Houd je van rennen? Bekijk verschillende hardloopschoenen

Loopschoenen - hoe kies je de juiste?

Als je een beginner bent en nog geen hardloopschoenen hebt gekocht, zal de onderstaande gids zeker zeer nuttig voor je zijn. We moedigen je ook aan om mensen te lezen die al ervaring hebben met hardlopen, maar niet veel belang hechten aan schoenen. We zorgen ervoor dat het hebben van een model van goede kwaliteit, hardlopen veel aangenamer en veiliger zal zijn. Waarom? Goed gekozen schoenen zorgen voor maximaal trainingscomfort, verminderen het risico op blessures en bevorderen pijnvermindering, die bijvoorbeeld het gevolg kan zijn van een verkeerde loopstijl of gezondheidsproblemen (bijvoorbeeld hallux).

Let bij het kiezen van hardloopschoenen op:

  • Het type ondergrond waarop je loopt - zolang het een loopband in de sportschool is, moeten fitnessschoenen waarin je elke dag traint voldoende zijn. Als u echter buiten rent, houd dan rekening met de dominante grond. Voor het rennen op asfalt, keien of beton zijn schoenen met meer schokabsorptie en voetstabilisatie het beste. Als je op zoek bent naar hardloopschoenen op onverhard bos, berg en modderige paden, is het beter om sterk geprofileerde hardloopschoenen te kiezen met de juiste demping.
  • Gewicht - deze parameter is erg belangrijk, vooral in termen van afschrijving. Mensen die meer wegen moeten op zoek gaan naar schoenen met een zeer goede demping, zodat ze gemakkelijk het lichaamsgewicht kunnen ondersteunen en gewrichten en de wervelkolom kunnen verlichten.
  • Reflectietype tijdens het hardlopen - wanneer u op zoek bent naar schoenen die het lopen vanaf de middenvoet verbeteren, is het het beste om een ​​model te kiezen met een kleinere offset, d.w.z. met een klein hoogteverschil tussen de hiel en tenen. Trek op zijn beurt tijdens het rennen vanaf de hiel loopschoenen aan met meer demping aan de achterkant en een hogere offset.
  • Maat - bestel uw schoenmaat. Het is een mythe dat deze iets groter moeten zijn - de hiel moet altijd op zijn plaats zitten zodat de voet niet beweegt tijdens het rennen. Anders verliest u de stabiliteit en kunt u gewond raken.
  • Seizoen - in tegenstelling tot het uiterlijk, is het de moeite waard om een ​​model te kiezen dat geschikt is voor het seizoen. Bij hogere temperaturen kunnen dikke schoenen ongemakkelijk en ongemakkelijk zijn, dus het is beter om ademend te kiezen (bijvoorbeeld met een gaas). Als je op zoek bent naar schoenen voor het hardlopen in de herfst of de winter, zijn dikke varianten beter, bovendien beschermd tegen de effecten van weersomstandigheden.

Comfortabele hardloopschoenen - populaire modellen

We hopen dat je nu gemakkelijk geschikte hardloopschoenen kunt vinden. Volg onze tips en bekijk de lijst met suggesties op butymodne.pl. Bereik successen en verbeter uw gezondheid door te lopen in unieke hardloopschoenen!