3 beproefde manieren om je favoriete schoenen op te frissen


Wie heeft er geen favoriet paar schoenen? Ze begeleiden ons elke dag dapper en leiden ons comfortabel naar onze bestemming, ongeacht de lengte van de afstand. Bovendien passen ze bij vrijwel alles, wat ons nog meer bereid maakt om ze te dragen. Regelmatig gebruikt schoeisel moet echter van tijd tot tijd worden opgefrist. Leer beproefde, thuismanieren waarmee u dit snel en effectief kunt doen.

Waarom is het de moeite waard om schoenen op te frissen?

Zeker, in je schoenencollectie zal er het enige paar zijn waar je van houdt en elke dag zou willen dragen. Of het nu comfortabele sneakers of stijlvolle sneakers zijn, het loont de moeite om ze regelmatig op te frissen. Afvragen waarom? 

Ten eerste, goed verzorgde schoenen zeggen veel over hun eigenaar, vormt zijn eigen visitekaartje. Versleten, beschadigde en vooral vuile schoenen laten zien dat je absoluut niet om details geeft en waarschijnlijk tot een groep chaotische, ongeorganiseerde mensen behoort. Aan de andere kant maken mensen met schone, verzorgde schoenen een veel betere indruk. Ze zien er netjes uit, stralen vertrouwen uit en wekken vertrouwen. 

Ten tweede, regelmatig opgefriste schoenen winnen aan duurzaamheid. Hoewel ze onvermijdelijk worden blootgesteld aan slijtage door dagelijks gebruik, zullen er niet zo snel lelijke scheuren en schilfers op verschijnen. Dit is een echte geldbesparing!

Ten derde, als je eraan denkt om je favoriete schoenen regelmatig op te frissen, hoef je je geen zorgen te maken als iemand je onverwachts bij hen thuis uitnodigt. Je zult het met een gerust hart kunnen bezoeken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het achterlaten van onaangename geuren.

Bovendien zijn goed verzorgde schoenen een echte stip op de "i" in elke styling. Je kunt je toch niet voorstellen dat je een duur designerpak en vieze, versleten schoenen draagt?

Huismiddeltjes voor verfrissende schoenen

Nu je weet waarom het de moeite waard is om je favoriete schoeisel regelmatig op te frissen, vraag je je vast af hoe je dit moet doen om niet failliet te gaan. Er zijn immers gespecialiseerde, professionele schoenpoetsers op de markt waarvan de prijs u soms van uw stuk brengt.

Als u echter om budgettaire methoden geeft, gebruik dan onze huismiddeltjes. Het bespaart echt geld en de resultaten kunnen verrassend zijn. Laten we beginnen!

#1 Thee om nare geurtjes kwijt te raken

Om je favoriete schoenen te regenereren, heb je thee nodig. En het is niet om tijd vrij te maken om de onaangename geur uit hun interieur te verwijderen. Theezakjes zijn zeer absorberend. Hierdoor absorberen ze perfect vocht en zweet, waardoor je minder last hebt van nare geurtjes.

Elke soort thee is geschikt voor deze taak. Kies degene die onderin je keukenkastje ligt en geef hem een ​​tweede leven. Hoe langer je het in de schoen laat zitten, hoe beter de resultaten zullen zijn. Aandacht! Gebruik het later niet om een ​​warm drankje te bereiden voor je schoonmoeder ;-)

# 2 Essentiële oliën voor slechte geur

Om de muffe geur van je favoriete schoenen aan te pakken, kun je essentiële oliën gebruiken. Voor dit doel zijn theeboomolie, citroengras, lavendel of eucalyptus perfect.

Ze hebben allemaal antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Hierdoor kunt u onaangename geuren verwijderen en de bacteriën en schimmels die ze genereren effectief doden.

Er zijn verschillende manieren om ze te gebruiken. We hebben ze hieronder besproken.

Methode 1. Je hebt een wattenstaafje nodig waarop je een paar druppels etherische olie kunt smeren. Plaats vervolgens een watje in de schoen en laat het een nacht staan. Als u om tijd geeft, kunt u het inzetstuk er alleen mee afvegen. Vergeet ook de binnenvoering van de schoen niet, vooral het teengedeelte.

Methode 2. Pak een spuitfles en vul deze met water. Voeg een paar druppels van de door u gekozen etherische olie toe en schud de fles om de ingrediënten te mengen. Spuit de binnenkant van de schoen in met de op deze manier bereide oplossing en laat het intrekken tot het volledig is verdampt. 

Methode 3. Je hebt vast gehoord dat zuiveringszout wonderen kan doen bij het bestrijden van geurtjes in je schoenen. Het enige wat u hoeft te doen is het royaal op de binnenzool te strooien en de schoenen een nacht te laten staan, en 's ochtends goed te schudden om de productresten en de onaangename geur kwijt te raken. Als je dit effect verder wilt versterken en maximale frisheid wilt krijgen, voeg dan een paar druppels etherische olie toe voordat je zuiveringszout in je schoenen giet. Verfrissende geur gegarandeerd!

#3 Afwasmiddel en een gebruikte tandenborstel om je schoenen op te frissen

Als je te maken hebt met schoenen van schoenstof of natuurlijk leer (mat of gelakt), dan kun je deze gemakkelijk opfrissen met afwasmiddel.

Bereid een kleine kom voor waarin u de oplossing gaat bereiden. Giet twee kopjes warm water en voeg er een theelepel afwasmiddel aan toe, en meng goed tot er schuim ontstaat. Gebruik een tandenborstel om het bovenwerk voorzichtig te schrobben. Veeg je schoenen af ​​met een vochtige papieren handdoek om eventuele vloeistofresten te verwijderen.

Zoals je ziet is het opfrissen van je schoenen kinderspel. Vergeet niet dat als u uw schoenen goed behandelt, het u een onberispelijk uiterlijk en een grote duurzaamheid zal terugbetalen.