7 praktische manieren om voor witte schoenen te zorgen


Witte schoenen zijn universeel en passen bijna alles. Om deze reden houden zowel vrouwen als mannen van hen. Hun enige nadeel is het tempo waarin ze graag vies worden. Gelukkig kennen we beproefde methoden die de witheid van je favoriete schoenen in een mum van tijd zullen herstellen.

#1 Beveilig je nieuwe schoenen

Volgens het principe "voorkomen is beter dan genezen", is het de moeite waard om nieuwe, witte schoenen te beschermen voordat ze voor de eerste keer worden gedragen. Voordat u eraan denkt om naar buiten te gaan, impregneert u ze met een speciaal middel dat een effectieve bescherming biedt tegen vuil.

Kies een impregnering van goede kwaliteit die het intrekken van vlekken voorkomt. De handigste oplossing is om een ​​spuitvloeistof te gebruiken. Deze vorm is perfect voor schoenen van materiaal en canvas. Voor schoenen van zacht leer zijn producten die met een doek zijn aangebracht, zoals tandpasta's, crèmes en zelfs bijenwas, weer een betere keuze. Vergeet niet om dit middel regelmatig op je witte schoenen aan te brengen.

Aandacht! Zorg ervoor dat het anti-vlekkenmiddel goed is afgestemd op het materiaal van het schoeisel. Het verkeerde product kan contraproductief zijn!

#2 Stel niet uit

Houd er rekening mee dat vlekken en vuil die lang zijn achtergebleven, moeilijker te verwijderen zijn. Als je modder of ander vuil op je witte schoenen ziet, verwijder dit dan zo snel mogelijk.

Bij het verlaten van het huis is het de moeite waard om een ​​pak vochtige doekjes bij je te hebben, die vuil snel oppakken. Thuis kun je een spons gebruiken met een paar druppels afwasmiddel.

#3 Behandel vuil puntsgewijs

Als je eenmaal ziet dat je witte schoenen een beetje vuil zijn, hoef je ze niet meer te wassen. Breng een handige vlekkenverwijderaar aan met een stok of viltstift. Zo ben je snel van modder- of grasvlekken af ​​en kun je je favoriete schoenen weer aantrekken.

#4 Huismiddeltjes

Een van de bewezen huismiddeltjes voor lelijke vlekken is aanbrengen azijn. Dompel een schone doek of spons in de azijn, veeg het over je schoenen en zie de vlekken en schaafwonden snel verdwijnen.

Als je vettige vlekken op je schoenen hebt, kun je je ook voorbereiden een oplossing van warm water en een milde babyshampoo. Dompel er een schone, vochtige doek in en maak je schoenen schoon.

In het geval van suède schoenen is het perfect voor het verwijderen van vuil Gom. Wrijf niet te hard over de vlekken zodat ze zich niet over de hele schoen verspreiden. Vergeet niet om de witte suède schoenen na het schoonmaken af ​​te nemen met een speciale borstel voor dit materiaal. Zo krijgen ze hun karakteristieke textuur terug.

Als je oppervlakkige vlekken niet voor niets kunt verwijderen, gebruik dan... nagellak! Kies een witte kleur en verberg krassen op de leren of rubberen zolen van je favoriete schoenen.

#5 Breng bleekmiddel aan

Bleekmiddel is ook geweldig voor vlekken op witte schoenen. Breng het echter niet rechtstreeks op de schoenen aan! Onverdund bleekmiddel kan gele vlekken achterlaten.

Om deze reden is het noodzakelijk om de oplossing voor te bereiden. Meng een theelepel bleekmiddel met vijf theelepels water. Breng het voorbereide mengsel met een spons of doek aan op vuile plekken op witte schoenen. Een oude tandenborstel is ook handig. Zo kom je gemakkelijk op moeilijk bereikbare plekken.

Na het aanbrengen van het bleekmiddel, moet u uw schoenen in warm water uitspoelen.

#6 Vergeet je veters niet

Zelfs als je schoenen weer indruk maken met hun onberispelijke witheid, zal het eindresultaat niet zo verbluffend zijn als je veters niet zo schoon zijn. Denk eraan om je schoenen in geen geval samen met de veters te wassen. Op deze manier begint zich vuil op te hopen in het gebied van de vetergaatjes, wat er niet erg esthetisch uitziet.

Je kunt ze met de hand schoonmaken in een voorbereide oplossing van bleekmiddel, azijn of babyshampoo. 

Een alternatieve oplossing is om ze te wassen met witte kleding. Gebruik een speciale linnen waszak om vervormingen te voorkomen. Als je er geen hebt, gaat er niets verloren! Een kussensloop doet het net zo goed.

#7 Versnel het droogproces

Omdat je schoenen weer sneeuwwit zijn, kun je niet wachten om ze weer aan te trekken. Natte schoenen kunt u het beste in de frisse lucht drogen.

Aandacht! Vermijd direct contact met zonlicht. Door de zon kunnen de rubberen zolen van je schoenen geel worden.

Om het droogproces te versnellen, raden we aan om oude kranten of papieren handdoeken in je schoenen te doen. Op deze manier wordt overtollig vocht veel sneller opgenomen.

Denk eraan om onder geen enkele omstandigheid witte schoenen in de wasmachine te doen. Zelfs de meest zachte wascyclus is te riskant en kan je schoenen geel maken. Bovendien kan de wasmachine het materiaal van de schoenen beschadigen en zelfs doen krimpen. Het is het beste om vast te houden aan beproefde methoden en uw favoriete schoenen handmatig schoon te maken. We zijn er zeker van dat de methoden die in dit artikel worden besproken je hierbij zullen helpen!