Hoe om te gaan met oncomfortabel schoeisel?


Soms blijkt de aankoop van schoenen toch niet helemaal naar wens te zijn. Zelfs als de schoenen aan onze esthetische behoeften voldoen, kunnen ze tijdens het dragen oncomfortabel blijken te zijn. Vraagt ​​u zich af hoe u omgaat met oncomfortabel schoeisel? Bekijk dan onze gids waar we 5 praktische tips presenteren!

Tips - hoe trek je je nieuwe schoenen aan...

  1. Schop je schoenen uit

Nieuwe hoge hakken voor de bruiloft van een vriend? Of misschien schoenen in de bergen? Als je schoenen hebt gekocht voor een speciale gelegenheid, zorg er dan voor dat je ze voor het evenement verkoopt. Schrijf ze niet meteen af. We raden je aan om ze een paar keer in huis of tijdens een wandeling aan te trekken. Hierdoor pas je ze aan de vorm van je voet aan, breek je ze af en verklein je de kans dat ze je de volgende keer gaan schuren. Je kunt altijd een plan B kiezen en een nauwsluitend model over dikke sokken dragen of iemand met een iets grotere voet vragen om er een paar te dragen. Dan zal de schoen kapot gaan en comfortabeler zijn.

  1. Gebruik inlegzolen

Dit is een van de meest populaire oplossingen. Als het model schoeisel niet goed bij uw voeten past, te los zit of niet goed gevormd is, doe dan geschikte inlegzolen voor schoenen aan. Kies diegene die perfect bij het schoeisel passen - ze mogen niet buigen, golven of opvallen. Ook het materiaal is belangrijk. Voor warmere dagen raden we lamsvachtmodellen of gel-inzetstukken aan, terwijl voor herfst en winter dikkere varianten beter zijn - bijvoorbeeld gemaakt van vilt, wol of aluminiumspons. Een perfect passende binnenzool is de sleutel tot succes als je comfort voor je voeten wilt.

  1. Ook halve inlegzolen en hakken kunnen een oplossing zijn

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren met betrekking tot schoeisel en andere modellen zullen hun comfort garanderen. Als de inlegzolen je comfort niet garanderen, heb je misschien een oplossing nodig die je middenvoet of hiel goed ondersteunt. Hiervoor raden we aan om de halve inlegzolen en hielkussens te controleren. Deze zijn vooral populair bij vrouwen die graag hoge hakken dragen. Helaas veroorzaakt deze positionering van de voet vaak pijn in de middenvoet, wat het gevolg is van een gebrek aan goede ondersteuning. Het is ook de moeite waard om naar halve inlegzolen te grijpen, vooral bij schoenen met dunne zolen, die de voet goed dempen tijdens het lopen. En hoe om te gaan met oncomfortabel schoeisel als scherpe randen pijn doen? Wanneer schoenen van bijvoorbeeld hard leer zijn gemaakt, kunnen ze de achillespees samendrukken en ongemak veroorzaken, dus hielinzetstukken zijn nuttig. Deze tillen een deel van de voet op, waardoor de rand van het schoeisel op een minder gevoelige plek komt.

  1. Schoenen breken bij een schoenmaker

Deze methode is erg populair wanneer je schoenen koopt die iets te klein zijn of wanneer je een onbalans hebt in de lengte van de binnenzool in beide benen. Dan is het voldoende om de schoenmaker opdracht te geven de schoenen te breken, zodat hij ze kan aanpassen aan de door u gewenste maten - tot ongeveer de helft van de maat. Voorwaarde is wel dat het leren schoenen zijn. Dan is het mogelijk om ze op te leggen aan de zgn laatste dat ze uit elkaar gaan. Andere materialen zijn mogelijk niet vatbaar voor dergelijke behandelingen en kunnen zelfs worden beschadigd. De kosten van het project zijn klein - van een paar tot een tiental zloty's, en het effect kan u tevreden stellen.

  1. Stretchspray voor schoenen

Een andere manier om met ongemakkelijke schoenen om te gaan, is een gespecialiseerde spray. Het chemische mengsel moet de weefselstructuren binnendringen, uitzetten en de schoen comfortabel maken tijdens het dragen. De spraybrancard bestaat uit alcohol, water, een speciale weekmaker en een verzorgend middel. Hier wijzen we er echter nogmaals op dat deze methode werkt voor natuurlijk leer. De sprays zijn geschikt voor alle soorten ruw en glad leer, maar mogen niet worden gebruikt op lakleer. De methode van gebruik is eenvoudig - je spuit je schoenen, doet ze aan je voeten en draagt ​​minimaal 30 minuten. Met de voorbereiding bevochtigde materialen worden uitgerekt en passen het schoeisel precies aan de voet aan.

We hopen dat onze tips nuttig zullen zijn en dat u nu gemakkelijk het probleem van ongemakkelijke schoenen kunt oplossen. Denk eraan om de sokken die je normaal draagt ​​op te meten en de maat te nemen volgens de tabel. Als u echter al ongemakkelijke schoenen in uw bronnen heeft, volg dan ons advies op en misschien kan de situatie worden verholpen. Veel geluk!