Actief in de winter! We kiezen sneeuwloopschoenen


Ben je dol op hardlopen in de buitenlucht? Laat kou en sneeuw je er niet van weerhouden om actief bezig te zijn! Om verkoudheid te voorkomen, moet u investeren in thermisch ondergoed... en sneeuwschoenen van goede kwaliteit. We hebben een paar tips opgesteld om je te helpen de juiste keuze te maken en de perfecte hardloopschoenen voor de winter te kiezen.

Laat de sneeuw je niet tegenhouden!

Ben je op dieet? Wil je je conditie verbeteren? Ben je je aan het voorbereiden op een marathon? Wat je motivatie ook is, laat lage temperaturen en de bijbehorende sneeuw en vorst je plannen niet dwarsbomen.

Om te voorkomen dat je verkouden wordt waardoor je binnen blijft, is het een goed idee om je voor te bereiden op buitenactiviteiten in de winter. Investeer in thermisch ondergoed van goede kwaliteit. Goed passende schoenen zijn ook vereist. Vraag je je af hoe je ze moet kiezen? U bent op de juiste plek! Laten we beginnen!

Waar moet je op letten bij het kopen van sneeuwhardloopschoenen?

Bij het kopen van hardloopschoenen voor de winter is het de moeite waard om verschillende aspecten te overwegen om na de eerste training de motivatie niet te verliezen.

Let vooral op de waterdichtheid, die je helpt verkoudheid te voorkomen. Het is net zo belangrijk om de enkels te ondersteunen, dit voorkomt ongelukkige blessures. Zorg voor uw veiligheid voor hechting aan de grond en ... het uiterlijk van uw schoenen. Vergeet ook een goed passende maat niet, zodat u niet zult klagen over ongemak en likdoorns. 

We hebben al deze functies in onze gids behandeld om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken om de perfecte hardloopschoen voor de winter te kiezen.

Waterdicht om verkoudheid te voorkomen

Sneeuw, regen, modder en sneeuwbrij zijn onafscheidelijke attributen van elke winter. Sporten in dergelijke omstandigheden met slecht passend schoeisel kan natte voeten veroorzaken, wat een korte weg is naar verkoudheid. Als u wilt dat de ziekte u niet weerhoudt van winteractiviteiten, zorg er dan voor dat u waterdichte schoenen kiest. 

Ze zijn het beste voor hardlopen in de winter laarzen met waterdicht Gore-Tex membraan. Door de specifieke structuur van dit poreuze materiaal komt er geen water in de schoen en dringt waterdamp gemakkelijk naar buiten. Het is ook een geweldige oplossing voor hardlopers wiens voeten de neiging hebben om te bevriezen in ongunstige weersomstandigheden.

 

Enkelsteun om blessures te voorkomen

Vocht, vorst en ijs maken de grond in de winter erg glad. Tijdens het hardlopen hoef je maar één verkeerde stap te zetten en je kunt geblesseerd raken. Als je niet in een lange rij wilt komen te staan ​​bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, zorg er dan voor dat je enkels de steun krijgen die ze nodig hebben. 

Kies voor schoenen met een hoge schacht en versteviging rond de enkels. Hierdoor is de kans groter dat je jezelf geen pijn doet, zelfs als je uitglijdt.

Bodemadhesie om de veiligheid te garanderen

Naast het ondersteunen van de enkel in de winter, is het noodzakelijk om te zorgen voor een goede hechting aan de grond. Kies voor maximale grip schoenen met een diep profiel. Je herkent het aan de zichtbare groeven en uitsparingen op de ruwe zool. 

De noppen moeten groot genoeg zijn om je veilig en rechtop te houden, ongeacht de omstandigheden op de route. Het is ook de moeite waard om schoenen te kiezen met een relatief stijve tussenzool.

De juiste look om gezien te worden

Bij het hardlopen in de sneeuw is de juiste look van de schoenen net zo belangrijk. En het gaat absoluut niet om hardloopschoenen in de winter met seizoensdecoraties in de vorm van schattige sneeuwvlokken of sneeuwpoppen :-)

Het valt niet te ontkennen dat het in de winter veel sneller donker wordt. Voor maximale veiligheid heb je schoenen nodig die opvallen. Blijf bij heldere, heldere kleuren. Zorg ervoor dat je sneeuwschoenen reflectoren hebben.

Bovendien moeten wintertrainingsschoenen opvallen met een duurzaam bovenwerk en stevige zolen. Met dit in gedachten zul je zeker het perfecte model kunnen vinden.

De juiste maat om comfort te garanderen

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van hardloopschoenen voor sneeuw is dat je in de winter waarschijnlijk dikkere sokken zult dragen dan je normaal zou doen. Wil je geen pijnlijke blaren en likdoorns krijgen, houd hier dan zeker rekening mee! 

Het kan een goed idee zijn om schoenen te kiezen die een halve maat groter zijn dan standaard. Koop ze echter niet blindelings! Zorg ervoor dat je ze past met warme sokken waarin je van plan bent te rennen. Zo weet je zeker dat je nieuwe hardloopschoenen niet onderaan de kledingkast belanden.

De beste kwaliteit voor de beste ervaring

In de winter loont het de moeite om te investeren in hardloopschoenen van goede kwaliteit. Buiten actief zijn in extreme weersomstandigheden is een heel andere ervaring dan hardlopen in de zomer of het voorjaar. Sneeuw en ijs op de route verhogen immers het risico op vallen en pijnlijke verwondingen.

Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste schoenen kiest door de tips in dit artikel te volgen. Wij zijn ervan overtuigd dat je op deze manier zorgt voor de best mogelijke ervaring!