Schoenen om te leren lopen


Kleine voetjes reizen de wereld rond en leren haar kennen door aanraking. Het is een uiterst belangrijke zintuiglijke ervaring en geeft de baby veel plezier.

Een verscheidenheid aan substraten is een sensuele stimulator voor een peuter en is een bron van veel belangrijke informatie over de omgeving. Er komt echter een moment dat het kind klaar is om in zijn eentje de wereld rond te reizen in echt schoeisel. Hier is een gids over welke eerste schoenen je moet kiezen?

Baby's eerste schoenen

Bij het kiezen van schoenen om te leren lopen, is het de moeite waard om op veel zaken te letten, zoals de zachtheid van de zool, goed geprofileerde binnenzool, het materiaal dat bij de productie is gebruikt, evenals het gewicht van de schoen en of de voet erin past op de juiste manier.

De eerste schoenen zijn een nieuwe ervaring voor het kind. Hij leert ze alleen te gebruiken en temt het feit van een nieuwe manier van bewegen. Daarom mogen ze niet te stijf, zwaar en de voet in verlegenheid brengen, omdat dit de consolidatie van onjuiste looppatronen zal beïnvloeden.

Welke schoenen voor het kind?

Als we ons klaarmaken om te kopen, moeten we de lengte van de voet van het kind controleren, omdat dit de belangrijkste informatie is bij het kiezen van de juiste maat. Een te strakke schoen veroorzaakt schaafwonden en krullen aan de tenen, terwijl te losse schoenen je looppatroon verstoren en ervoor zorgen dat je niet efficiënt kunt bewegen.

De eerste schoenen voor baby's moeten ook zorgen voor een goede luchtcirculatie - een ademend membraan of delicaat, zacht leer garandeert hygiënische beweging zonder oververhitting van kleine voetjes. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan het binnenste isolatiemateriaal dat in winterlaarzen wordt gebruikt. Het mag niet kunstmatig zijn en zweten. Wol werkt het beste, zolang het kind er niet allergisch voor is.

Waarop letten bij het kopen van wandelschoenen?

Klittenband of veters? De eerste wandelschoenen zijn een echte uitdaging voor kinderen en ouders, dus je moet op elk detail letten zodat de keuze die we maken de peuter tevreden stelt tijdens wandeltochten.

Houd er bij het kiezen van schoenveters rekening mee dat peuters graag aan alle touwtjes, hangers en draden trekken - dus de kans is groot dat de veters kansloos blijven, en wij zijn verantwoordelijk voor het meerdere keren strikken ervan. Wat de eerste wandelschoenen met veters onderscheidt, is de precieze pasvorm van de schoen aan de voet - op voorwaarde dat we de veters vakkundig en nauwkeurig over de hele lengte aantrekken, en niet alleen op de enkelhoogte.

Schoenen met klittenband voor een jaarling zijn zeker een comfortabele oplossing voor ouders, ze hebben geen invloed op de kwaliteit van het schoeisel en vormen geen bedreiging voor de goede manier van lopen van het kind. Vergeet echter niet om met grote nauwkeurigheid vast te maken.

Hoge kwaliteit en vakmanschap

Bij het kiezen van de eerste schoenen zijn hun visuele kwaliteiten niet voldoende, hoewel ze vanuit esthetisch oogpunt belangrijk zijn. De zool moet 1/3 van de lengte buigen en de hielkap moet goed aansluiten op de hiel, maar het is belangrijk dat deze geen schaafwonden veroorzaakt en de bewegingsvrijheid beperkt. Dus laten we ervoor zorgen dat het niet te stijf is.

Vermijd de eens zo vaak gekochte orthopedische schoenen. Tegenwoordig worden ze alleen als laatste redmiddel gebruikt na voorafgaand overleg met een gespecialiseerde arts. Revalidatie van de voet en zorg voor een goede ontwikkeling is niet synoniem met immobilisatie. Bewegingsvrijheid is essentieel.

Men geloofde ooit dat hoe hoger het bovenwerk, hoe gezonder en stabieler de gang van een kind is. Het blijkt echter dat het heel anders is. Schoenen om te leren lopen moeten "onwaarneembaar" zijn voor kleine voeten, dus het bovenwerk voor de enkel is de meest geschikte oplossing. Als we ons willen beschermen tegen strenge vorst in de winter, laten we er dan voor zorgen dat de eerste babyschoentjes een zeer flexibel bovenwerk hebben dat niet het effect van een been in het gips zal veroorzaken.

Gezonde ontwikkeling van kindervoeten

Geknepen en vernauwd in hun bewegingen, zullen de vingers niet goed samenwerken bij het zetten van de eerste stappen, het uitvoeren van complexe figuren en het handhaven van het evenwicht. Let er bij het passen van de eerste wandelschoenen met uw kind op dat de neuzen niet smal, laat staan ​​spits zijn. De ronde vorm is het meest optimaal en comfortabel. Laten we hier vooral op letten bij het kopen van de eerste sandalen voor een kind. Te smal aan de voorkant kan ervoor zorgen dat de grote teen uitsteekt en de huid gaat schuren.

Wandelschoenen - wat te vermijden?

Door voor kleine voetjes te zorgen, willen we dat ze zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Ze hebben immers een enorme impact op onze hele houding en een gezonde manier van bewegen en evenwicht bewaren. Wat zeker vermijden bij het kopen van babyschoentjes om te leren lopen?

De zogenaamde "niet-dodelijke" - ze zien er prachtig uit op de foto's, maar zoals de naam al doet vermoeden, komen ze niet in aanmerking voor schoenen en helpen ze je niet bij het zetten van je eerste stappen. Pantoffels - laten we ze opgeven. Dit is hun tijd nog niet. Het geval is hetzelfde als we pantoffels willen kopen om te leren lopen - in dit geval kruisen we ook de pantoffels van de lijst. In een huiselijke omgeving voelt de blote voet het beste aan. Als we echter koele vloeren hebben of schoeisel nodig hebben voor een kinderkamer, kiezen we voor goed passende, stabiele, verstevigde pantoffels op de hiel, waarin het been niet zal draaien.

Gebruikt of nieuw?

Behalve in uitzonderlijke situaties waarin iemand ons ongedragen wandelschoenen voor baby's teruggeeft of doorverkoopt (en we zijn er zeker van dat ze stoffig zijn in de kast en niemand ze heeft gebruikt), koop geen gebruikte schoenen. Elke voet is anders en werkt op een unieke manier en laat tastbare gebruikssporen achter.

De vorm van de voet en kinderschoenen

Laten we bij het kiezen van schoenen om te leren lopen rekening houden met de individuele aspecten van de anatomie, namelijk de hoogte van de wreef, de breedte en de lengte van de voet. Dezelfde snit zal niet goed zijn voor elke peuter. Het is daarom de moeite waard om verschillende varianten op te meten om de bewegingsvrijheid van het kind te vergelijken en hoe kleine voetjes in de schoenen passen. Dan zijn we er zeker van dat we de juiste oplossing hebben gekozen en begint het kind het avontuur van wandelen niet alleen in een goede stijl, maar ook gezond en stabiel.