Slechte geur van schoenen?


Ontdek 10 effectieve manieren om stinkende schoenen te maken!

Slechte geur van schoenen dit is nogal een gênant maar veel voorkomend probleem. Daar kunnen veel redenen voor zijn, daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk de oorzaak van de onaangename geur van schoenen te achterhalen. Als het probleem ook op u van toepassing is, raden we u aan het onderstaande artikel te lezen. We zullen de meest voorkomende oorzaken van het verschijnen van een geur introduceren en beschrijven 10 effectieve manieren om stinkende schoenen te maken.

Waarom stinken mijn schoenen?

Bij het zoeken naar een antwoord op de vraag waarom mijn schoenen stinken, is het de moeite waard om bij de basis te beginnen.

De meest voorkomende oorzaken van onaangename geur van schoenen dit:

  • schoeisel gemaakt van kunstmatige materialen,

  • sokken gemaakt van kunstmatige, niet-ademende vezels,

  • onjuiste voethygiëne,

  • onjuiste schoenverzorging,

  • problemen met overmatig zweten.

Het goede nieuws is dat bijna alle factoren die bijdragen aan het ontstaan ​​van onaangename geuren uit schoenen kunnen worden geëlimineerd met behulp van bewezen en effectieve methoden. Wat meer is, in het geval van stinkende schoenen, zullen betrouwbare, thuismethoden die al door onze grootmoeders zijn gebruikt en die helpen om met deze ongemakkelijke situatie om te gaan, werken. Maak dus kennis met 10 effectieve manieren om stinkende schoenen te maken.

Wat te doen als schoenen stinken? 10 effectieve manieren om onaangename geurtjes uit schoenen te verwijderen

Naar schatting treft het probleem tot één op de drie volwassenen. De oorzaak is niet alleen overmatig zweten van de voeten door gezondheidsfactoren, maar ook dagelijkse nalatigheid, wat op den duur resulteert in het verschijnen van een onaangename geur van schoenen.

Dat moet je weten stinkende schoenen is een teken dat sommige van je gewoonten verkeerd zijn. En hoewel zweet een natuurlijk gevolg is van de thermoregulatie van het lichaam, kan overmatig zweet, in combinatie met andere factoren, een onaangename geur van schoenen veroorzaken. Wat te doen als schoenen stinken?

1. Zorg voor de basis.

Kiezen schoenen gemaakt van natuurlijke materialenbijvoorbeeld leer met voldoende ventilatie.

Naast leren schoenen is het ook essentieel om sokken van natuurlijke vezels te dragen. Synthetische materialen, hoewel veel goedkoper, kunnen meer kwaad dan goed doen. De voet ademt niet en ook de luchtcirculatie wordt onderschat, waardoor de vermenigvuldiging van micro-organismen en bacteriën toeneemt, waarvoor een warme en vochtige omgeving bijna ideaal is voor ontwikkeling.

2. Leren inlegzolen voor schoeisel.

Als het kopen van leren schoenen een te grote financiële last voor je is, investeer dan in leren inlegzolen. Het is het element van schoeisel dat het meeste contact heeft met de voet, dus het moet gemaakt zijn van natuurlijk, luchtig materiaal.

3. Kruiden voetbaden.

Slechte geur van schoenen is vaak het gevolg van toegenomen zweten. Regelmatige baden met toevoeging van oliën of kruiden geven geweldige resultaten. Specialisten raden theeboomolie, eucalyptusolie, lavendel en salie-afkooksel aan. De optimale hoeveelheid is 2-3 sessies van enkele minuten per week om het probleem van stinkende schoenen aanzienlijk te verminderen.

4. Frisdrank voor stinkende schoenen.

Een van de methoden van de oma die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. Het probleem van stinkende schoenen helpt om de gebruikelijke frisdrank te overwinnen, die in bijna elke keuken te vinden is. Het is voldoende om de binnenkant van de schoenen te bedekken met zuiveringszout, bij voorkeur 's nachts, en dan voorzichtig de poederresten te verwijderen. Frisdrank absorbeert perfect onaangename geurtjes van schoenen en voorkomt de ophoping van vocht.

5. Citrusschil.

Nog een huismiddeltje voor stinkende schoenen. Schil een citroen of een sinaasappel, snijd de schil in kleine reepjes, doe ze in een linnen zak en doe ze enkele uren in schoenen. Citrusvruchten hebben een zeer sterke antibacteriële werking, dus naast een mooi aroma laten ze ook een verfriste binnenkant van je schoenen achter.

6. Kattenbakvulling.

Alle kattenbezitters zullen blij zijn met deze methode om een ​​onaangename geur uit schoenen te krijgen. Grind heeft geweldige eigenschappen om overtollig vocht en slechte geur te absorberen, daarom wordt deze methode vaak aanbevolen, en vooral zeer effectief.

7. Anti-transpiranten voor voeten.

Mensen die last hebben van overmatig zweten van de voeten, moeten een gespecialiseerde anti-transpirant kopen, die bij regelmatig gebruik de aandoening aanzienlijk vermindert. U kunt effectieve voetsprays kopen in goede schoenenwinkels, apotheken of drogisterijen. Het is de moeite waard om versies te kiezen die natuurlijke stoffen bevatten die antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen hebben.

8. Schoendeodoranten.

Naast preparaten die bedoeld zijn om direct op de voeten te gebruiken, met het probleem van stinkende schoenen Deodorants, die aan de binnenkant van de schoenen moeten worden gespoten, doen uitstekend werk. Belangrijk is dat deze maatregel in verschillende modellen werkt, dus naast bedekte schoenen, zoals laarzen, pumps of enkellaarzen, zullen ze ook nuttig zijn in het geval van sandalen en alle schoenen die de voet laten zien.

9. Schoentalk.

Talk werkt op dezelfde manier als zuiveringszout. Het neemt vocht op en vermindert onaangename geurtjes. Als u echter niet overtuigd bent van huismiddeltjes voor stinkende schoenen, kunt u kant-en-klare preparaten kiezen die verkrijgbaar zijn in schoenenwinkels of in een apotheek.

10. Regelmatig luchten van schoenen.

Vergeet niet je schoenen regelmatig te luchten. Koude winterlucht werkt het beste, maar elk weer is goed. Het is ook de moeite waard om zweterig schoeisel van tijd tot tijd te wassen, hoewel niet alle soorten schoenen aan zo'n intens contact met water kunnen worden blootgesteld. Controleer altijd de aanbevelingen van de fabrikant en manieren om je schoenen te gebruiken om beschadiging te voorkomen.

 

We hebben hierboven beschreven: de meest effectieve manieren om stinkende schoenen te krijgen en de oorzaken van het probleem. Zoals u kunt zien, kunnen de meeste gemakkelijk worden geëlimineerd, dus de onaangename geur van schoenen, hoewel niet erg comfortabel, is geen onoverkomelijke toestand. Volg ons advies op en pak de oorzaak van uw problemen aan.