Trekking - welke schoenen om te kiezen?

Men zou willen zeggen dat het zeker comfortabel is, maar het zal ons niet veel helpen bij het kiezen van de juiste paar schoenen. In feite zijn er veel tips die u zullen helpen bij het invullen van de layette voor een bezoek aan de betoverende bergpaden en meer. Vandaag zouden we ze willen verzamelen in één, verstandig artikel dat het probleem aanzienlijk zal verlichten bij het kiezen van schoenen voor trekking.

Daarnaast gebruiken we steeds vaker online winkels, daarom zullen we ons vooral op hen richten. Om goed te kunnen kiezen, moet je letten op waar schoenen van zijn gemaakt, evenals de zool of de lengte van de laars. Al deze informatie is te vinden op de site en geniet van de snelle aankoop. Maar voordat we het doen, zullen we nadenken over de drie belangrijkste kenmerken van goede trekkingschoenen.

Schoenen bestand tegen weersomstandigheden en een moeilijke route

Dit is een zeer algemene tip. Duurzame schoenen zijn voornamelijk schoenen die van het juiste materiaal zijn gemaakt, meestal vochtbestendig, zelfs waterdicht. Hoewel het kan lijken dat bergwandelen rond onze bergen een fluitje van een cent is, kan het soms blijken dat de weg ons gewoon ontgroeide. Het begon te regenen, dus je moest het stoppen en het opgeven of naar een vrediger gebied gaan. In dit geval moeten schoenen bij ons overleven, zelfs als we op drassige, doorweekte en vaak gladde grond lopen.

Het is de moeite waard eraan te denken dat elk paar schoenen na verloop van tijd gewoon verslijt. Voorzichtigheid is echter geboden, niet zoals aanbevolen door de fabrikant. De huid, inclusief de ecologische huid, moet vóór het eerste gebruik worden geïmpregneerd, schoenen mogen niet worden gedroogd bij een open vuur, bijvoorbeeld een vreugdevuur. Laat ze op natuurlijke wijze drogen, na thuiskomst of overnachting.

Bij het kiezen van een schoen voor een moeilijke en lichtere route, moet je kijken hoe schoenen zijn gemaakt. Als we naar buitenlandse pieken gaan, waar de temperatuur absoluut lager kan zijn, is het de moeite waard om sterke en geïsoleerde schoenen te kiezen. Als we naar de Poolse Bieszczady gaan - laten we lichte maar hoge trekkingschoenen aantrekken.

Laag of hoog?

Laten we beginnen met de vraag - waarom is het verschil in de hoogte van de booties zo onbeduidend? De reden ligt in een heel eenvoudig en praktisch iets. Als we besluiten een moeilijke, hobbelige route te volgen, beschermt het hoge bovenwerk onze enkel tegen verstuikingen en andere verwondingen. Lagere schoenen ze zijn geschikt voor minder hobbelig, vlakkiger terrein waarop geen risico's van gladde stenen in het geding zijn.

Hoge laarzen zullen ook in de herfst werken, wanneer we na de zomer besluiten de toppen te beklimmen. Stabiele cholera zal ons helpen niet alleen de enkel, maar ook de metatarsus, het hiel- en enkelgewricht in beide benen te stabiliseren. Schoenen die op deze manier zijn geselecteerd, bepalen onze veiligheid op elk hoogteweg.

Waarom zouden schoenen groter moeten zijn?

Slechts een paar hobby's die geïnteresseerd zijn in trekking weten hiervan. De meeste mensen die recreatief naar de bergen willen gaan, realiseren zich niet dat ze schoenen moeten kopen die groter zijn. Dit geeft ons gemak, om verschillende redenen. Bovenal is het de moeite waard eraan te denken dat de koers opzwelt. In de winter kun je een goede trekkingschoen aantrekken en een extra sok die ons beschermt tegen de kou. Het probleem kan echter niet alleen deze tijd van het jaar zijn - afhankelijk van de route van de reis en de hoogte die we beklimmen, kunnen we gewoon koud worden en een extra paar sokken is een uitkomst.

Goede schoenen hebben tijd nodig om ze te vinden, maar in de online winkel kun je trekkingschoenen kopen voor een paar of een dozijn of zo jaren per keer baby. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt van verschillende, resistente materialen. Er zijn schoenen voor een volwassenein verschillende sportvarianten. Het comfort en de veiligheid van het hele gezin moeten immers in de eerste plaats komen.