Herfst schoenverzorging


Je moet het hele jaar door voor je schoenen zorgen. Ongeacht het seizoen en het weer, want zij zijn onze etalage.

Je moet het hele jaar door voor je schoenen zorgen. Ongeacht het seizoen en het weer, want zij zijn onze etalage. Vernietigd, vies en gerafeld schoeisel ziet er niet alleen lelijk uit, maar vertelt ook veel over de eigenaar. Het herfst-winterseizoen is het moment waarop u uw schoenen extra moet verzorgen, zodat ze er ondanks regen, modder en herfstregen goed uitzien.

Goede zorg

<a href="https://keeshoes.nl/dames-winterlaarzen-sergio-leone-67569-zwart-i15767.html"><img src="https://keeshoes.nl/media/ale/auction_image/image1_15767.s2000.jpeg?_=1602352366.359716" alt="Sergio Leone 67569 dames winterlaarzen" title="Winterlaarzen van Sergio Leone"></a>

Het soort materiaal waarvan het schoeisel is gemaakt, is van invloed op het soort zorg en onderhoud. Leren, suède en stoffen schoenen moeten op een andere manier onderhouden worden. Daarom zijn er verschillende cosmetica nodig voor de verzorging van suède en nubuckleer, en verschillend voor glad leer en andere materialen. Het is de moeite waard om de informatiepictogrammen op de schoenen te lezen. Alleen een goede verzorging en onderhoud van schoeisel zal ervoor zorgen dat de schoenen jarenlang kunnen worden gebruikt.

Grof leer

<a href="https://keeshoes.nl/bruine-damesschoenen-hengst-214702-bruin-i13205.html"><img src="https://keeshoes.nl/media/ale/auction_image/image1_13205.s2000.jpeg?_=1602359018.4636846" alt="Bruine dameslaarzen van Hengst 214702" title="Hengst herfst/lente laarzen"></a>

In het geval van schoenen gemaakt van nerfleer, reinig en breng een traditionele pasta of crème aan en polijst de schoenen. Bij lichte huidskleuren is het de moeite waard om te overwegen de kleur te beschermen voordat u de schoenen voor het eerst aantrekt. De impregnering helpt de kleur te beschermen tegen vuil dat onvermijdelijk is in de herfst.

Lakleer

Houd er in het geval van lakleer rekening mee dat als we het niet regelmatig polijsten, het mooie en glanzende uiterlijk niet eeuwig zal duren. Daarom moet u in de herfst een reinigings- en polijstspray krijgen. Water en plassen hebben geen positief effect op het uiterlijk van het schoeisel. Bij dergelijk weer zullen alleen rubberen laarzen werken als we willen garanderen dat onze voeten droog zijn.

Voor suède of nubuck schoenen heb je een suède of nubuck borstel en een verzorgende spray nodig. Hierdoor beschermen we de kleur en beschermen we de schoenen tegen stof en water. Schoeisel van kunstleer kan worden behandeld met een doek en vloeibare leerpreparaten.

Het is onmogelijk om schoenen volledig te beschermen tegen doorweekt en vuil. Aan de andere kant kunnen goed geselecteerde impregneerpreparaten, grondige reiniging en polijsten helpen bij de schoenverzorging in het herfstseizoen.