.

Bezoek een podotherapeut

U mag in geen geval zelf likdoorns en likdoorns verwijderen. Als u dergelijke aandoeningen aan uw voeten heeft, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met een ervaren podotherapeut, die u op een professionele en veilige manier zal helpen dit probleem aan te pakken.

Kies schoenen van hoge kwaliteit

Als je er zeker van wilt zijn dat je voeten geen last krijgen van blaren en eelt, loont het om te investeren in kwalitatief goed schoeisel. Kies schoenen gemaakt van natuurlijke, flexibele materialen die zich aanpassen aan de vorm van je voet zonder ongemak te veroorzaken tijdens het lopen.

Het kopen van de juiste maat schoenen is net zo belangrijk. We weten hoe verleidelijke designerschoenen half afgeprijsd zijn, ook al zitten ze wat krap. Onthoud dat geen enkele prijs de pijn van blaren waard is, dus laat ze over aan andere koopjesjagers.

We geloven dat ons advies je zal helpen om mooie voeten te krijgen en zomerschoenen met trots te dragen.