Hoe de kleur van suède schoenen te herstellen?


Het verzorgen van zeemleer kan nogal problematisch lijken, terwijl de vervagende kleur van de stof een veelvoorkomende reden is om je favoriete paar schoenen te verliezen. Het hoeft niet zo te zijn! We komen te hulp en stellen voor hoe we de intense kleur van suède schoenen kunnen herstellen, zodat ze vele seizoenen kunnen worden gebruikt.

Suède schoenen, zowel voor dames als heren, zijn een enorm populair kledingstuk. Suède is een uiterst elegant materiaal, waardoor het er geweldig uitziet als het wordt gedragen voor avond- en officiële stileringen. Door zijn veelzijdigheid wordt het steeds vaker gebruikt om sport- of vrijetijdsschoenen van te maken, waardoor het een interessante en originele uitstraling krijgt.

Goede verzorging en de kleur van suède schoenen

Een belangrijke regel bij het verzorgen van suède schoenen is het voorkomen van kleurvervaging. Dus wat is het waard om te onthouden tijdens de dagelijkse verzorging om het optreden van een defect te voorkomen?

 • Borstel het suède regelmatig met een speciaal ontworpen borstel met zachte haren, waardoor je een veel beter uiterlijk van het schoeisel krijgt.

 • Verwijder eventueel vuil zo snel mogelijk zodat het niet te veel in de structuur van het materiaal dringt. Door een snelle reactie op vuil vermijdt u de noodzaak om te investeren in speciale voorbereidingen die bedoeld zijn voor de professionele reiniging van suède schoenen.

 • Denk aan een goede impregnering en een degelijke bescherming van schoeisel tegen invloeden van buitenaf. Gebruik het preparaat regelmatig en volgens de instructies om uw schoenen niet te beschadigen.

 • Stel de schoenen niet bloot aan fel zonlicht. Hierdoor kan niet alleen verkleuring van het suède ontstaan, maar ook vervorming van de gehele schoen.

 • Was uw schoenen nooit volledig ondergedompeld of in een wasmachine! Zo'n grote hoeveelheid vocht kan het suède negatief beïnvloeden, wat leidt tot onherstelbare schade.

 • Probeer te voorkomen dat je schoenen nat worden. Als ze nat worden, droog ze dan goed af. Door de binnenkant van de schoenen met kranten te vullen, blijft de natuurlijke vorm van de schoenen behouden tijdens het droogproces.

Hoe de kleur van suède schoenen te herstellen? Renovatiefasen

 • De eerste en belangrijkste stap bij het voorbereiden van uw schoenen op renovatie is hun grondige reiniging. Gebruik hiervoor een zachte borstel of een speciale suède rubberen band. Verwijder eventueel opgedroogd vuil door voorzichtig over het materiaal te wrijven. Deze behandeling zal ook de borstelstructuur verbeteren, waardoor de volgende werkfasen effectiever zullen zijn.

 • Als het vuil ernstiger is, kunt u het beste een speciaal middel gebruiken dat is ontworpen voor de verzorging van suède schoenen. Het preparaat moet worden gebruikt in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant en geselecteerd op basis van kleur en materiaal. Nadat je je schoenen grondig hebt schoongemaakt, laat je ze volledig drogen (vermijd direct zonlicht of intense hitte, want hierdoor kunnen de schoenen kromtrekken).

 • Gebruik op dergelijke voorbereide schoenen een vernieuwer die in een schoenenwinkel is gekocht. De meest voorkomende vormen die u kunt tegenkomen zijn vloeibare spray of pasta. Het is belangrijk om een ​​identieke kleur van de vernieuwer te kiezen die bij uw schoeisel past.
  Als u geen risico wilt lopen, kunt u een kleurloos preparaat gebruiken.
  Renovator herstelt niet alleen de originele kleur van de schoenen, maar verbetert ook de conditie van de borstelharen en beschermt het suède tegen externe factoren zoals vocht of modder.

 • Nadat het preparaat grondig is opgedroogd, moet u de haren van het suède nog een keer voorzichtig kammen om te voorkomen dat ze lelijk gaan kleven en het natuurlijke uiterlijk van de schoen te herstellen. Spuit tot slot het volledige oppervlak met een speciale impregnering die de verkregen effecten behoudt en u de schoen beter laat beschermen tegen ongewenste beschadiging of vuil.

Een dergelijke renovatie zal de kleur van suède schoenen effectief herstellen, waardoor je veel langer zult genieten van de intense kleur en het mooie uiterlijk van de schoenen!