5 ideeën voor creatieve stropdassen voor schoenveters


Sneakers, sneakers of gestrikte enkellaarsjes hoeven er niet saai uit te zien! Om ze er modieuzer uit te laten zien, hoef je alleen maar even de tijd te nemen om creatieve veterstrikken te maken. Zo diversifieer je in een mum van tijd je styling en geef je je favoriete schoenen een origineel karakter. Laten we beginnen!

Wees creatief en let op de details

De standaard veterbinding, hoewel zeer functioneel, ziet er misschien een beetje banaal en niet erg origineel uit. Als u uw individuele karakter wilt uitdrukken en de gedragen stijlen wilt diversifiëren, zorg dan voor de details en geef uw veters een fenomenale look.

Hiervoor kun je de veters vervangen door gekleurde modellen of twee tinten met elkaar combineren. Even modieus is het om de klassieke veters te vervangen door een satijnen lint, waardoor de schoenen een eleganter accent krijgen. Als je de veters echter niet door nieuwe wilt vervangen, knoop je ze gewoon op een onconventionele manier.

In onze gids vindt u enkele bewezen ideeën voor creatieve vetersluiting. Het enige wat je nodig hebt is je favoriete paar schoenen, veters in je favoriete kleur en wat vrije tijd. Werken!

#1 Geruite binding

Bereid je favoriete paar klassieke sneakers en een schoenveter voor die je gelijkmatig door de onderste oogjes kunt halen. Laat dan twee steken vrij en rijg de schoenveter. Steek dezelfde schoenveter in één keer door de overige veters. Herhaal dit aan de andere kant en het effectieve rooster is klaar!

#2 Binden met een lus

Zijn de veters van je favoriete schoenen te lang? We hebben een geweldige manier om dit te doen, waarbij je helemaal geen kortere veters hoeft te kopen. 

Rijg de veters gelijkmatig door de onderste oogjes en kruis ze vervolgens samen om een ​​lus te vormen. Rijg ze weer door de volgende steken en doe nog een kruis. Herhaal dit proces tot de laatste steken voor een mooie stropdas met een lus.

# 3 Dubbele X

Deze intrigerende band vereist niet veel vrije tijd. Het is praktisch hetzelfde als traditionele vetersluiting. Om echter een dubbele X te krijgen, moet u enkele steken overslaan. 

Begin door de schoenveter gelijkmatig door de onderste oogjes te rijgen. Laat twee steken vrij en haal de schoenveter door zoals bij een standaard binding. Herhaal deze stap aan de andere kant. Lus vervolgens de schoenveters door de oogjes op de vloer eronder, met de uiteinden van de schoenveters aan de buitenkant van de schoen. Rijg ze door de bovenste oogjes en laat een enkele opening over.  

De Double X is ideaal voor als je kortere veters bij de hand hebt of je voeten wat meer ruimte in de schoen wilt geven.

# 4 ladder

Het is tijd voor een originele binding, wat geweldig is als je een stevige pasvorm rond de enkel nodig hebt, bijvoorbeeld in wandelschoenen.

Rijg eerst de schoenveters gelijkmatig door de onderste oogjes. Richt de veters vervolgens verticaal naar boven en rijg ze door de volgende oogjes. Kruis ze samen en rijg ze onder de tegenoverliggende schoenveter. Herhaal dit proces tot aan de top voor een uniek eindresultaat. 

Er is ook een veel minder gecompliceerde variant van de ladder die je krijgt door op dezelfde manier te beginnen. Rijg de veters gelijkmatig door de onderste oogjes. Richt de linker schoenveter vanaf de binnenkant van de schoen verticaal zodat deze door het bovenste oog gaat. Aan de andere kant, doe dezelfde stap en laat één steek blanco. Herhaal deze stap totdat je parallelle lijnen krijgt.

Je kunt snel een binding maken die werkt met kortere veters voor liefhebbers van losse, comfortabele schoenen.

# 5 Zyzgak

Om een ​​decoratieve zigzag te creëren, begint u door de schoenveter gelijkmatig door de onderste oogjes te rijgen. Richt vervolgens de linker schoenveter verticaal naar het volgende oogje aan de binnenkant van de schoen. Rijg de rechter schoenveter eronder, die u achtereenvolgens door het volgende oogje moet rijgen en opnieuw - verticaal, aan de binnenkant van de schoen, naar het volgende. Herhaal dit proces totdat je een zigzag hebt langs de hele tong van de schoen.

Verberg de boog

Wil je een nog origineler effect, kies dan voor een verborgen strik. Je kunt hem onder de tong knopen of knopen maken aan de uiteinden van de veters en deze dan losjes in de schoen stoppen. Een andere beproefde methode is om de schoenveter verticaal vanuit de bovenste opening door twee opeenvolgende oogjes te trekken, zodat deze aan de binnenkant van de schoen verborgen blijft.

Hoe de uiteinden van zelfverkorte veters vastzetten?

Als je om de een of andere reden hebt besloten de veters zelf in te korten, is het de moeite waard om voor de juiste bescherming van hun uiteinden te zorgen. Op deze manier heeft het verweven ervan door opeenvolgende steken geen invloed op hun delaminatie en voorkomt u een slordig eindresultaat.

Een van de belangrijkste manieren om aglets te repareren, is door een knoop aan het uiteinde van de schoenveter te leggen. Deze oplossing werkt echter niet met dikkere schoenveters, waarvan het verweven erg moeilijk of zelfs onmogelijk zal blijken te zijn. In deze situatie kunt u de ducttape twee keer om het uiteinde van de schoenveter wikkelen. Breng voor extra bescherming een scheutje sneldrogende lijm aan op de bovenkant.