Bekijk hoe je je favoriete schoenen in de zomer verzorgt


De zomer komt snel. Aangenaam warme temperaturen kunnen echter hun tol eisen van uw favoriete schoenen, waardoor de kleur vervaagt of een onaangename geur ontstaat. In deze gids vertellen we je hoe je je favoriete zomerschoenen gemakkelijk onderhoudt, zodat je er nog langer van kunt genieten.

Bescherm je schoenen voor de zomer

Hoge temperaturen en sterke zonnestraling zijn extreem moeilijke omstandigheden waaraan je favoriete schoenen elke zomer worden blootgesteld. Door contact met de voet ontstaat er vocht in de schoenen, waardoor je schoenen gaan stinken en er zelfs schadelijke bacteriën kunnen ontstaan. 

Bovendien hebben schoenen in de zomer de neiging om hun kleur te verliezen. Warmte kan er ook voor zorgen dat je schoenen aan elkaar gaan plakken en dat de zool loskomt van het bovenwerk. Draag bij extreme temperaturen genaaide schoenen om dit te voorkomen. Lees dit artikel voor meer tips om je schoenen in topconditie te houden in de zomer. Werken!

Voorkom uitdroging… van je leren schoenen

De hete zomer is een periode waarin het drinken van meer water uiterst belangrijk is om uitdroging te voorkomen. Maar wist je dat niet alleen je lichaam het nodig heeft om goed te kunnen functioneren? In de zomer, zelfs... Je favoriete leren schoenen kunnen uitdrogen! 

Als gevolg hiervan worden ze dof en verliezen ze hun elasticiteit, wat zich kan uiten in lelijke scheuren aan de bovenkant. Om ze in topconditie te houden, moet je ze regelmatig schoonmaken. Let ook op een goede hydratatie en polijsten, waardoor je ze een effectieve glans geeft en tegelijkertijd voor hun conditie zorgt.

Berg schoenen niet buiten op

Door de hoge zomertemperaturen is de buitenwas praktisch in een oogwenk droog. Pas echter op dat u geen natte schoenen buiten laat staan. Zo kun je ze blootstellen aan scheuren en verkleuring.

Vermijd blootstelling aan direct zonlicht. Bewaar schoenen niet in de buurt van ramen, waar ze ook kunnen worden blootgesteld aan de vernietigende effecten van zonlicht. Wees geduldig en laat je schoenen drogen in een goed geventileerde ruimte.

Loop niet blootsvoets in gesloten schoenen

Hoewel we in de zomer graag bepaalde kledingstukken opgeven, mag u in geen geval besluiten om ingebouwde schoenen zonder sokken te dragen, vooral als u last heeft van overmatig zweten van uw voeten. De sokken absorberen niet alleen een deel van het gegenereerde zweet, maar voorkomen ook de vorming van blaren die worden veroorzaakt door het wrijven van de schoen tegen de hiel. 

In veel kleding- en accessoirewinkels zijn speciaal gesneden sokken verkrijgbaar waarmee je het effect van een schijnbaar blote voet kunt bereiken zonder een zorgvuldig afgestemde styling te verpesten.

Houd je schoenen ook bij warm weer fris

In de zomermaanden komt het probleem van overmatig zweten van de voeten zeer vaak voor. Geen wonder. Lange uren in schoenen in combinatie met hoge temperaturen zijn bevorderlijk voor de vorming van zweet.

Draag deze zomer niet elke dag één paar schoenen. Schoeisel heeft de neiging om zweet van de voeten te absorberen. Het resulterende vocht zorgt ervoor dat je schoeisel veel sneller slijt. 

Om dit te voorkomen, laat je zomerschoenen minimaal twee dagen rusten voordat ze weer aan je voeten stoten. Een goed excuus om nog meer stijlvolle schoenen in te slaan voor de komende zomer ;-) Je vindt ze in onze online winkel

Als uw schoenen extreem nat zijn geworden door het zweet, kunt u het beste cederbomen gebruiken om te drogen, waardoor de juiste vorm van het bovenwerk wordt hersteld. Bovendien heeft deze houtsoort natuurlijke geurverdrijvende eigenschappen, waardoor u gemakkelijk onaangename geuren kunt verwijderen en uw favoriete zomerschoenen weer fris kunt maken.

Weg met stank met huismiddeltjes

Je favoriete zomerschoenen hebben een onaangename geur die ze voor niets ter wereld met rust willen laten? We hebben goed nieuws! U kunt opgelucht ademhalen, want u hoeft geen afstand te doen van uw geliefde schoenen vanwege de onaangename geur die onmiddellijk verschijnt wanneer u ze uittrekt.

Het enige wat je hoeft te doen is zuiveringszout in de schoen te gieten en het een nacht te laten staan, terwijl je het voorzichtig over de binnenzool verspreidt. Schud na een tiental uur de schoenen gewoon boven de prullenbak of verwijder de sodaresten met een stofzuiger en je bent klaar. Je kunt weer genieten van frisse schoenen.

Zie voor andere effectieve manieren om voetgeur te bestrijden: Dit artikel.

Verzorg je voeten

Vergeet niet dat zelfs de meest verzorgde slippers of sandalen er deze zomer niet geweldig uitzien als je voeten droog en ruw zijn. Dit probleem kan verergeren bij blootstelling aan de zon. Exfolieer minstens om de paar dagen om dode huidcellen te exfoliëren en de zachtheid van uw voeten te herstellen. Denk er ook aan om een ​​vochtinbrengende crème te gebruiken.

Vergeet ook een zorgvuldig gemaakte pedicure niet. Kort allereerst je nagels in en vijl ze. Als je wilt, kun je ze in je favoriete kleur verven. Heb je moeite met het kiezen van een bepaalde tint? Frans is een geweldige optie voor de zomer, die er elegant uitziet en uw stilering niet zal verstoren.