Hoe suède schoenen schoon te maken - huismiddeltjes


Suède is een uiterst effectief materiaal, waardoor het stijl toevoegt aan elke styling. Het is geclassificeerd als ruw leer en het karakteristieke kenmerk is de lange borstelharen waarop, na er met een vinger overheen te gaan, donkere strepen zichtbaar zijn. Ondanks het feit dat suède schoenen er echt mooi uitzien, is het materiaal behoorlijk problematisch bij het verzorgen ervan. Hoe suède schoenen schoon te maken? Lees meer over goedkope en effectieve huismiddeltjes om suède in goede staat te houden.

Suède verdraagt ​​geen overvloedig contact met water en door de aanwezigheid van lange borstelharen is het ook onmogelijk om het te polijsten (zoals in het geval van nerfleer). In schoenenwinkels zijn er voorbereidingen en gespecialiseerde producten voor de professionele verzorging van schoenen gemaakt van suède, maar het gaat ook gepaard met hogere kosten.

Het is dus de moeite waard om een ​​paar eenvoudige, zelfgemaakte methoden te leren kennen, waardoor u effectief ongewenst vuil van uw favoriete suède schoenen verwijdert, zonder veel geld uit te geven!

Hoe suède schoenen schoon te maken met thuismethoden?

1. S.tandenborstel

Perfect voor het verwijderen van de overblijfselen van opgedroogde modder die aan het oppervlak van de schoen kleefde. Idealiter moet de borstel gemaakt zijn van zachte en delicate haren om het materiaal tijdens het reinigen niet te beschadigen. Laat de schoen voor het reinigen volledig drogen en borstel het vuil vervolgens voorzichtig af. Vergeet niet om de richting van de borstelharen te volgen.

2. Gum

Het kan met succes een professioneel suède-elastiek vervangen dat verkrijgbaar is in schoenenwinkels. Het is belangrijk dat het wit van kleur is. Met behulp van een gum kunt u gemakkelijk kleine vuiltjes op het suède verwijderen. Het is voldoende om voorzichtig over de vlek te wrijven en vervolgens de resten van de ingewreven gum te verwijderen. En het is klaar!

3. De korst van het brood

Klein, opgedroogd vuil verwijder je gemakkelijk met een broodkorst. Door zachtjes over de (zachte) binnenkant van het leer te wrijven, verwijdert u vuil, maar het materiaal van het schoeisel wordt zeker niet beschadigd. Schud na de procedure gewoon de broodkruimels eraf.

4. Babydoekjes

Deze methode werkt voor vettige vlekken op je favoriete suède schoenen. Veeg droge schoenen voorzichtig af met een vochtige tissue en laat ze weer drogen. Wrijf het suède vervolgens in met een zachte doek of een zachte borstel.

5. Zuiveringszout

Het werkt niet alleen goed bij het reinigen van suède schoenen van buiten, maar ook van binnen.
Een eetlepel zuiveringszout gemengd met een glas melk op het oppervlak van de schoen zal effectief vlekken en vuil verwijderen. Het is voldoende om de resulterende brij gelijkmatig over het suède te verdelen, het te laten drogen en vervolgens de restanten van het mengsel met een borstel te verwijderen.
Zuiveringszout is ook een geweldige manier om onaangename geurtjes in je schoenen te verwijderen. Giet een kleine hoeveelheid poeder in de schoen. Laat het voorbereide schoeisel een nacht staan ​​en verwijder daarna de sodaresten. De slechte geur zal verdwijnen en de schoenen zijn fris en klaar voor gebruik.

Enkele tips voor het verzorgen van suède schoenen

Om ervoor te zorgen dat de bovenstaande methoden voor het schoonmaken van suède schoenen werken, moet vuil zo snel mogelijk worden verwijderd. Voer regelmatig en grondig schoenverzorging uit, en in regen- en winterperiodes kunt u dit het beste na elke thuiskomst doen. Zo voorkom je dat er vuil in de borstelharen komt.

Bij de verzorging van suède is het net zo belangrijk om natte schoenen goed te drogen. Het moet plaatsvinden op luchtige maar schaduwrijke plaatsen, uit de buurt van direct zonlicht of intense hittebronnen die vervorming van het schoeisel kunnen veroorzaken.

Het opbergen van schoenen voor het volgende seizoen is een belangrijk element, zodat het zijn natuurlijke vorm en kleur kan behouden. Zorg ervoor dat ze schoon en droog zijn voordat je je schoenen in de kast zet. Het is het beste om ze binnenin te vullen met krantenpapier en ze vervolgens op een donkere en luchtige plaats te laten staan, zodat ze vrij kunnen "ademen".

Is het veilig om suède schoenen in de wasmachine te wassen?

Wassen in een wasmachine is zeker de gemakkelijkste manier om schoenen thuis snel en effectief schoon te maken, maar wordt sterk afgeraden in het geval van suède. Dit materiaal verdraagt ​​geen contact met water, zowel tijdens het wassen in een wasmachine als bij het met de hand wassen. Overmatig vocht kan onomkeerbare verkleuring en vervorming van het suède veroorzaken.