Kinderkamerpantoffels


Een peuter buitenshuis moet zich zo comfortabel mogelijk voelen. Daarom is het de moeite waard om hem de juiste schoenen voor de kinderkamer te geven, zodat hij bewegingsvrijheid kan voelen tijdens het spelen.

Onthoud echter dat dit een belangrijke fase is in de ontwikkeling van het lichaam van een kind, dus de juiste gang en voetgezondheid is onze prioriteit bij het zoeken naar de juiste pantoffels.

Babyschoenen voor jongens en meisjes - welke te kiezen?

Allereerst een gezonde gang - het is belangrijk om ervoor te zorgen. Laten we er dus op letten of de babyslofjes die we leuk vinden stabiel, voldoende zacht, licht en luchtig zijn en tegelijkertijd de hiel op de juiste plaats houden, waardoor vervorming en beweging van de peuter wordt voorkomen. Het tweede belangrijke punt is de flexibele zool die de vloeren niet bekrast - het zou goed zijn als deze een witte kleur had.

Laten we eens kijken naar de neuzen en hun vorm. Als de neus van de schoen te spits is, wordt de tenen van het kind de bewegingsvrijheid ontnomen. De tenen moeten daarom afgerond en breed genoeg zijn. Laten we ook beslissen over de eenvoudigste manier om de schoenen te bevestigen. Klittenband zal zeker de meest geschikte optie zijn.

Comfortabel en luchtig

Kinderen van deze leeftijd zullen de wereld het vaakst op blote voeten verkennen, dus kinderschoenen voor kinderdagverblijven moeten licht en flexibel zijn. Ze houden hun voetjes dan niet tegen. Het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, mag de huid niet aantasten. Laten we in het zomerseizoen schoenen met gaten aantrekken - dit zorgt voor een goede luchtcirculatie. In de winter moeten we echter niet kiezen voor geïsoleerde oplossingen. Het kind zal spelen in verwarmde ruimtes, dus koud zal het zeker niet worden.

Laten we ook eens kijken welk type wreef en voetafmetingen ons kind heeft. Niet elke snede zal geschikt blijken te zijn - het is de moeite waard om verschillende modellen te meten. In het geval van smalle voeten zullen te brede schoenen ertoe leiden dat de hiel kantelt en de voeten zijwaarts gooien tijdens het bewegen. Te smalle pantoffels voor een kind in het geval van een brede voet zullen op hun beurt ongemak, schaafwonden en pijn veroorzaken.

Het is belangrijk om de maat te weten. Hierdoor zullen we het juiste paar kiezen. Te strakke kinderschoenen zullen bijdragen aan het krullen van de tenen, terwijl te grote schoenen het looppatroon zullen verstoren en negatieve verplaatsingspatronen zullen bestendigen.

Type binnenvoering

Binnenzool - de beste optie is leer, ademend, goed gevormd. Het is belangrijk dat de rug goed flexibel is, maar dicht bij de hiel. We kopen geen orthopedische slippers als er geen dergelijke aanbevelingen van de orthopedisch arts zijn. Momenteel wordt het ten zeerste afgeraden om dergelijke schoenen voor een kind aan te trekken.

Preventie van gezonde voeten zijn in de eerste plaats flexibele maar stabiele schoenen die ervoor zorgen dat de voet net zo comfortabel aanvoelt als op blote voeten, maar er is geen risico op verdraaiingen en vervormingen, omdat het been goed wordt "vastgehouden".

Bovenwerk. Te hoog kan je bewegingen beperken bij hurken, opstaan ​​of rennen. Een klein kind leert net de precisie van beweging en oefent het evenwicht. Hij valt vaak en struikelt. De methode van vallen en opstaan ​​doet nieuwe ervaringen op, daarom mogen al deze inspanningen op geen enkele manier worden beperkt door externe factoren.

Vermijd decoratieve pantoffels die alleen decoratief zijn voor foto's. De zogenaamde slakken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, niet bedoeld om te wandelen, dus een kind dat meerdere uren per dag in dergelijke schoenen doorbrengt, kan ernstige problemen krijgen met goed lopen.

Laten we dit niet onderschatten, want de peuterleeftijd is de tijd waarin de peuter alles vanaf het begin leert en de verworven vaardigheden worden geconsolideerd. Verkeerde bewegingspatronen zullen hem jarenlang bijblijven. We laten babyschoentjes achter als een perfecte en stijlvolle aanvulling op andere kledingstukken, maar worden alleen in een kinderwagen gedragen. Voor de kinderkamer, laten we het kind gezonde, stabiele en zachte slofjes geven, waardoor hun voeten zich zonder bijwerkingen zullen ontwikkelen en vormen.

Verzorging en reiniging

Kinderschoenen moeten gemaakt zijn van een materiaal dat gemakkelijk in de wasmachine kan worden gewassen zonder bang te hoeven zijn voor schade. De peuter zal vele uren aan lessen besteden, dus om een ​​goede schoenhygiëne te behouden, is het de moeite waard om ze van tijd tot tijd schoon te maken en ze op te frissen met een mild reinigingsmiddel.

Modieus en kleurrijk

Om de peuter aan te moedigen, trekt hij graag pantoffels aan voor de kinderkamer, laten we interessante patronen en levendige kleuren kiezen. Dan wordt het schoeisel voor het kind iets dat zo visueel aantrekkelijk is als een favoriet speelgoed, geen verplicht kledingstuk. Pantoffels in boho-stijl of misschien espadrilles? Als ze voldoen aan alle kwaliteits- en gezondheidseisen, laten we dan je fantasie de vrije loop laten en met mode spelen. Een gelukkige peuter die nieuwe pantoffels wil dragen, zal de beste recensent zijn van de gemaakte aankoop. En dat is het punt!