Hoe kies je de juiste schoenmaat?


De meesten van ons kennen onze voetmaat, we zijn ons er ook van bewust dat de maten van individuele fabrikanten van elkaar verschillen.

De meesten van ons kennen onze voetmaat, we zijn ons er bij het kopen van schoenen ook van bewust dat de maten van individuele fabrikanten van elkaar verschillen, dus het is altijd de moeite waard om de "maattabel" te controleren, waarmee we ons snel kunnen oriënteren of, voor de maat 42 van het merk XX, wat we meestal kopen, komt bijvoorbeeld overeen met de maat 42 van het merk YY dat we gaan kopen. Soms komt het voor dat mensen hun schoenmaat niet meer herinneren of in de war zijn over de verschillende maten. Er is een manier en tegelijkertijd een van de meest betrouwbare methoden om schoenen te selecteren in een boetiek, en vooral die gekocht in online winkels - het bepalen van de binnenlengte van de binnenzool van de schoen.

Hoe de lengte van de schoenbinnenzool bepalen? - Meet de lengte van de voet. Zet uw voet in de sok op een vel A4-papier, schets de vorm en meet vervolgens in centimeters de afstand tussen de twee punten die het meest uitsteken op de omtrek van de voet, dwz van de punt van de verste teen tot de hiel. (Vergeet niet om beide voeten te meten, soms kan één voet korter zijn). We voegen 0,5-1 cm toe aan het resultaat, volgens het principe dat hoe voller de voet, hoe groter de marge. Het verkregen resultaat is de lengte van de binnenzool van de schoen. Elke schoenfabrikant is verplicht om de lengte van de schoeninzet in centimeters op te geven, die wordt toegewezen aan een specifieke maat. Sommige fabrikanten kennen bijvoorbeeld een binnenzool met een lengte van 27 cm toe aan maat 40, andere aan 41 en weer anderen aan 42. Wanneer u schoenen online koopt, zonder de mogelijkheid om te passen, onthoud dan dat het de moeite waard is om alleen de lengte te nemen van de binnenzool, niet de maat - zo voorkom je teleurstellingen met te kleine of te grote schoenen.