Trekkingschoenen

De lente verwent ons dit jaar niet, maar het lange mei-weekend nadert! Ga je ergens heen of blijf je thuis? Wat je ook nodig hebt, je hebt de juiste schoenen nodig! Omdat een reis naar het onbekende in ongeschikte uitrusting tot een akelige verrassing kan leiden. Sommige plaatsen, met name bergen, hebben een goede instelling nodig. Maar laten we langzaam kijken naar de schoenen die nuttig kunnen zijn tijdens een actief weekend.

Veel mensen zullen in mei een weekend naar de bergen gaan. Het probleem van schoeisel lijkt heel eenvoudig. Theoretisch weten we allemaal dat geschikt schoeisel noodzakelijk is in de bergen, maar weet je het zeker?

Bron: demotywatory.pl

Ik denk dat alle bergliefhebbers deze foto met een gevoel van afschuw bekijken. Als u niet wilt betalen voor de rit, de duurste taxi ter wereld, dat is de al genoemde helikopter GOPRU, rust uzelf dan uit met comfortabele en geschikte schoenen.

De set regels met betrekking tot de selectie van trekkingschoenen begint met de basisregels met betrekking tot de selectie van schoenen in het algemeen. Allereerst moeten de schoenen van de juiste maat zijn, aangepast aan de grootte van de voet. Ten tweede, zelfs als de schoenen van een goede maat zijn, kunnen ze nergens komen. Nu gaan we een hogere mate van complexiteit aan. Tijdens een verblijf in de bergen brengen we meestal acht tot tien uur te voet door, terwijl er tegelijkertijd voortdurend schoenen staan en ze heel hard werken. Onder invloed van inspanning, temperatuur en andere factoren zwellen de voeten en kuiten op en daarom is het erg goed om 's avonds schoenen te passen als het been moe is. Ontstakelde bergbeklimmers raden aan schoenen te kopen die je comfortabel kunt dragen, zelfs als je twee paar sokken aantrekt. Het is beter om koud te ademen, maar als je niet van plan bent om te lopen omdat de bergen in de winter of de late herfst zijn, is dit geen essentiële factor.

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van bergschoenen is het bovenwerk. Bij hoge berglaarzen moet de boventanden de enkel bereiken, wat hem beschermt tegen pijnlijke verstuikingen. Vergeet niet dat de zool dik maar flexibel moet zijn en noodzakelijkerwijs vol met groeven! Ze zullen je beschermen tegen bergafwaarts skiën!

Er zijn verschillende van deze regels, maar het is het waard om te onthouden, want schoenen in de bergen zijn een investering in je eigen veiligheid, het is zo'n verzekering voor het hele lichaam.

Als je niet van plan bent de adelaar te beklimmen, kun je ook schoenen kiezen die handig zijn tijdens het wandelen, zelfs op vlak terrein. U kunt dan kiezen voor de boventanden vóór de enkel en voor een flexibelere zool.

Vergeet niet dat kleine voetje te onthouden! Op het einde gaan kinderen ook naar de bergen!

En nu, vol kennis, kunt u gaan waar uw ogen u zullen brengen.

Een geslaagde picknick! :)