5 effectieve manieren om je schoenen te los te krijgen


Gladde hakken van schoenen veroorzaken ongemak en maken het lopen moeilijk. Langdurig dragen van te losse schoenen kan pijnlijke voeten veroorzaken en zelfs bijdragen aan pijnlijke blaren. Gelukkig hoef je niet afstand te doen van een versleten paar van je favoriete schoenen. Wij adviseren hoe om te gaan met te los schoeisel.

Waarom zijn mijn schoenen te los geworden?

Na het uit de kast halen van zomerschoenen, bleek jouw favoriete paar schoenen ineens niet meer te passen? Er zijn veel redenen waarom uw schoenen te los kunnen zijn geworden. Een daarvan is gewichtsverlies. De daarmee gepaard gaande verwijdering van het probleem van het vasthouden van water in het lichaam betekent dat de voet half zo groot kan worden als de voet. In het geval van nieuwe moeders kan dit te wijten zijn aan een eerdere zwangerschap die heeft bijgedragen aan de zwelling van de voeten. Het te vaak dragen van één paar schoenen kan er ook voor zorgen dat de schoen na verloop van tijd van uw voet afglijdt.   

Ongeacht de reden waarom uw schoenen te los zitten, u hoeft er geen afstand van te doen. Lees meer over effectieve manieren om te losse schoenen te maken.

#1 Investeer in inlegzolen

De meest populaire en tegelijkertijd een van de meest effectieve manieren om te losse schoenen te dragen, zijn inlegzolen. Ongeacht het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, kunnen de inlegzolen het schoeisel effectief met maar liefst 1 maat verkleinen en bieden ze bovendien een aantal andere toepassingen. Gel-inserts zijn perfect voor mensen die om hun gewrichten geven. Leren inlegzolen daarentegen zijn een schot in de roos voor degenen die last hebben van zweetvoeten. Bij winterschoeisel raden we thermische inzetstukken aan die de aangename warmte gemakkelijk vasthouden en je voeten echt comfort bieden.

Stop de inlegzool gewoon in het schoeisel en zorg ervoor dat er nergens kreukels zijn. Op deze manier vult de binnenzool de ruimte tussen de voet en de schoen en kun je genieten van een beter passend schoeisel.

#2 Trek je hakken aan

Hiellipjes zijn kleine, zelfklevende strips die je helpen te voorkomen dat je hielen uit je schoenen glijden. Bevestig ze aan de binnenkant van de schoen in het hielgebied. Zo schuift je voet een stukje naar voren en krijgen je hielen extra demping. 

Deze methode werkt voor praktisch alle soorten schoenen en wordt speciaal aanbevolen voor schoenen peeptoe, d.w.z. schoenen met open tenen.

#3 Vul overtollige ruimte in

Als je gemakkelijk van het probleem van losse schoenen af ​​wilt, vul dan de overtollige ruimte op met wattenschijfjes. Je kunt ze vervangen door tissues of toiletpapier. Vergeet niet om deze vullers te vervangen door nieuwe telkens wanneer u uw schoenen aantrekt. 

Deze oplossing werkt met platte, formele schoenen, ballerina's, hoge hakken en hakken. We raden af ​​om sportschoenen op deze manier te vullen. Vermijd deze methode als je gaat trainen of een lange wandeling gaat maken - het kan een onaangename geur veroorzaken.

In winkels zijn er ook speciale vulstoffen voor schoenen, de zogenaamde neus pads. Deze oplossing is vooral populair bij ouders die het zich niet kunnen veroorloven om gedurende één seizoen meerdere paar schoenen voor hun kind te kopen.

#4 Ga voor dikke sokken

In het geval van winterlaarzen is een geweldige en effectieve oplossing het dragen van dikke wollen sokken die de lege ruimte opvullen. Als je geen wollen sokken bij de hand hebt, kun je twee of drie paar katoenen sokken aantrekken.

Op deze manier voegt u volume toe aan uw voeten, zowel in de breedte als in de lengte, en lost u het probleem van losse schoenen op. Een neveneffect van deze methode is om op ijzige dagen extra warmte te geven. Als u worstelt met het probleem van overmatig zweten van de voeten, gebruik deze oplossing dan niet.

#5 Geef je schoenen in handen van een specialist

Tijdens het zoeken naar advies op internet, bent u misschien een methode tegengekomen om losse schoenen in water te drenken en ze aan de zon bloot te stellen. Gebruik deze oplossing in geen geval, vooral niet als u te maken heeft met uw favoriete paar leren of suède schoenen. Langdurige blootstelling van schoeisel aan direct zonlicht kan lelijke verkleuring van het materiaal veroorzaken.  

Als je het risico niet wilt lopen, geef je schoenen dan gewoon aan een specialist. Een schoenmaker weet schoenen die te los zitten effectief en veilig te verminderen, om ze niet te beschadigen.

Waarom is het niet de moeite waard om expres losse schoenen te kopen?

Denk eraan om geen schoenen te kopen die te los zitten. Veel mensen denken ten onrechte dat het dragen van schoenen die een maat groter zijn, eeltknobbels of schaafwonden kan voorkomen. Deze overtuiging is echter zeer misleidend!

Bij te grote schoenen moeten je voeten veel werk verzetten om je lichaam te ondersteunen. Het resultaat van deze inspanning is een onnatuurlijk lopen en pijn in de voeten. Daarnaast kunnen te grote schoenen - omdat ze onvoldoende ondersteuning bieden - het risico op vallen vergroten, wat kan optreden bij het op- of afgaan van trappen. 

Goed passend schoeisel zorgt voor een stabiel platform waarop je hele lichaam rust. Op deze manier worden uw benen optimaal gepositioneerd, wat de slijtage van pezen en gewrichten vermindert. Om deze reden raden we je aan om de juiste maat schoenen te kopen.