Schoolschoenen


Bij het voltooien van een schooluitzet voor een peuter, denken we aan veel details. We willen het kind alles bieden wat comfortabel, kwalitatief en praktisch is.

We controleren elk detail en evalueren de uitvoering. Tussen de etuis, rugzakken en vele accessoires hebben schoolschoenen een strategische plaats. Daar brengt het kind dagelijks vele uren door. Dus - welke schoenen moet je kiezen voor school en waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het kiezen van schoenen voor school?

Ten eerste praktisch en comfort. Laten we niet vergeten dat in het schoeisel dat we kopen, kindervoeten gemiddeld 6 tot 8 uur per dag doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat ze luchtig, flexibel en tegelijkertijd stabiel en goed geprofileerd zijn. Laten we aandacht besteden aan het materiaal en zijn eigenschappen. Als het leer is, is het dan zacht en delicaat genoeg? Als het plastic is, is het dan voldoende luchtdoorlatend?

Ook het gewicht van de schoenen is belangrijk. Te zwaar wordt een ondraaglijke oorzaak van vermoeidheid en irritatie van de benen. Wandelen in de gangen en vele uren op school doorbrengen op lichte schoenen zal geen overlast veroorzaken.

Meting babyvoet

Om te beginnen moet worden benadrukt dat het kopen van te grote schoenen een verkeerde zet is. Een kind in losse schoenen zal zich ongemakkelijk voelen, bovendien heeft het een negatieve invloed op zijn voeten en kan het zelfs leiden tot vervorming van het lopen en schaafwonden. Een kindervoet groeit snel, dat is een feit. Het is echter onaanvaardbaar om te grote schoenen "voor de toekomst" te kiezen.

Ze moeten goed passen om het been goed vast te houden. Het is belangrijk om de mogelijke verandering in de grootte van de voet niet te vergeten, afhankelijk van het tijdstip van de dag - het komt voor dat de voet langer of breder kan zijn, vooral in de zomer, op extreem warme dagen. De hele dag op schoenen lopen is gewoon vermoeiend voor de benen, dus let er bij het kiezen van de maat op dat de schoolschoenen niet te strak zitten.

Draagcomfort

Kies, afhankelijk van het seizoen en het weer buiten, de meest optimale oplossing voor uw kind. Let op of schoolschoenen geen stijve of scherpe decoratieve elementen hebben. Klittenbandsluitingen zullen een goede oplossing blijken te zijn, hoewel het voor een oudere student niet zo belangrijk zal zijn, rekening houdend met zijn onafhankelijkheid.

Sportschoenen voor school

De peuter moet worden voorzien van zowel schoenen voor beweging tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, als voor het dagelijks functioneren tijdens de lessen. Een paar schoenen is niet inbegrepen. Ten eerste zal het onhygiënisch zijn. Bezweet na een volleybalwedstrijd, moet de voet rusten in droge, frisse schoenen. Ten tweede hebben sportschoenen een andere vorm en is de functie van bewegen door schoolgangen anders. Laten we sportschoenen achterlaten voor teamspellen en -runs. Het kind moet een tweede paar hebben voor de resterende lessen.

Laten we bij het zoeken naar sportschoenen rekening houden met het materiaal dat bij de productie wordt gebruikt. Het moet ademend, sneldrogend en zacht voor de babyhuid zijn. Laten we ook eens kijken naar de zool - is deze buigzaam en veerkrachtig genoeg? Het specifieke van lessen lichamelijke opvoeding is dat de training gevuld is met verschillende vormen van activiteit, variërend van teamspellen tot elementen van yoga of fitness. Daarom moeten sportschoeisel voor kinderen zo aangepast mogelijk zijn aan intensief gebruik.

We moeten ook denken aan de niet-markerende witte of grijze zool die geen sporen achterlaat op het gymnastiekoppervlak. Merk op dat de schoenen stabiel zijn en dat de benen van het kind er niet in draaien - stabilisatie garandeert veiligheid tijdens plotselinge bewegingen, sprongen en uitvoerende figuren.

Stijlvol en gezond voor je voeten

Kinderen, vooral ouderen, besteden steeds meer aandacht aan mode en design. Door middel van verschillende stijlen willen ze zichzelf uiten en zich zelfverzekerd voelen bij hun leeftijdsgenoten. Ze observeren de voorkeuren van hun vrienden, volgen trends en kiezen zo iets dat het beste bij hun persoonlijkheid past. Laten we ze een kans geven om schoenen te vinden waarin ze zich niet alleen comfortabel, maar ook modieus zullen voelen.

Zowel kleuren als design zijn belangrijk (of het gebrek daaraan, als het kind de voorkeur geeft aan minimalisme). Laten we bij het kiezen van schoeisel voor school rekening houden met het feit dat ons kind zich elke dag compleet anders kleedt voor lessen, dus het schoeisel moet zo veelzijdig mogelijk zijn, zodat het niet opvalt in het kledingstuk.

Modieus uiterlijk hoeft niet te betekenen dat de gezondheid wordt opgeofferd. Er zijn veel modellen schoolschoenen, waarvan de hoge kwaliteit harmonieert met het originele uiterlijk. Het is belangrijk om de snit aan te passen aan de voeten van het kind, rekening houdend met alle specifieke anatomische kenmerken. Goed gekozen schoeisel betekent dat het hele lichaam goed uitgerust is.