Bekijk hoe je schoenen kunt matchen met een portemonnee om er altijd goed uit te zien


Er zijn veel theorieën over het matchen van schoenen en handtassen. Sommigen zijn van mening dat het een verouderde oplossing is om ze op kleur te matchen. Anderen zijn op hun beurt van mening dat schoenen en een handtas in dezelfde kleur synoniem zijn met elegantie en goede smaak. We adviseren je hoe je schoenen kunt matchen met een handtas om er altijd goed uit te zien.

Ga voor een stijlvolle look met bijpassende accessoires

Schoenen en een handtas zijn de belangrijkste kenmerken van elke vrouw. Veel dames hebben echter een probleem met hoe ze te combineren om er goed uit te zien. Vraag je je af of de schoenen en de handtas dezelfde kleur moeten hebben? Of misschien ben je op zoek naar een antwoord op de vraag of schoenen en een handtas van hetzelfde materiaal gemaakt moeten worden?

In onze gids vindt u waardevolle tips die u zullen helpen om er bij elke gelegenheid goed uit te zien. Leer een paar eenvoudige regels en verbaas je met een fenomenale stijl!

Regel 1. Zorg ervoor dat de kleuren niet botsen

Bij het kiezen van schoenen voor een portemonnee moet je er zeker van zijn dat de kleuren van deze twee kledingstukken niet met elkaar botsen. Een veilige oplossing is om ze qua kleuren op elkaar af te stemmen.

Je kunt wedden op een monochrome combinatie en schoenen en een handtas van dezelfde tint kiezen. Voor zwarte, effen schoenen kun je een zwarte doorgestikte handtas kiezen. Zo voeg je expressie toe aan zelfs de meest minimalistische styling. Het matchen van verschillende tinten van één kleur zal ook geweldig zijn.  

Interessant is dat schoenen en een schoudertas van dezelfde kleur de illusie kunnen wekken dat het figuur optisch wordt verlengd.

Houd je meer van niet voor de hand liggende combinaties, kies dan voor contrasterende kleuren. De klassieke combinatie is wit en zwart of rood en marineblauw.

In plaats van tegengestelde kleuren, kunt u kleuren kiezen die elkaar aanvullen. Combineer, afhankelijk van je stemming en voorkeuren, warme kleuren zoals geel en rood of koude kleuren zoals grijs en paars.  

Regel 2. Combineer flitsendheid met minimalisme

Wil je flitsende, opvallende schoenen? Of je nu kiest voor rode hakken met studs of veelkleurige ballerina's met patronen, ga voor een portemonnee met een minimalistische stijl. Match het qua materiaal (bijvoorbeeld leer) en de hoofdkleur met de schoenen. 

Hetzelfde principe werkt andersom. Kies voor een tas met een opvallend motief voor gedempte schoenen in een vergelijkbare tint. Als je een soortgelijk patroon op je schoenen en tas hebt, kun je er ouderwets en lelijk uitzien.

Door deze regel te volgen, vermijd je gemakkelijk het kitscherige eindresultaat. De combinatie van flitsendheid en minimalisme zorgt ervoor dat je eruitziet als een model van een beroemde designermodeshow!

Regel 3. Combineer in geen geval seizoensaccessoires

Modieuze laarzen en een rieten handtas? Dit is een van de meest voorkomende faux paswat zeker vermeden moet worden. Als je er stijlvol uit wilt zien, combineer dan in geen geval schoenen en een handtas die kenmerkend zijn voor verschillende seizoenen.

Combineer zomerse, lichte schoenen met delicate handtassen en bewaar zware, leren modellen voor herfst en winter. Zie je hoe gemakkelijk het is?

Regel 4. Pas het materiaal van de accessoires aan

Als je van een consistente look houdt, vermijd dan verschillende texturen. Zo kun je er slordig uitzien. Probeer vergelijkbare materialen te kiezen om dit te voorkomen.

Draag canvas sneakers met canvas handtassen, suède loafers met suède en leren laarzen met leren handtassen. Deze eenvoudige regel helpt je om elke keer een verbluffend eindresultaat te creëren.

Regel 5. Kies bewezen oplossingen

Het is de moeite waard om een ​​donkere en lichte handtas in je collectie op te nemen. Kies neutrale, universele kleuren die bij de meeste kleding en schoenen passen.

Als je de voorkeur geeft aan minimalistische styling, kun je met succes een originele handtas kopen. Als je garderobe daarentegen voornamelijk kleding met patronen bevat, is het een goede oplossing om een ​​meer ingetogen handtas te kiezen.

Zo is het ook met schoenen. Als je schoenen overwegend neutraal en klassiek zijn, kun je succesvol investeren in een mooie handtas. Aan de andere kant, als je van kleurrijke schoenen met verschillende texturen houdt, kies dan een klassieke handtas en creëer consistente stijlen zonder veel moeite.

Regel 6. Onthoud dat de duivel in de details zit

Als u een zeer conservatieve voorstander bent van op maat gemaakte grafieken, vergeet dan niet dat de duivel in de details zit. Zorg ervoor dat de zilveren rits van je schoenen overeenkomt met de zilveren ketting van je tas.

Mode maakt de cirkel graag rond

In het verleden gaven vrouwen er niet zoveel om dat hun schoenen bij de handtas pasten. Desalniettemin zorgde de teruglopende verkoop van accessoires ervoor dat fabrikanten in de jaren vijftig besloten een geheel nieuwe modetrend in te voeren, de zgn mix en match bestaande uit het matchen van de hele outfit, inclusief schoenen en handtassen. 

De mode voor het combineren van dezelfde accessoires keerde terug aan het begin van de jaren 90 en 2000. Tegenwoordig herhalen veel ontwerpers deze trend nog steeds. Het zou voor niemand als een verrassing moeten komen, want mode houdt ervan om de cirkel rond te maken. Een combinatie van bijpassende schoenen en een handtas wordt zeker een trend in het seizoen 2022/2023.

We hopen dat we je twijfels over het matchen van schoenen en handtas hebben kunnen wegnemen. Het hebben van een paar tijdloze stukken in je garderobe zal deze taak zeker gemakkelijker voor je maken, en je zult er harmonieus en stijlvol uitzien, ongeacht de gelegenheid.