Alles wat je moet weten om de perfecte gymschoenen te kiezen


Ben je van plan om in het nieuwe jaar naar de sportschool te gaan? Naast het kopen van een skipas is het minstens zo belangrijk om het juiste schoeisel te kopen. Het is het dat oefening en training tot een waar genoegen voor u zal maken en het risico op blessures aanzienlijk zal verminderen. Weet je echter niet welke schoenen het beste zijn voor gewichtheffen en welke beter voor zumba? In onze gids hebben we alle belangrijke informatie verzameld die u zal helpen bij het maken van uw keuze.

In een gezond lichaam, gezonde geest!

Ben je van plan om vanaf het nieuwe jaar regelmatig te trainen in de sportschool? Goed idee! Een gezonde geest huist immers in een gezond lichaam!

Naast het kopen van een pas, is het net zo belangrijk om het juiste schoeisel te kopen, waardoor sporten een waar genoegen wordt en het risico op blessures aanzienlijk afneemt. Weet je echter niet op welke aspecten je moet letten bij het kopen van gym- en fitnessschoenen? In onze gids hebben we de belangrijkste informatie over dit onderwerp verzameld. Laten we beginnen!

Waarom is het de moeite waard om te investeren in degelijke gymschoenen?

Het zijn degelijke schoenen dingen die je moet hebben, als u van plan bent regelmatig in de sportschool te trainen.

Ten eerste zullen ze het gevoel van vermoeide voeten verminderen, waardoor je de efficiëntie tijdens het sporten kunt verhogen en de beste resultaten kunt behalen. Ten tweede zullen ze het risico op letsel aanzienlijk verminderen. Ten derde zal het geld dat wordt uitgegeven aan fatsoenlijk schoeisel een grote dosis motivatie zijn als je voelt dat je los wilt laten.

Nu je weet waarom je gymschoenen van goede kwaliteit nodig hebt, is het tijd om je te concentreren op de kenmerken waardoor ze opvallen. Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben we ze allemaal samengevat in dit artikel.

Zorg voor de perfecte pasvorm

Bij het kiezen van schoenen voor de sportschool is het de moeite waard om ze af te stemmen op zowel de anatomie van je voeten als op de geplande activiteiten.Op deze manier vind je gemakkelijk een paar waarin naar de training gaan geen karwei is, maar een regelmatig plezier. 

Vermijd te strakke schoenen. Anders beperk je je bewegingsbereik en wordt sporten een hele klus. Bovendien krijg je pijnlijke blaren waardoor je wilt bewegen. Aan de andere kant moet je ook oppassen voor loszittende schoenen, waar bij elke beweging je hiel uit glijdt. Op deze manier kunt u het risico op onaangename blessures vergroten, waardoor u lange tijd van het spel wordt uitgesloten. 

Gelukkig bieden de meeste fabrikanten van sportschoenen de zgn. halve maten, dus het kiezen van het perfecte paar zou geen grote uitdaging moeten zijn.

Naast de perfecte pasvorm van de maat, moet je ervoor zorgen dat je schoeisel geschikt is voor specifieke soorten activiteiten. Details zijn hieronder te vinden.

Welke loopbandschoenen?

Regelmatig wandelen of hardlopen op een loopband versterkt je spieren en botten en verbetert je uithoudingsvermogen en conditie. In tegenstelling tot hardlopen op asfalt, belast het je knieën en heupen minder en kun je ongeacht het weer trainen.

Let bij het kiezen van je loopbandschoenen op modellen met dempingstechnologie in zowel de achter- als de voorvoet. Zo worden schokken effectief opgevangen en leg je met gemak de volgende kilometers af.

Welke gewichthefschoenen?

Krachttraining wordt vaak gekozen door mannen die geven om een ​​gespierd figuur en betere efficiëntie. Desalniettemin worden gewichten even graag opgetild door vrouwen die spierweefsel in de billen willen ontwikkelen en het algehele uiterlijk van hun figuur willen verbeteren.

Als de halterbank uw meest bezochte plek in de sportschool zal zijn, zorg er dan voor dat u zich stabiel voelt. Kies schoenen met antislipzolen en harde zolen. Dit maakt het veel gemakkelijker voor u om op gewicht te blijven en de gewenste resultaten te behalen.

Welke schoenen voor intervaltraining?

Korte intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) is erg populair. Geen wonder! In korte tijd stellen ze je in staat om in een betere conditie te komen en ongewenst vet kwijt te raken, terwijl je de spiermassa vergroot.

Als u de best mogelijke resultaten wilt behalen, zorg er dan voor dat u vergezeld gaat van goed geselecteerde schoenen. Schoeisel voor intervaltraining moet licht zijn en tegelijkertijd stabiel genoeg om alle schokken gemakkelijk op te vangen. Let op de juiste stabilisatie van de voet, die u zijdelingse steun zal geven. Het profiel van HIIT-trainingsschoenen moet relatief laag zijn, zij het sterk.

Welke Zumba-schoenen?

Zumba is een specifieke danstraining, waarbij je op een prettige manier ongewenste kilo's kwijtraakt. Door deze oefeningen verdwijnt cellulite merkbaar en wordt het lichaam steviger. Naast het verbeteren van het figuur, kunt u een verbetering van het welzijn opmerken. Zo'n krachtige oefening maakt de hormonen van geluk vrij en zorgt ervoor dat je veel energie krijgt om te handelen.

Als je op zoek bent naar Zumba-schoenen, zoek dan naar modellen die je behendigheid niet beperken. Kies lichtgewicht schoenen met een flexibele zool zonder antislip-inzetstukken. Hierdoor kun je zelfs de gekste figuren zonder problemen uitvoeren.