Win de strijd tegen hielpijn


Een van de meest voorkomende voetaandoeningen is hielpijn, die elke activiteit effectief ontmoedigt. In plaats van je vrije tijd in stilte door te brengen, is het beter om de handschoen op te nemen en te vechten voor je comfort. In dit artikel leer je waardoor hielpijn wordt veroorzaakt en hoe je dit effectief kunt voorkomen. Werken!

Als je hiel pijn doet...

Voelt u 's ochtends ondraaglijke pijn in het hielgebied? Heeft u na een lange periode van inactiviteit het gevoel dat de klachten aanzienlijk toenemen zodra het gewicht van uw lichaam op uw hiel terechtkomt? Het is een veel voorkomende aandoening die elke activiteit effectief ontmoedigt.

Sommige mensen beginnen mank te lopen en ontwikkelen zelfs een verkeerde loopstijl die een gewoonte voor hen wordt, om te voorkomen dat ze het pijnlijke deel van het lichaam belasten. Gelukkig hoeft het niet zo te zijn! Er zijn bewezen methoden waardoor u weer volop kunt genieten van het comfort van het leven.

Ken je tegenstander

Om de strijd tegen deze ongelijke tegenstander te winnen, is het in de eerste plaats de moeite waard om vertrouwd te raken met de oorzaken van hielpijn. In de meeste gevallen is de boosdoener verdikking en beschadiging van de fascia plantaris. Het is een weefselband langs de voetzool die de calcaneus met de andere botten van de voet verbindt en als een schokdemper fungeert. 

Andere oorzaken van hielpijn zijn:

- fasciitis

- ontsteking of ruptuur van de achillespees

- overgewicht

- hielspoor

- hielblessure (kneuzing of breuk)

Als deze pijn enkele weken aanhoudt, raadpleeg dan zeker uw huisarts of maak een afspraak met een podotherapeut, een specialist op het gebied van voetproblemen. Gebruik in afwachting van uw afspraak onze beproefde methoden die u in een mum van tijd de verlichting zullen brengen die u wilt.

Verlicht uw hielpijn en geniet weer van uw leven

Een van de meest effectieve manieren om u te helpen zeurende pijn te verlichten, is regelmatig strekken en versterken van de onderbenen. Concentreer u op zowel de kuitspieren als de fascia plantaris door ze uit te rekken met uw handen of een tennisbal. 

U kunt het gebruiken voor pijnverlichting Ice packs op een zere hiel. Een dergelijke therapie zal u snel helpen het probleem van pijnlijke en te gevoelige hielen aan te pakken. Denk er echter aan om ijs niet rechtstreeks op het lichaam aan te brengen, maar om een ​​kompres aan te brengen. Na ongeveer 20 minuten zult u een duidelijke opluchting voelen. Neem in extreme gevallen ook mee pijnstillers verkrijgbaar zonder recept, wat bovendien eventuele ontstekingen zal verlichten.

Het is ook een geweldige optie gebruik van speciale, stijve inzetstukkendie zorgt voor de juiste demping van uw voeten, waardoor frustrerende aandoeningen effectief worden tegengegaan. Er zijn ook gel-pijnzolen op de markt die hielpijn effectief verlichten. 

Vergeet niet dat hielpijn kan worden veroorzaakt door te veel gewicht op uw voeten te plaatsen. Combineer regelmatige lichaamsbeweging met een uitgebalanceerd dieet afvallen en uw gewicht op een gezond niveau houden. Je voeten zullen je dankbaar zijn!

Zorg er ook voor dat uw voeten, vooral hakken, voldoende zijn voorzien rest. Vermijd lange wandelingen en urenlang stil staan. Als u van plan bent te gaan wandelen, zorg er dan voor dat u geschikt schoeisel draagt.

Welke schoenen draag je als je hiel pijn doet?

Onthoud dat hielpijn niet hoeft te betekenen dat je alle plannen moet opgeven en thuis moet blijven. Door goed passende schoenen te dragen, voorkom je niet alleen zeurende pijn, maar voorkom je ook escalatie van het probleem. 

Vermijd volledig platte schoenen. Idealiter zou u schoenen moeten dragen met een lage tot matige hak die uw voeten ondersteunt en voldoende demping biedt in het hielgebied. 

Om de hielbelasting te verminderen, kiest u anatomisch gevormde schoenen die overpronatie verminderen en uw gewicht gelijkmatig over de voet verdelen, waardoor hielbelasting en pijn worden verminderd.

Zorg ook voor extra schokabsorptie en kies bij het sporten schoeisel dat is ontworpen voor een specifieke activiteit. Dit voorkomt herhaalde druk op uw voeten tijdens het rennen of springen, wat kan leiden tot ondraaglijke pijn.

Kies flexibele, zelfs verende schoenen waarin lopen geen marteling zal zijn, maar een waar genoegen zal worden. Vermijd zware schoenen, die de symptomen verder kunnen verergeren. Kies in plaats daarvan voor lichtgewicht modellen die u de hele dag door onschatbare ondersteuning en comfort bieden.

Laat hielpijn u niet tegenhouden

Hielpijn, hoewel in het begin mild, kan na verloop van tijd escaleren als het onbehandeld blijft en het leven veel moeilijker maken. Laat deze aandoening je er niet van weerhouden om te handelen en zorg ervoor dat je het juiste schoeisel draagt. Onthoud echter dat zelfs de juiste schoenmodellen na verloop van tijd verslijten en dat demping en ondersteuning steeds zwakker worden. Vergeet daarom niet je schoenen regelmatig te vervangen zodra je duidelijke tekenen van slijtage aan de zool opmerkt.