6 huismiddeltjes voor wijn- en autoolievlekken op schoenen


Er zitten vlekken op je favoriete schoenen die voor geen enkele schat verdwijnen? Als je rode wijn op je suède hakken hebt gemorst of als je favoriete schoenen vuil zijn geworden met moeilijk te verwijderen autoolie, hoef je er helemaal geen afstand van te doen. We kennen de meest effectieve huismiddeltjes waarmee je in een mum van tijd hardnekkige vlekken uit je schoenen kunt verwijderen. Klaar?

Hardnekkige vlekken op schoenen? Voor ons is dat geen probleem!

Rode wijn gemorst op je dure beige suède hakken tijdens een romantisch diner? Of misschien heb je op weg naar een belangrijke zakelijke bijeenkomst besloten om het oliepeil in de auto te controleren, dat rechtstreeks lekte in een nieuw paar fluwelen schoenen waarvoor je een fortuin hebt betaald? 

Het maakt niet uit waarom je favoriete schoenen hardnekkige vlekken hebben, we zullen je niet beoordelen. Bovendien zullen we u de meest effectieve huismiddeltjes vertellen waarmee u er in een mum van tijd vanaf kunt komen. Laten we beginnen!

#1 Bestrooi de wijnvlek met zout

Lichtbeige hoge hakken van suède waren zo perfect voor je date-outfit, maar toen de ober rode wijn op tafel bracht, raakte een druppel van dit drankje per ongeluk de bovenkant en verpestte je humeur? Kop op! Niets is onmogelijk voor ons!

Bij een rode wijnvlek is snel handelen van groot belang. Veeg de vlek onmiddellijk af met keukenpapier en druk het voorzichtig tegen de bovenkant. In geen geval mag u het bevlekte materiaal schrobben, zodat de vloeistof niet in de diepere lagen van de schoen komt. Anders zal het een wonder zijn om van de hardnekkige vlek af te komen.

Bedek de vlek vervolgens grondig met zout zodat deze volledig bedekt is. Laat het product in de rode wijnvlek trekken en veeg eventuele resten weg met een droge papieren handdoek. Zie je hoe eenvoudig het is?

# 2 Gebruik zuiveringszout op de rode wijnvlek

Als de rode wijnvlek niet is verdwenen uit de bovenkant van je lichte suède schoenen, zal zuiveringszout je redden. Gebruik het en een beetje water om een ​​pasta te maken die je op de vlek aanbrengt. 

Bedek het bevlekte gebied royaal met de voorbereide pasta en laat het volledig drogen. Gebruik een suèdeborstel om eventueel achtergebleven zuiveringszout weg te vegen en je bent klaar.

#3 Gebruik bleekmiddel om rode wijnvlekken te verwijderen

Rode wijnvlek op witte stoffen sneakers? Niets verloren! Om er vanaf te komen, kunt u wasmiddel gebruiken. Wees echter voorzichtig en verdun het met water zodat er geen gele verkleuring ontstaat.

Breng verdund bleekmiddel aan op plekken waar rode wijn is gemorst, wacht ongeveer 10 minuten en giet heet water uit de waterkoker over de vlek. Laat de schoenen vervolgens volledig drogen in een goed geventileerde ruimte.

Om het proces te versnellen, kunt u oude, ongeverfde kranten in uw schoenen stoppen. Als je ze regelmatig verwisselt, drogen je favoriete witte sneakers nog sneller.

#4 Verwijder de autoolievlek met afwasmiddel

Nu je weet hoe je rode wijnvlekken kunt verwijderen, is het tijd om auto-olieresten aan te pakken. Gelukkig is deze taak net zo eenvoudig, zolang u maar snel handelt en beproefde methoden volgt. 

Een uitstekend hulpmiddel om een ​​verse autoolievlek te bestrijden is een product dat in elke keuken te vinden is, namelijk afwasmiddel. Het is een sterk ontvettingsmiddel dat perfect werkt als je een moeilijk te verwijderen olievlek op het bovenwerk van je schoenen hebt.

Doordrenk een schone spons of doek met water, voeg dan een paar druppels vloeistof toe en wrijf zachtjes over de vlek totdat er schuim op de stof begint te verschijnen. Veeg vervolgens de schoenen droog en klaar.

# 5 Gebruik een bananenschil om de olievlek te verwijderen

Een beproefde manier om autoolievlekken op donkere leren schoenen te verwijderen, is een bananenschil. Wrijf de bovenkant met de binnenkant totdat de vettige vlek van het oppervlak van de schoenen verdwijnt. Veeg vervolgens de schoenen schoon en geniet van het perfecte effect.

#6 Maïszetmeel of babytalkpoeder op een oude autoolievlek

Autoolievlek al lang bij u? Breng maïszetmeel aan. Meng het met water tot een dikke pasta, die je vervolgens goed over de hardnekkige vlek wrijft.

Wacht 24 uur en verwijder de productresten met een droge doek of een borstel speciaal voor het specifieke materiaal waarvan je schoenen zijn gemaakt. Babytalk werkt op een vergelijkbare manier.

Zeg voor eens en altijd vaarwel tegen hardnekkige vlekken!

Als het je lijkt dat sommige vlekken voor altijd bij je zullen blijven, verjaag dan de duistere gedachten en gebruik onze bewezen huismiddeltjes om er voor eens en voor altijd afscheid van te nemen. Zelfs de hardnekkigste vlekken van rode wijn of autoolie zullen je humeur niet bederven als je de effectieve methoden gebruikt die we in dit artikel hebben besproken. Duimen!