Trekkingschoenen


De lente verwent ons dit jaar niet, maar het lange meiweekend staat alweer voor de deur! Ga je ergens heen of blijf je thuis?

De lente verwent ons dit jaar niet, maar het lange meiweekend staat alweer voor de deur! Ga je ergens heen of blijf je thuis? Hoe dan ook, je hebt de juiste schoenen nodig! Want een trip naar het onbekende in de verkeerde versnelling kan voor een onaangename verrassing zorgen. Sommige plaatsen, vooral bergen, hebben een passende setting nodig. Maar laten we langzaamaan eens kijken naar de schoenen die nuttig kunnen zijn tijdens een actief weekend.

Veel mensen gaan in het weekend van mei naar de bergen. De kwestie van schoeisel lijkt heel eenvoudig. Theoretisch weten we allemaal dat in de bergen passend schoeisel noodzakelijk is, maar is dat ook zo?

Bron: demotywatory.pl

 

Ik denk dat alle bergliefhebbers met een gevoel van afschuw naar deze foto kijken. Als je niet wilt betalen voor een ritje in de duurste taxi ter wereld, namelijk de eerder genoemde GOPRU-helikopter, wapen je dan met comfortabele en geschikte schoenen.

De set regels voor het kiezen van trekkingschoenen begint met de basisregels voor het kiezen van schoenen in het algemeen. Allereerst moeten de schoenen de juiste maat hebben voor de maat van de voet. Ten tweede, zelfs als de schoenen de juiste maat hebben, kunnen ze nergens pijn doen. Nu komen we op een hoger niveau van complexiteit. Wanneer we in de bergen zijn, brengen we gewoonlijk 8-10 uur op onze voeten door en gedurende deze tijd staan ​​de schoenen de hele tijd aan onze voeten en werken ze heel hard. Onder invloed van inspanning, temperatuur en andere factoren zwellen de voeten en kuiten op, daarom is het heel goed om de schoenen 's avonds te passen, wanneer het been al moe is. Fanatieke bergbeklimmers raden aan om schoenen te kopen die je comfortabel kunt dragen, zelfs als je twee paar sokken aan hebt. Better safe than sorry, maar als u niet van plan bent om in de winter of late herfst in de bergen te wandelen, is dat geen noodzakelijke factor.

 

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van bergschoenen is het bovenwerk. Bij alpine laarzen moet het bovenwerk tot boven de enkel reiken om pijnlijke verstuikingen te voorkomen. Onthoud dat de zool dik maar flexibel en noodzakelijkerwijs moet zijn vol groeven! Ze zullen je beschermen tegen bergafwaarts gaan zoals skiën!

 

Er zijn verschillende regels, maar het is de moeite waard om ze te onthouden, want schoenen in de bergen zijn een investering in je eigen veiligheid, het is zo'n verzekering voor het hele lichaam.

Als je niet van plan bent om de Orla Perć te beklimmen, kun je ook schoenen kiezen die ongetwijfeld van pas zullen komen bij het wandelen op vlak terrein. Je kunt dan kiezen voor een bovenwerk boven de enkel en een flexibelere zool.

 

 

Vergeet die kleine voetjes niet! Kinderen gaan immers ook naar de bergen!

 

Nu, vol kennis, kun je gaan waar je ogen je ook brengen.

Lekker picknicken! :)