7 bewezen manieren om de levensduur van je hardloopschoenen te verlengen


De lente is de laatste oproep om je droomfiguur voor de komende zomer te krijgen. Als u, afgezien van een beperkend dieet, heeft besloten om te gaan sporten, zult u zeker uw droomresultaten kunnen behalen. Een van de meest populaire manieren om lichaamsvet kwijt te raken en het lichaam strakker te maken, is hardlopen. Kijk hoe je voor hardloopschoenen moet zorgen om lang van hun onberispelijke staat te genieten.

Verleng de levensduur van je hardloopschoenen

Sommigen beschouwen hardlopen als de perfecte manier om te ontspannen, terwijl anderen zichzelf dwingen het te doen om ongewenste kilo's kwijt te raken. Aan welke kant van de barricade je ook staat, hardloopschoenen zijn een van de belangrijkste elementen waarmee je de aangegeven kilometers kunt afleggen.

Helaas zullen zelfs de duurste hardloopschoenen je niet eeuwig van dienst zijn. Gelukkig zijn er een paar effectieve trucs die je zullen helpen hun leven te verlengen. We hebben ze voor je verzameld op één plek. Werken!

#1 Droog de inlegzolen voor je volgende training

De gemakkelijkste manier om de levensduur van je hardloopschoenen te verlengen, is door de inlegzolen te drogen voor je volgende training. Natte, bezwete schoenen kunnen niet alleen onaangenaam ruiken, maar ook onaangename aandoeningen bevorderen, zoals mycose.

Zorg ervoor dat u na de training de inlegzolen uit uw schoenen haalt en ze op een goed geventileerde plaats legt waar ze vrij kunnen drogen. Je kunt ze beter niet op de radiator laten liggen, dit kan het materiaal beschadigen. Het is een goed idee om ten minste twee paar inlegzolen te hebben die u afwisselend zult gebruiken.

# 2 Gebruik oude kranten

Gebruik oude kranten voor het beste resultaat en om zweet uit de binnenkant van je schoenen te verwijderen. Nadat je de inlegzolen uit je schoenen hebt gehaald, leg je er oude kranten in om overtollig vocht te absorberen. Vermijd glossy tijdschriften met kleurenfoto's die verkleuring op de schoen kunnen achterlaten. Kies in plaats daarvan een agenda van inferieure kwaliteit krantenpapier of gebruik reclamefolders uit winkels. Papieren handdoeken werken op een vergelijkbare manier. Laat ze een nacht in je schoenen zitten en je bent klaar.

# 3 Laat je schoenen rusten

Net zoals je lichaam rust nodig heeft tussen trainingen door, hebben je schoenen dat ook. Het zweet dat zich daarin ophoopt, moet verdampen om te voorkomen dat er een ongunstige omgeving ontstaat. Anders kan er een onaangename schimmel op uw voeten verschijnen en kunnen uw schoenen gaan schimmelen.

Om dit probleem te voorkomen, moet u ten minste twee paar hardloopschoenen in voorraad hebben. Hierdoor kunnen de schoenen beter drogen tussen de trainingen door en heb je langer plezier van hun goede conditie.

Bijwerking: Het gebruik van twee verschillende stijlen hardloopschoenen kan helpen de spieren in uw voeten en benen te versterken. Allemaal dankzij een subtiele verandering in de hoogte van je hiel.

#4 Maak je hardloopschoenen regelmatig schoon

Lopen op trottoirs, asfalt en bos zorgt ervoor dat de zolen snel vies worden, waardoor de grip van de schoenen op de grond merkbaar minder wordt. Om dit te voorkomen, moet je eraan denken om je hardloopschoenen regelmatig schoon te maken.

Verwijder eerst vuil en puin van de zool. Gebruik hiervoor een oude tandenborstel en warm water. Verwijder vervolgens de veters en was ze in de wasmachine of met de hand in een bakje water en waspoeder. Vergeet niet je inlegzolen schoon te maken en op te frissen. Als de veters of inlegzolen in slechte staat zijn, vervang ze dan gewoon door nieuwe. 

Gebruik een zachte borstel, warm water en zeep of afwasmiddel om vuil van de bovenkant te verwijderen. Droog je schoenen op kamertemperatuur en je bent klaar.

#5 Bescherm je hardloopschoenen tegen direct zonlicht

Laat natte of vochtige hardloopschoenen in geen geval in de zon liggen.Hoewel het schoeisel op deze manier sneller droogt, kunnen er lelijke verkleuringen op het materiaal verschijnen en kan de hechting tussen het bovenwerk en de zool aan duurzaamheid inboeten.

# 6 Draag hardloopschoenen zoals bedoeld

Vergeet niet om je hardloopschoenen te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Elke dag meer kilometers die erin worden afgelegd, zorgen ervoor dat uw favoriete sportschoenen sneller verslijten.

Zorg er daarnaast voor dat trailrunningschoenen niet worden gebruikt voor hardlopen op asfalt of beton. De stroeve rubberen noppen waarmee deze schoen is uitgerust, kunnen veel sneller slijten op een ongeëvenaarde ondergrond.

# 7 Vervang je schoenen regelmatig door nieuwe

Helaas gaan zelfs de best onderhouden hardloopschoenen niet een leven lang mee. Volgens deskundigen zouden dergelijke schoenen elke 800 km moeten worden vervangen. Gedurende deze tijd verliest het schuim van de zool zijn elasticiteit en absorberen de schoenen de impact van de voet op de grond niet meer zo goed.

Als je op zoek bent naar nieuwe hardloopschoenen, dan vind je die bij onze online winkelwaar we duizenden modellen rechtstreeks van gerenommeerde fabrikanten als Reebok, Nike en Adidas aanbieden. Kies je favoriete trainingsstijl en behaal je droomresultaten!