8 Effectieve manieren om te voorkomen dat uw schoenen uitglijden


Uitglijdende schoenen zijn een echte kwelling. Ze zijn niet alleen vervelend en onaantrekkelijk, ze kunnen ook erg gevaarlijk zijn in het gebruik. Gelukkig kennen we een paar effectieve manieren om dit probleem gemakkelijk aan te pakken en te voorkomen dat uitglijdende schoenen slaap op uw ogen veroorzaken.

Huismiddeltjes voor uitglijdende schoenen

Zeker, meer dan eens glipten je voeten uit je schoenen terwijl je liep, of vielen de goddelijk uitziende musketiers onder de knie, waardoor de zorgvuldig geselecteerde styling werd verstoord en het WOW-effect werd verpest.

Als je dit hebt meegemaakt, weet je zeker hoe irritant het is. Bovendien kan het, afgezien van esthetische overwegingen, erg gevaarlijk zijn. Gelukkig zijn er verschillende huismiddeltjes om je te helpen met dit probleem om te gaan. Laten we beginnen!

#1 Weg met het probleem van overmatig zweten van de voeten

Onder de oorzaken van het wegglijden van de voet in een schoen, is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan het probleem van overmatig zweten van de voeten. Als u dit corrigeert, zullen uw schoenen waarschijnlijk niet meer wegglijden als u loopt.

Een van de manieren om zweetvoeten te verminderen is talk. U kunt zowel die voor baby's als die voor de voeten gebruiken. Naast het besprenkelen van je voeten, is het de moeite waard om een ​​klein beetje in de schoen te doen voordat je hem aantrekt. Zo wordt het zweet continu geabsorbeerd en kun je je vrij bewegen. 

Om dit probleem te verminderen, kunt u ook algemeen verkrijgbare voetdeodoranten of anti-transpiranten uit de apotheek gebruiken. Als u de onaangename geur niet alleen kunt behandelen, is het de moeite waard om een ​​arts te raadplegen die speciale maatregelen zal nemen.

#2 Wees als Jessica Alba en gebruik dubbelzijdig plakband

Het geheime wapen, het favoriete werkinstrument van de beroemde actrice die zich sierlijk op de rode loper beweegt, is ... dubbelzijdige tape.

Jessica Alba gaf in een van de interviews toe dat ze na een paar ongelukkige ongelukken dubbelzijdig plakband begon te gebruiken om haar voeten aan haar schoenen te plakken. Op deze manier glijden de hoge hakken niet van de voeten en kan de ster trots in de schijnwerpers lopen. 

Deze oplossing, hoewel het een beetje belachelijk klinkt, verraste de modellen niet, die op torenhoge hakken over de catwalk lopen, en elke struikeling of val kan het einde van hun carrière betekenen.

Aandacht! Deze methode levert mogelijk niet het gewenste resultaat op als u problemen heeft met overmatig zweten van de voeten.

#3 Gebruik… haarlak

Om van het probleem van lelijke schoenen af ​​te komen, hoef je alleen maar ... een beetje haarlak op je haar te doen, en je haar niet af te leiden :-) Deze methode werd jaren geleden door onze grootmoeders gebruikt en is tot op de dag van vandaag populair . Interessant is dat hij zelfs wordt aanbeden door modellen en beroemdheden! 

Spray je voeten gewoon met haarlak voordat je ze in je schoenen doet. Hierdoor worden ze een beetje plakkerig, waardoor de schoenen lang op hun plaats blijven. Naast de hoge efficiëntie is het onbetwistbare voordeel van deze oplossing dat er geen extra kosten hoeven te worden gemaakt. Vrijwel elke vrouw in haar collectie haarcosmetica heeft een vernis, wat in dit geval ook wonderen kan doen!

#4 Een beetje watten

De oplossing voor uitglijdende schoenen, die al jaren enorm populair zijn, is om een ​​beetje watten in het gebied van de tenen te doen. Het is een relatief goedkope optie die werkt wanneer de oorzaak van het wegglijden van de voet in de schoen te groot schoeisel is.

Als je geen watten bij de hand hebt, kun je een stuk stof gebruiken. Zorg er echter voor dat de stof die u kiest uw voeten laat ademen.

Onthoud ook dat watten helemaal niet werken in het geval van sandalen of pumps gluren teen met zichtbare tenen.

#5 Hakken, hakken en inlegzolen

In schoenenwinkels is er een enorme keuze aan accessoires om te voorkomen dat de voet in de schoen wegglijdt, wat je comfort zeker zal verbeteren. Of je kiest voor gel-hakken of hakken, of misschien speciaal ontworpen antislip-inlegzolen, hangt alleen van jou af. 

Hoewel deze oplossing niet bijzonder duur is, moet je er zeker niet op besparen. Accessoires van slechte kwaliteit kunnen losraken van de schoen en bijdragen aan de vorming van pijnlijke schaafwonden en blaren.

#6 Antislip sokken of panty's

Om het probleem van uitglijden van schoenen te voorkomen, is het de moeite waard om te investeren in antislip sokken of panty's. Zelfs prinses Kate Middleton geeft toe deze methode te gebruiken. Ook de antislipafwerking is zeker uw aandacht waard!

#7 Verschillende texturen voor glijlaarzen

Als je een probleem hebt met slippende laarzen, wees dan niet bang om te experimenteren met texturen. Vermijd gladde panty's en glinsterende leggings. Kies in plaats daarvan voor denim, gebreide kleding of panty's met een schattige textuur om je outfit een interessantere look te geven en vooral om te voorkomen dat je schoenen uitglijden.

Als je niet wilt afleiden van je elegante outfit, draag dan kniekousen of sokken van wol onder je laarzen. Het voordeel van deze oplossing is niet alleen de laarzen in toom te houden, maar ook een extra portie warmte op een ijzige dag.

# 8 Geheim wapen dat heet lijmpistool is

Het hete lijmpistool is niet alleen een effectief hulpmiddel wanneer u twee elementen permanent met elkaar wilt verbinden. Gebruik dit geheime wapen om de glijdende laarzen te temmen. 

Breng twee lagen lijm parallel aan op het bovenste deel van het bovenwerk aan de binnenkant. Wacht tot ze droog zijn en geniet van de perfecte pasvorm van de laarzen op je dijbeen. 

Zoals je kunt zien, hoeft het uittrekken van je schoenen geen karwei meer te zijn. Je hebt maar een paar keukengerei nodig, die je zeker in huis hebt, om dit vervelende probleem te voorkomen.