Herfstverzorging van schoenen

Je moet het hele jaar op je schoenen passen. Ongeacht het seizoen en weer, omdat ze onze showcase zijn. Verwoest, vies en rafelig schoeisel ziet er niet alleen lelijk uit, maar vertelt ook veel over de eigenaar. Het herfst- en winterseizoen is de tijd dat er speciaal op moet worden gelet om schoenen te onderhouden, zodat ze er goed uitzien ondanks de regen, modder en herfstweer.

Goede verzorging

Dames winterlaarzen Sergio Leone 67569

Het type materiaal waaruit schoenen zijn gemaakt, heeft invloed op het type zorg en onderhoud. De schoenen van leer, suède en stof moeten op een andere manier worden onderhouden. Dat is de reden waarom andere cosmetica nodig zijn voor de verzorging van suède en nubuck leer, en anderen voor glad leer en andere materialen. Het is de moeite waard om de informatiepictogrammen op je schoenen te lezen. Alleen de juiste verzorging en onderhoud van schoenen stelt u in staat om uw schoenen vele jaren te gebruiken.

Grain leer

Bruine damesschoenen Hengst 214702

In het geval van schoenen gemaakt van nerfleder, reinig en breng traditionele pasta of crème aan en polijst vervolgens het schoeisel. In het geval van een lichte huidskleur, is het de moeite waard om te overwegen de kleur te beschermen voordat de schoenen voor het eerst op de schoenen worden gezet. Het impregneren helpt de kleur te beschermen tegen vuil dat in de herfst onvermijdelijk is.

Lakleer

In het geval van lakleer, onthoud dat als we het niet regelmatig polijsten, een mooie en glanzende look niet eeuwig zal duren. Daarom moet je voor de herfst een reinigings- en polijstspray aanschaffen. Water en plassen hebben geen invloed op het uiterlijk van schoenen. Alleen laarzen zullen bij dergelijk weer werken als we willen garanderen dat onze voeten droog zullen zijn.

In het geval van suède of nubuck-schoenen is een suede- of nubuckborstel en een voedende spray vereist. Dankzij dit beschermen we de kleur en beschermen we de schoenen tegen stof en water. Schoenen gemaakt van kunstleer kunnen worden verzorgd met een doek en vloeibare huidpreparaten.

U kunt uw schoenen niet volledig beschermen tegen weken en vuil. Goed geselecteerde impregneermiddelen, grondige reiniging, plakken kunnen echter helpen bij het verzorgen van schoenen in het herfstseizoen.