4 huismiddeltjes om je witte netschoenen er als nieuw uit te laten zien


Wanneer je favoriete mesh-schoenen gebruikssporen vertonen, hoef je er geen afstand van te doen. In plaats van te investeren in een nieuw paar en al snel weer met hetzelfde probleem te worstelen, bekijk je deze eenvoudige tips die je helpen om mesh-schoenen gemakkelijk schoon te maken en ze terug te brengen naar hun oude witte kleur.

Luchtig, licht en ademend

Mesh schoenen zijn hebbeding in je schoenencollectie. Ze zijn luchtig, licht en ademend en erg modieus. Ze verrukken met hun perfecte uiterlijk ... tot de eerste tekenen van gebruik erop verschijnen. Gelukkig weten we hoe we ze moeten aanpakken. 

Mesh schoenen zijn meestal gemaakt van plastic. Hoewel ze meestal niet vergelen zoals hun stoffen tegenhangers, is het geen goed idee om ze in de wasmachine te wassen. Als u echter besluit deze route te volgen, onthoud dan dat er kleine gaatjes en lelijke, grotere scheuren kunnen verschijnen op het delicate bovenwerk. We hebben je gewaarschuwd! 

Volg de regels om dit scenario te voorkomen beter voorkomen dan genezen. Probeer ze niet op blote voeten te dragen. Op deze manier kunnen vlekken en verkleuringen ontstaan. Het is de moeite waard om een ​​gum en een pak vochtige doekjes bij je te hebben, die je kunt gebruiken zodra je vuil opmerkt.

Na de vogels? Kop op! We weten hoe we schoenen van mesh kunnen restaureren zodat ze er weer geweldig uitzien. Laten we het doen!

Delicaat materiaal vereist een voorzichtige behandeling

Mesh is een zeer delicaat en gevoelig materiaal. Hard behandelen kan onomkeerbare schade aanrichten! Wees geduldig in plaats van krachtig met een harde borstel over het vuil te wrijven. Een zachte borstel en langzame, cirkelvormige bewegingen die bijna tot vervelens toe worden herhaald, zouden de gewenste resultaten moeten opleveren. 

Voordat u begint, moet u echter de veters verwijderen. Zo kun je hardnekkige vlekken grondig verwijderen. Was de veters met witte was om hun ongerepte witheid terug te krijgen. Je kunt ze ook weken in een bleekmiddel. Als dat niet werkt, vervang ze dan door nieuwe. Voor weinig geld geef je je schoenen een tweede leven. 

Voordat u de methoden toepast die we hebben besproken, is het verplicht om de bovenkant van uw schoenen schoon te vegen met een zachte borstel. Zo verwijder je opgehoopt stof en vuil en voorkom je dat het in het materiaal trekt.

# 1 Afwasmiddel en warm water

Een van de eenvoudigste en goedkoopste manieren om hardnekkige vlekken op meshschoenen te verwijderen, is door een mengsel van water en afwasmiddel te gebruiken. Wrijf het zo verkregen schuim met cirkelvormige bewegingen in het materiaal. Doe dit voorzichtig met een oude tandenborstel met zachte haren. 

Vuil gaat er niet af? Het is een goed idee om je schoenen te laten weken in een kom met warm water en zeep of afwasmiddel. Onthoud echter dat het drogen van natte schoenen tijd kost. Versnel het proces niet door een föhn te gebruiken, omdat hierdoor de zool kan loslaten.

Laat je schoenen in plaats daarvan op een warme, droge plek staan. Een goede oplossing is om ze bloot te stellen aan de zon, waardoor het gaas een beetje witter wordt. Om de wachttijd te verkorten, kunt u een witte papieren handdoek in de schoenen doen. Vermijd oude kranten die de bovenkant kunnen verkleuren.

#2 Zuiveringszout en waterstofperoxide

Als je vlekvuil wilt verwijderen, kun je een pasta maken van zuiveringszout, waterstofperoxide en water in een verhouding van 2: 1: 1. Wrijf het mengsel met een zachte tandenborstel in het vuil. Doe het voorzichtig in cirkelvormige bewegingen.

Laat het mengsel ongeveer 30 minuten op de schoenen zitten en verwijder het dan grondig. Aandacht! Zo'n pasta kan een witmakend effect hebben. Het is ook de moeite waard om het over de rest van het bovenwerk te slepen, zodat het oude vuil niet opvalt tussen de rest van het materiaal.

# 3 Azijn

Een ander huismiddeltje om witte netschoenen schoon te maken, is het gebruik van azijn. Die heb je zeker in je keuken! Giet het in een fles met een verstuiver en spray het vuil. Als je je schoenen in de zon laat liggen krijg je een extra whitening effect en zien je schoenen er als nieuw uit.

# 4 Bleekmiddel

Het laatste redmiddel in de strijd tegen vuil op het witte gaas in schoenen kan een bleekmiddel zijn. Onthoud dat deze methode ongewenste resultaten kan opleveren, dus het is de moeite waard om het als laatste redmiddel te behandelen.

Meng bleekmiddel met water om gele verkleuring te voorkomen. Gebruik een beeldverhouding van 1:5. Vergeet ook niet om handschoenen te dragen. Breng het product spot aan op de stof om zichtbaar vuil te verwijderen. Spoel de schoenen vervolgens af met koud water en laat ze volledig drogen.

Vergeet de details niet

Als je schoenen van mesh er bijna als nieuw uitzien, vergeet dan de details niet. Het uiteindelijke effect kan averechts werken als je vuile veters achterlaat en het rubber op de zool vergeeld is. Om het effectief witter te maken, kunt u de "magische spons" gebruiken. Week het in warm water en knijp het goed uit. Veeg vervolgens de zolen schoon tot ze hun sneeuwwitte kleur terugkrijgen.