We kiezen skateboardschoenen


Skateboarden is jouw passie? Als je het al een korte tijd doet, heb je misschien nog niet de juiste schoenen. Bekijk op welke aspecten je moet letten bij het kopen van boardschoenen, zodat ze je zo lang mogelijk van dienst zijn, en trucs erin doen was voor jou een fluitje van een cent!

Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen

Als je gaat skateboarden, moet je naast een goed geprofileerd deck, trucks, wielen, lagers en mounts ook wat boardschoenen aanschaffen. Als u twijfelt over waarom het de moeite waard is om er geld aan uit te geven, of als u zich afvraagt ​​welk materiaal u moet kiezen en wat u nog meer moet overwegen, dan bent u hier aan het juiste adres. 

We denken aan je en hebben antwoorden voorbereid op de meest gestelde vragen over skateboardschoenen. Maak uzelf vertrouwd met hen voordat u uw eerste (of volgende paar) koopt en u zult er geen spijt van krijgen!

Waarom zou je skateboardschoenen kopen?

Vraag je je af waarom het de moeite waard is om skateboardschoenen te kopen? Het is makkelijk! Dergelijk schoeisel zal uw grip op het aanrecht aanzienlijk vergroten, terwijl het gevoel van schokken wordt verminderd.

Bovendien biedt het je voldoende ondersteuning tijdens het doen van tricks, en tegelijkertijd - dankzij een speciaal ontworpen constructie - zal het je langer van dienst zijn en zal het niet zo snel verslijten als klassieke sneakers of sneakers.

Als je investeert in skateboardschoenen, vergeet dan niet om speciaal geprofileerde inlegzolen voor deze schoenen te kopen. Hierdoor worden uw gewrichten extra beschermd en krijgen uw enkels, knieën en voeten een onvergelijkbare demping.

Welk materiaal zal het beste werken? Maak kennis met de voor- en nadelen

Bij het kiezen van boardschoenen is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Je wilt natuurlijk niet dat je schoenen uit elkaar vallen zodra je er een paar hebt gemaakt trucs.

Als u op zoek bent naar iets sterks, duurzaams en extreem duurzaams, zal het misschien uw aandacht trekken echt leer. Houd er echter rekening mee dat dit materiaal ondanks de vele voordelen erg stijf is, wat het moeilijk kan maken om trucs uit te voeren.

Suède is een ander materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van skateboardschoenen. Het is dun, luchtig, slijtvast en zeker heel stijlvol. Suède kan echter vocht in de schoen vasthouden, waardoor je voeten hevig gaan zweten. 

Ook skateboardschoenen kunnen van gemaakt worden doeken. Deze stof is licht en luchtig. Als je echter kiest voor klassieke sneakers, houd er dan rekening mee dat ze niet erg duurzaam zullen zijn en dat er snel gaten en schaafwonden op zullen verschijnen.

Waar moet je op letten bij het kopen van boardschoenen?

Naast het materiaal zijn er verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar de perfecte skateboardschoenen. We hebben de belangrijkste besproken. 

Hechting

Als u niet zorgt voor de juiste grip op de grond, zult u zeker veel oncontroleerbare valpartijen hebben die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Voor een perfecte grip op het board, en tegelijkertijd om meer controle over het board te hebben, trek je laarzen aan met rubberen zolen. 

Hiel- en teenbescherming

De hiel- en teengebieden zijn de meest slijtvaste gebieden voor skateboardschoenen. Als je dit probleem wilt elimineren en je tegelijkertijd comfortabeler wilt voelen bij het doen van tricks, kies dan voor schoenen met extra bescherming op deze plaatsen. 

Gemak

Een even belangrijk aspect is maximaal comfort. Zeker, geen enkele skater kan zich voorstellen dat hij meer of minder complexe zal uitvoeren trucs op ongemakkelijke schoenen. Vermijd zowel strakke als losse schoenen. Zet in op de maximale pasvorm om maximaal plezier uit skaten te halen. 

Stijl

Schoenen kiezen voor skateboarden, let ook op de stijl. Ga echter niet voor de duurste modellen, want skateboarden werkt schade in de hand. Als gevolg hiervan kan de noodzaak om schoenen te vervangen door nieuwe veel vaker voorkomen dan bij de schoenen die u elke dag draagt.

Welke schoenen kiezen voor skateboarden?

De keuze aan skateboardschoenen is erg breed. Je vraagt ​​je af tussen instappers aantrekken'laarzen, enkellaarsjes of kortere sneakers? Wij leggen de belangrijkste verschillen uit! 

soort schoenen aantrekken ze zijn zo licht en dun dat u het aanrechtblad gemakkelijk onder uw voeten voelt, waardoor u het gemakkelijker kunt bedienen. Bovendien zijn ze extreem snel aan te trekken, dus ze zijn perfect voor skaters die een extra paar schoenen meenemen naar het park. 

Enkel laarzen is een andere populaire optie onder skaters. Hoewel dit type schoeisel u maximale mobiliteit geeft, kan het bij een val ernstiger letsel veroorzaken. Je enkels worden immers op geen enkele manier beschermd!

Enkel laarzen in tegenstelling tot kortere sneakers beschermen ze je enkels wanneer je je evenwicht verliest. Door de specifieke constructie kunnen ze echter stijver lijken, wat het manoeuvreren daarin merkbaar bemoeilijkt. 

Zoals je kunt zien, is er niet één juiste oplossing en gulden middenweg. Om deze reden is het de moeite waard om verschillende modellen uit te proberen en na te gaan welke het meest comfortabel voor u is. Afgezien van persoonlijke voorkeur, overweeg het budget dat je bereid bent te besteden aan skateschoenen.