3 zelfgemaakte manieren om snel je nieuwe schoenen kapot te maken


Is de aankoop van nieuwe schoenen voor jou een spannende gebeurtenis? Je hoofd zit vol met ideeën voor goddelijke looks en je kunt niet wachten om ze aan de wereld te laten zien? Maar als u ze voor de eerste keer aantrekt, begint u zich ongemakkelijk te voelen en verschijnen er pijnlijke blaren rond de tenen en hielen? Gelukkig weten we hoe we dit kunnen voorkomen!

Wil je mooi zijn? Je hoeft helemaal niet te lijden!

Volgens sommigen moet je lijden om mooi te zijn. Er kan niets meer mis zijn! Nieuwe, net uit de doos gehaalde schoenen, hoewel ze er fenomenaal uitzien, hebben zeker wat geduld van je nodig.

Of je schoenen nu gemaakt zijn van natuurlijke of synthetische materialen, ze zullen er waarschijnlijk in moeten. Zelfs leer van hoge kwaliteit heeft tijd nodig om zijn vorm aan uw voet aan te passen. Het materiaal waaruit het bovenwerk is gemaakt, wordt geleidelijk flexibeler en u kunt genieten van het gebruikscomfort.

Geduld loont

De tijd nemen om rond je schoenen te lopen maakt een enorm verschil! Het is de moeite waard om het met kleine stapjes te doen en ze geleidelijk aan te doen gedurende een periode van enkele tot enkele tientallen minuten. Het materiaal waarvan je schoenen zijn gemaakt, zal na verloop van tijd natuurlijk uitrekken en je kunt er gemakkelijk de hele nacht in dansen. 

Maar vergeet niet om je voeten te laten herstellen van het dragen van een nieuw paar schoenen. Neem pauzes van een of twee dagen en je voeten zullen je dankbaar zijn!

Comfortabele sokken zijn net zo belangrijk. Een dik paar sokken is zeker geen stijlvol accessoire voor modieuze hoge hakken, maar het kan je maximaal comfort geven als je ze door je huis gooit. Het zachte materiaal beschermt je voeten tegen blaren en helpt je ze sneller uit te rekken tot de gewenste breedte.

Beter voorkomen dan genezen

Als je al weet waar mogelijke schaafwonden kunnen ontstaan, bescherm ze dan met verband of pleisters volgens het principe "voorkomen is beter dan genezen".

Trek je schoenen aan voor korte wandelingen en maak daarna lange wandelingen. Neem een ​​paar comfortabele schoenen mee voor het geval dat. Wees voorbereid op het feit dat het natuurlijk breken van schoenen geduld vergt en tot vier weken kan duren.

Maar wat te doen als een belangrijke kans snel nadert en je geen tijd meer hebt om ze op natuurlijke wijze te laten crashen? Ontdek onze tips om u te helpen dit probleem op te lossen.

#1 Weken in een oplossing van alcohol en water

Bereid een verstuiverfles en een alcohol-wateroplossing voor. Spray de binnenkant van je nieuwe schoenen waar ze het meest wrijven. Breng ze vervolgens ongeveer 20 minuten aan. Herhaal deze handeling totdat de schoenen passen bij de vorm van je voet.

#2 Gebruik van warme luchtstroom

Een beproefde manier om leren schoenen thuis snel kapot te maken, is het gebruik van een heteluchtblazer. Om het proces nog meer te versnellen, kun je dikke wollen sokken voor je voeten dragen. Verwarm vervolgens de schoen waar u ongemak voelt. Denk eraan om voldoende afstand te houden om het bovendeel niet te beschadigen. Vermijd ook verhitting op de plaatsen waar de stof aan de zool plakt.

#3 Uitbreiden met een ijspak

Als je meer tijd hebt, ga dan voor de vriezermethode. Vul twee plastic zakken met water, sluit ze goed af en plaats ze in de schoen bij de tenen. Plaats de laarzen enkele uren in de vriezer totdat het water volledig bevriest. Het resulterende ijs zal het oppervlak van je nieuwe schoenen uitzetten.

Beantwoord drie belangrijke vragen

Als geen van de methoden de gewenste resultaten heeft opgeleverd, is het de moeite waard om te overwegen of het paar schoenen voor jou is gemaakt. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we drie vragen opgesteld die u moet beantwoorden.

  1. Weet je zeker dat je de juiste maat schoenen hebt gekozen?

Zorg ervoor dat je nieuw gekochte schoenen de juiste maat hebben. Zo niet, hoeveel moeite je ook doet om ze af te breken, je tenen en hielen zullen nog steeds ongemakkelijk aanvoelen.

  1. Zijn de schoenen goed afgesteld op de vorm van je voet?

Als je problemen hebt met je voeten, zoals hallux of een hoge wreef, moet je extra letten op de juiste pasvorm van je schoenen. Anders heeft het breken ervan mogelijk geen effect.

  1. Zijn er probleemgebieden in de schoen?

Een onzorgvuldige naad of onderontwikkeld lijmen in de schoen kan ervoor zorgen dat de schoenen nooit comfortabel zitten, en zelfs lange uren aan het breken ervan zullen dit probleem niet oplossen.

Geef het kopen van nieuwe schoenen niet op

Holly Brubach zei ooit dat de nieuwe schoenen een gebroken hart of migraine misschien niet genezen, maar ze kunnen zeker de symptomen verlichten en de stemming verbeteren.

Laat angst voor schuren en blaren je er niet van weerhouden om je droomschoenen te kopen. We zijn er zeker van dat je met ons advies snel en efficiënt een nieuw paar schoenen kapot kunt maken.

Onthoud dat de beste manier om schuren te voorkomen is om je schoenen goed te passen. Onvoldoende ruimte, evenals overtollige ruimte, kan blaren en likdoorns veroorzaken. Laat voldoende ruimte in de schoen zodat je vingers vrij kunnen bewegen. Als je schoenen bestelt in onze online winkel, lees dan zeker de maattabel, waardoor je de schoenen gemakkelijk kunt aanpassen.